Death Valley en Yosemite _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 8

Death Valley en Yosemite | Reisverslag Zuidwest Amerika #8

We gaan naar Death Valley en Yosemite National Park! In een paar dagen tijd gaan we van de heetste plek in Amerika naar sneeuw in de bergen.

Terug naar de natuur

Onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika is tot nu toe lekker afwisselend. Veel natuur, dan een paar dagen in het knotsgekke Las Vegas. Nu is het weer tijd om de natuur op te zoeken. De komende dagen maken we twee extremen mee. We bezoeken één van de heetste plekken op aarde en het laagste punt van de Verenigde Staten van Amerika en daarna maken we roadtrip over de meest hooggelegen weg van Amerika, terwijl de sneeuw nog op de bergen ligt. In dit reisverslag neem ik je mee op de reis van Death Valley en Yosemite National Park.

Death Valley National Park

Na een ontbijtje bij Denny’s (dit is inmiddels een van onze favoriete restaurantketens in Amerika, want je krijgt er zoveel eten dat je meteen lunch hebt), rijden we van Nevada weer terug naar Californië.

We rijden dwars door de woestijn en door het volgende nationale park van deze reis (de achtste inmiddels): Death Valley. Dit is de laagstgelegen plek in Amerika en tevens een van de heetste plaatsen ter wereld. Als we het park inrijden loopt de temperatuur op tot 120 graden Fahrenheit, dit is ongeveer 50 graden Celsius.

Ingang Death Valley NP

Onze eerste stop is Zabriskie Point, een imposant landschap. Dit is een beetje hoe ik een buitenlandse planeet voor me zie.

Daarna maken we een wandeling bij Badwater Basin, dit is met 85,5 meter onder zeeniveau officieel de laagste plek in Amerika. Het is hier zo heet dat we eigenlijk niet zoveel van de hitte merken. Pas als we terugwandelen naar de auto merken we hoeveel invloed de hitte heeft op onze lijven. We zweten, maar dat verdampt meteen, dus dat merk je bijna niet. Ook voelen onze benen als lood, de weg terug lijkt eindeloos te duren.

In de auto drinken we meteen een hele fles Gatorade (1 liter) leeg, vocht en mineralen aanvullen. Zodra de airco aangaat zweten we ons opeens kapot. Wat kan hitte rare dingen met je doen!

Onze laatste stop in Death Valley zijn de Sand Dunes en dit is hoe je verwacht dat de woestijn eruit ziet. Een prachtige vlakte met golvende zandduinen.

De rit uit Death Valley is behoorlijk lang en ook heel bergachtig. Je krijgt hier echt weer dat heerlijke roadtripgevoel. Wat is Amerika toch een heerlijk land om zo’n reis te maken.

Road trip in Death Valley National Park

We slapen die avond in Bishop. Als we bij het hotel aankomen blijkt dat onze reservering niet goed is doorgekomen, terwijl ik toch wel echt een bevestiging heb en het geld is ook al van mijn creditcard afgeschreven. Het hotel zit helemaal vol en dit is best irritant als je de hele dag al onderweg bent geweest. Gelukkig leven ze met ons mee en krijgen we – zoals dat hoort in Amerika – een uitstekende service en regelen ze een andere kamer voor ons.

We worden naar Travelodge by Wyndham verderop in dezelfde straat gestuurd en stiekem is dit hotel nog veel mooier ook! Geluk bij een ongeluk! We halen wat eten bij Taco Bell, doen de was en plonzen nog even lekker rond in het zwembad. Dit was weer een mooie dag!

Over de Tioga Pass

De volgende ochtend staan we op tijd op, want we gaan naar het volgende hoogtepunt van deze reis: Yosemite National Park! De weg ernaar toe is prachtig, we rijden namelijk over de Tioga pass, dit is een van de mooiste wegen in Amerika. Het is ook de hoogst gelegen weg van de Verenigde Staten van Amerika, op sommige plekken meer dan 3000 meter. Onderweg zien we onder andere besneeuwde bergtoppen, blauwe bergmeren en veel granieten rotsen. We stoppen dan ook regelmatig even, wat is het hier mooi!

Yosemite National Park

We hebben voor de komende twee nachten een plekje weten te bemachtigen op de North Pines campground in Yosemite Valley. Dat was nog even spannend, want zodra de reserveringen opengaan zijn alle plaatsen meteen gereserveerd. Ook hier hebben we dus geluk mee gehad. Overal in het park worden we gewaarschuwd voor beren, zo ook op de camping. Op onze plaats staat zelfs een bearbox, hier moeten we alles wat geur heeft (eten, drinken en toiletartikelen) in stoppen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die eerste nacht geen oog dicht heb gedaan. Ik vond het erg spannend allemaal!

We hebben een volle dag in Yosemite, dus we beginnen lekker met een wandeling en lopen de trail met uitzicht op de Upper Yosemite Falls. Het is een prachtige trail, maar best zwaar omdat er heel veel switchbacks in zitten. De uitzichten onderweg zijn het absoluut waard, wauw!

Na een korte break op de acmping, rijden we nog wat rond in het park en bezoeken we Bridalveil waterval en het uitzichtpunt Tunnelview gereden. Ook dit is weer adembenemend mooi!

Dan zit onze tijd in Yosemite er helaas alweer op. Al denk ik bij mezelf dat dit echt zo’n plek is waar ik nog wel een keer terug wil komen. Maar nu is het tijd voor de volgende stop: San Francisco!

Lees nu het volgende reisverslag: San Francisco

Wil je alle reisverslagen van deze road trip in het zuidwesten van Amerika lezen? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over het zuidwesten van Amerika?

Ter voorbereiding van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de nationale parken

Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest-USA

Voor deze reis boekten we het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles via Skyscanner en de auto huurden we bij Alamo. De hotelkamer in Bishop reserveerden we via Booking.com (en ondanks deze fout heb ik hier nog nooit een misser gehad). De camping in Yosemite reserveerden we via de officiële website.

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen:

Deze website is mijn full time baan en zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel of op deze pagina. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! 

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties