Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite | Reisverslag

Na onze ‘wilde’ dagen in Las Vegas was het weer tijd om de natuur op te zoeken. Twee extremen: één van de heetste plekken op aarde en het laagste punt van de Verenigde Staten en daarna een roadtrip over de meest hooggelegen weg van de Verenigde Staten waarbij de sneeuw nog op de bergen lag. In deze blog Death Valley en Yosemite.

Death Valley

Death Valley & Yosemite
Na een ontbijtje bij Denny’s (inmiddels favoriet, want je krijgt er zoveel eten dat je meteen lunch hebt), reden we van Nevada naar Californië. Om tussendoor even te stoppen in Death Valley, een van de heetste plaatsen ter wereld. De temperatuur liep daar op tot 120 graden Fahrenheit, ongeveer 50 graden Celsius. We maakten drie stops:

Zabriskie Point (net een maanlandschap)
Death Valley & Yosemite

Badwater Basin (85,5 meter onder de zeespiegel en de heetste plek)
Death Valley & Yosemite

Sand Danes (net de Sahara)
Death Valley & Yosemite

Daarna door naar onze slaapplaats voor die nacht in Bishop. Bij het hotel aangekomen bleek onze reservering niet doorgekomen te zijn en het zat helemaal vol, best irritant als je de hele dag onderweg bent geweest. Gelukkig mochten we naar een ander hotel verderop in de straat, wat eigenlijk nog iets mooier was ook. Geluk bij een ongeluk!

Tioga Pass

De volgende ochtend op naar Yosemite! De weg ernaar toe was prachtig, we reden over de Tioga pass, de hoogst gelegen weg van de Verenigde Staten (ongeveer 3 km) We zagen besneeuwde bergtoppen, mooie bergmeren en veel granieten rotsen. We zijn dan ook regelmatig even gestopt.

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite
Yosemite National Park

We hadden een plekje weten te bemachtigen op de North Pines campground in de vallei (het is net Russische roulette om hier een reservering te krijgen). Overal werden we gewaarschuwd voor beren, op de campingplaats stond zelfs een bearbox waar al ons eten, drinken en toiletartikelen in moesten. Ik heb de eerste nacht in de tent geen oog dicht gedaan!
Death Valley & Yosemite

de volgende dag gingen we weer eens een berg beklimmen, we kozen voor een trail met uitzicht op de Upper Yosemite Falls. Een mooie trail, maar best zwaar omdat er heel veel switchbacks in zaten. Maar het was de klim absoluut waard!

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite

Na een paar uurtjes chillen op de camping  (moet ook af en toe gebeuren), zijn we nog even naar Bridalveil waterval en het uitzichtpunt Tunnelview gereden. Adembenemend mooi!

Death Valley & Yosemite

Death Valley & Yosemite

Toen zat onze tijd in Yosemite er helaas alweer op, nog zo’n plek om weer eens terug voor te komen. Net stop: San Francisco!

Lees nu het volgende reisverslag: San Francisco

Wil je alle reisverslagen van deze road trip in het zuidwesten van Amerika lezen? Kijk dan op deze pagina.
Wil je meer reisverslagen lezen?

De laatste jaren ben ik vaak naar Amerika geweest. Een paar van mijn reisverslagen kun je hier lezen:
Florida, Cuba & de Bahama’s (zomer 2013)
Ontario & New York State (zomer 2017)
Las Vegas & Zion National Park (maart 2018)

Ter voorbereiding van deze reis gebruikten we deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties