Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion | Reisverslag

De afgelopen dagen hebben we nog meer mooie parken gezien en heb ik veel gewandeld (spierpijn!) In deze blog meer over ons bezoek aan Bryce Canyon en Zion National Park.

Bryce Canyon

Ook in Bryce Canyon hadden we weer een spot op een camping in het park. Nadat de tent weer stond zijn we even naar het eind van het park gereden om een paar viewpoints aan te doen, wederom prachtige uitzichten!
Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Na avondeten (enorme pizza van de lokale pizzaboer) ben ik nog heel even naar Sunset Point gelopen (10 minuten vanaf onze camping) voor de zonsondergang in Bryce Canyon. Genieten!
Bryce Canyon & Zion




Wandelen in Bryce Canyon

Na een goede nacht bij Bryce Canyon (dit is tot dusver onze meest koele bestemming, het was ‘s nachts maar 10 graden) ben ik vroeg opgestaan omdat ik nog even de canyon in wilde. Ik had via een vriend van mijn broertje een goede tip gekregen (nog veel dank daarvoor!) om twee korte trails (Queens garden trail en Navajo loop trail) met elkaar te verbinden tot 1 hike. In totaal was het zo’n 5 kilometer, waarbij ik naar de bodem van de canyon ging (tussen de hoodoos door, de gekke rotsformaties waar Bryce bekend om staat) en weer omhoog. Ik voelde aan het einde al m’n spieren (niet gewend om zoveel te dalen en te klimmen), maar wat was het mooi!

Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Zion National Park

Daarna alle spullen weer ingepakt en naar de volgende bestemming gereden: Springdale. Een dorpje vlak voor Zion National Park. Daar was het weer bloedheet (38 graden) en sliepen we in een fijn hotel: Bumbleberry inn. We hebben lekker lui gedaan en in het zwembad gelegen en boeken gelezen, heerlijk!
Bryce Canyon & Zion

‘s Avonds gegeten bij Blondies diner, en dat zag er uit als een filmset. Superleuk aangekleed met oude Amerikaanse gadgets en vrijwel alles wat aan de muur hing (vooral veel foute spreuken) kon je kopen.

Bryce Canyon & Zion




Angels Landing

De volgende ochtend ben ik weer vroeg opgestaan voor een nieuwe hike. Eentje die op mijn bucket list stond: Angels Landing in Zion National Park. Een heftige hike, waarbij je 500 meter de berg opklimt. Ook leuk, de laatste 750 meter moet je echt de berg opklauteren, waarbij je je vast kunt houden aan kettingn. Aan beide kanten is er een afgrond van zo’n 400 meter. Niet doen als je hoogtevrees hebt ;) Ik vond dat ik toch minimaal 1x mijn angsten moest overwinnen deze vakantie, dus heb de wandeling gemaakt. En wat was het gaaf! De weg ernaar toe was behoorlijk zwaar, het pad was supersteil (vooral in de switchbacks/haarspeldbochten), het stuk met de kettingen was pittig (maar gelukkig niet zo smal als ik had verwacht) maar het uitzicht maakte alles de moeite waard, zo mooi!
Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Bryce Canyon & Zion

Beetje jammer was alleen dat het heel hard ging waaien toen ik naar beneden liep en m’n zeer gewaardeerde hoedje het leuk vond om met zo’n windvlaag 300 meter naar beneden te waaien… Nog even zien of ik een nieuwe ga kopen, want ze verkopen hier alleen cowboyhoeden en daar wil ik niet mee rondlopen ;)




Nog even langs de medische hulp…

Toen ik terug kwam in het hotel voelde Jess zich nog steeds niet goed (zelfs niet na 3 dagen heel veel slapen), dus besloten we om toch maar even langs een medical clinic te gaan (gelukkig was die open op zaterdag). Na een grondig onderzoek hebben we wat medicijnen gehaald bij de apotheek, hoop echt dat ze zich snel wat beter gaat voelen en dan ook weer kan gaan genieten van deze reis. Avondeten deden we bij Oscar’s café, echt een aanrader, was zo lekker! En niet zo vet als de meeste Amerikaanse eettenten ;) De volgende dag vertrokken we naar ons volgende hoogtepunt: Las Vegas! En jullie weten: what happens in Vegas…?

Lees nu het volgende reisverslag: Viva Las Vegas!

Wil je alle reisverslagen lezen van onze reis in het zuidwesten van Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Zion National Park?

Twee jaar geleden ben ik weer teruggegaan naar Zion en schreef ik dit reisverslag:
Reisverslag Las Vegas #2: Zion National Park
Ook schreef ik een paar praktische artikelen over Zion en Bryce:
Hoe & wat: reistips Zion National Park
Angels Landing of Observation Point | Wat is de mooiste wandeling in Zion?
Bryce Canyon in 10 foto’s: rode hoodoos en mooie viewpoints

Ter voorbereiding van onze reis in het zuidwesten van Amerika gebruikten we deze reisgidsen:

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties