Bryce Canyon en Zion National Park _ Reisverslag Zuidwest Amerika 6

Bryce Canyon en Zion National Park | Reisverslag Zuidwest Amerika #6

Bryce Canyon en Zion National Park zijn onwaarschijnlijk mooi en geweldig om wandelend te ontdekken. Helaas gaat niet alles goed en zoeken we medische hulp.

Bryce Canyon

In Bryce Canyon National Park hebben we een plekje gereserveerd op de Sunset Campground. Een prima camping op loopafstand van een paar mooie uitzichtpunten, dus dat is erg handig.

Sunset Campground in Bryce Canyon National Park
Een heerlijk plekje in het bos.

Als de tent staat, rijden we met de auto naar Rainbow Point, helemaal aan het einde van het park. Alle uitzichtpunten zitten in Bryce Canyon aan een kant van de weg en als je ze op de terugweg aandoet, dan zitten ze allemaal aan de rechterkant. Goed om te weten!

Het landschap van Bryce Canyon is een landschap dat ik nooit eerder heb gezien. Felrode rotsen met bijzondere formaties. We zien ontzettend veel rode hoodoos en het ene uitzichtpunt is nog mooier dan het andere.

Een impressie (al is het in het echt nog zoveel mooier dan op de foto’s):

We koken vanavond even niet, want er zit vlakbij onze camping een pizzeria. Lekker makkelijk en het gaat er goed in! Jess voelt zich helaas nog steeds niet goed, dus ik wandel nog even alleen naar Sunset Point om te genieten van de rode rotsen tijdens zonsondergang.

Wandelen in Bryce Canyon

Die nacht slaap ik heerlijk. In tegenstelling tot de andere plekken waar we tot nu toe kampeerden, is het in Bryce Canyon ‘s nachts heerlijk koel. Bryce Canyon ligt dan ook op een hoogte van meer dan 2300 meter. Ik wil nog even de canyon van dichtbij bekijken, dus ik sta vroeg op. Jess is nog niet opgeknapt en blijft lekker liggen.

Van een vriend van mijn broertje kreeg ik nog de tip om twee korte trails met elkaar te verbinden tot een hike. Deze start vlakbij de campground en is een connectie van de Queens garden trail en Navajo loop. De hike is in totaal zo’n vijf kilometer en je daalt flink af de canyon in. In plaats van uitzicht op de hoodoos wandel je nu tussen de hoodoos door. Heel erg gaaf!

Aan het eind zit een flinke klim en voel ik al mijn spieren (ik ben dat klimmen nog steeds niet gewend), maar ik kom boven met een grote glimlach op mijn gezicht. Wat is dit een mooie wandeling!

Op naar Springdale!

Na deze wandeling laden we onze auto weer voor de rit naar Springdale. We rijden over Highway 9 en deze gaat dwars door Zion National Park. We kijken onze ogen uit, ook dit is weer een onwaarschijnlijk mooi!

Springdale is een leuk dorpje net buiten Zion en daar is het bloedheet (38 graden). We slapen de komende twee nachten gelukkig niet in een tent, maar heel luxe in een fijn hotel: Bumbleberry inn. Het allerbeste? Het heeft een zwembad! We doen die middag dan ook even lui, nemen af en toe een duik en lezen een boek. Heerlijk!

Uitzicht vanuit ons hotel in Springdale
Uitzicht vanuit onze hotelkamer in Springdale.

‘s Avonds eten we bij Blondies Diner en dat is een belevenis op zich. Het restaurant kan zo uit een film komen. Het is superleuk aangekleed met oude Amerikaanse gadgets en vrijwel alles wat aan de muur hangt (vooral veel foute gezegden) kun je kopen.


Angels Landing in Zion National Park

Jess is helaas de volgende dag nog steeds ziek, maar ik moet van haar op pad terwijl zij in het hotel blijft. Ik heb in Zion National Park een ding op mijn verlanglijstje staan: de wandeling naar Angels Landing.

Deze wandeling is zo’n negen kilometer lang en een erg heftige hike, waarbij je 500 meter de berg opklimt. De laatste 750 meter moet je echt de berg opklauteren, waarbij je je vast kunt houden aan kettingen. Aan beide zijdes van het pad heb je een afgrond van zo’n 300 of 400 meter. Heel spannend dus!

Nou ben ik meestal wat bangig als het om dit soort dingen gaat, maar als ik op reis ben probeer ik af en toe mijn angsten te overwinnnen. Dus dit ga ik doen. En ik heb er geen seconde spijt van, want het is een ontzettend gave hike!

De heenweg is behoorlijk zwaar (al liep ik gelukkig grotendeels in de schaduw, die is ‘s middags verdwenen), het pad is supersteil en zit vol switchbacks (haarspeldbochten). Het stuk met de kettingen is ook best pittig, maar minder eng dan ik dacht. Ik durf de kettingen niet eens aan te raken, want dan bewegen ze. Eenmaal op de top kijk ik mijn ogen uit. Dit is echt onwaarschijnlijk mooi.

De weg naar beneden gaat een stuk sneller (al vind ik dat enger dan omhoog, want opeens zie je die afgrond), het is alleen jammer dat het opeens heel hard gaat waaien. Opeens vliegt mijn hoedje Zion Canyon in. Die ben ik kwijt… Ik moet nog even zien of ik een nieuwe ga kopen voor het restant van deze vakantie, ze verkopen hier vooral comboyhoeden en dat is niet echt mijn ding, haha!

Nog even langs de medische hulp…

Als ik terug kwam in het hotel voelt Jess zich nog steeds niet goed (zelfs niet na 3 dagen heel veel slapen), dus besluiten we om toch maar even langs een medical clinic te gaan. Het is zaterdag en gelukkig is die vandaag open. Na een grondig onderzoek lijkt het te maken te hebben met haar bronchitis en halen we wat medicijnen bij de apotheek. Ik hoop echt dat ze zich snel wat beter voelt en dan ook weer kan gaan genieten van deze reis.

De medicijnen lijken aan te slaan en ze krijgt ‘s avonds alweer wat meer praatjes. Fijn! Avondeten doen we bij Oscar’s café en dat is echt een aanrader. We hebben gesmuld! En het eten is hier ook wat minder vet vergeleken met de andere Amerikaanse restaurants waar we tot nu toe zijn geweest.

Na twee dagen Springdale is het tijd voor de volgende stop: Las Vegas! En jullie weten: what happens in Vegas…?

Lees nu het volgende reisverslag: Viva Las Vegas!

Wil je alle reisverslagen lezen van onze reis in het zuidwesten van Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten Zuidwest

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner en de auto reserveerden we via Alamo. Ons plekje op de Sunset Campground reserveerden we via de officiële website en het hotel in Springdale via Booking.com.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties