Los Angeles _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 11

Los Angeles | Reisverslag Zuidwest Amerika #11

De laatste bestemming van onze roadtrip in het zuidwesten van Amerika is Los Angeles! Hier doen we een tour in Hollywood en ontdekken we de fijne stranden.

Op naar Los Angeles

Na een leuke roadtrip over US Highway 1 zijn we aan het eind gekomen van onze fantastische roadtrip in Zuidwest Amerika. Gelukkig gaan we niet meteen naar huis, want we hebben nog twee dagen om Los Angeles te ontdekken en nog een beetje te relaxen. Twee dagen is natuurlijk veel te weinig om deze wereldstad te bekijken én te rcelaxen, maar we doen ons best!

Onze eerste stop voor we echt naar LA gaan, zijn de Premium Outlets in Camarillo. Tijdens een flinke shopsessie slaan we goed in en ik hoef de rest van het jaar geen nieuwe kleding meer te kopen. Daarna rijden we via de bergen richting de kust, waar we ons vergapen aan enorme villa’s. We zijn duidelijk aangekomen in de regio van de rich & famous!

Via Malibu en Santa Monica komen we na een uurtje bij onze Airbnb in Venice. En dat is een aangename verrassing! Het is veel groter dan we hadden verwacht, het is brandschoon, heeft de lekkerste douche van deze vakantie en het is nog geen drie minuten lopen naar het strand. Wat denk je dat onze eerste stop is?

Onze Airbnb in Venice Beach

Deze Airbnb wordt helaas niet meer aangeboden. Maar er zijn nog meer dan genoeg andere mooie appartementen te vinden op VRBO.

Warner Bros Studio Tour

Na een heerlijk relaxte dag op het strand gaan we de volgende dag weer leuke toeristische dingen doen. We hebben een Studio Tour gereserveerd bij Warner Bros. We wisten eigenlijk niet echt wat we hiervan konden verwachten, maar het is echt superleuk!

Onze eerste stop is een soort van museum waar onder andere een Harry Potter tentoonstelling is, met rekwisieten en kleding uit de films. Ook is er een sorting hat, die je indeeld in een van de huizen (ik pas blijkbaar goed bij Slytherin). Daarnaast zijn er ook allemaal dingen te zien uit de films Batman vs. Superman en Suicide Squad (die sinds deze week in de bioscopen draait).

Warner Bros Studio Tour-1

Daarna rijden we een stuk over het enorme terrein en zien we heel veel studios. Zo’n tour geeft echt een goed beeld van hoe groots deze wereld achter de scherm eigenlijk is. Ook mogen we binnenkijken bij een aantal studios, waaronder die van de talkshow Ellen en van The Big Bang Theory, een van mijn favoriete televisieseries. Heel gaaf om daar eens binnen te kijken en jammer dat we er geen foto’s mogen maken.

Daarnaast zien we een deel van de buitenstudios. De straat op de onderstaande foto’s gebruiken ze voor ontzettend veel films en series, ze kleden het alleen net iets anders aan. De trap voor het grote gebouw is o.a. gebruikt in de film Argo.

Ook mogen we een kijkje nemen in het rekwisietenpand. Het is echt supergroot, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het (inclusief de complete inrichting van de Oval Office). Ook zien we een tentoonstelling met alle auto’s die Batman ooit heeft gebruikt.

We sluiten de tour af bij Studio 48 en dat is het interactieve deel van de tour. Hier mag je heel veel leuke dingen doen. Het eerste is dat we op de bank van Central Perk uit Friends mogen zitten. Jess en ik hebben vroeger op brakke ochtenden na het uitgaan heel veel Friends gekeken, dus dit is een feest van herkenning. Ook doen we de scène met Bilbo en Gandalf uit The Hobbit na en vliegen we als Harry Potter op een bezemsteel. O ja, ik win ook nog even een oscar!

Hollywood & the Walk of Fame

Na onze avonturen bij Warner Bros rijden we naar Hollywood. We hebben al gelezen dat dit vooral vergane glorie is, maar we willen er toch even een kijkje nemen. We lopen hier een groot stuk over de Walk of Fame, zien het Hollywood Sign en drinken een drankje in het Hard Rock Cafe. Leuk om een keer gezien te hebben, maar je moet er inderdaad niet te veel van verwachten.

Na een heerlijke hamburger bij de Cheesecake Factory storten we lichtelijk in na al die indrukken. Gelukkig is Friends die avond op televisie.

Santa Monica & Venice

De volgende dag is alweer onze laatste volle dag in Amerika. We laten de auto staan en huren een fiets. We fietsen lekker wat over het strand (daar loopt een mooi fietspad) tussen Santa Monica en Venice Beach. Onderweg zitten we opeens in de opnames van de nieuwe videoclip van Lukas Graham (die wordt grijs gedraaid op de radio momenteel), vet grappig! Ook genieten we van het uitzicht op de Santa Monica Pier en doen we nog een poging om bruin te worden op het strand. We hebben uitzicht op een echte Baywatcher (al is het niet een extreem knappe man helaas, haha!), dit is echt en heerlijk relaxte dag!

We sluiten af met een paar cocktails en sushi, maken nog een wandeling langs de kanalen van Venice en zien een zonsondergang vanaf het strand. Wat een fijne afsluiter van deze fantastische reis!

Terug naar huis…

Op onze laatste dag (snik) hoeven we pas laat op de luchthaven te zijn, dus doen we lekker rustig aan. We gooien bijna al onze kampeerspullen weg en doneren een deel aan de Airbnb (ze zijn heel blij met de koelbox). Ook gooien we alle schoenendozen weg (we hebben wel vijf paar nieuwe All Stars gekocht) en stoppen onze koffers vol met 23 kilo aan nieuwe kleding en M&Ms.

Na een uitgebreide lunch bij de Cheesecake Factory (de allerlaatste, dit blijft toch onze favoriete restaurantketen in Amerika) leveren we onze auto in. Dit blijft altijd een moeilijk moment. De auto was toch ons huis in de afgelopen 3,5 week en het is echt zo’n definitief einde van je vakantie.

Daarna begint het lange wachten op het vliegveld. Uiteindelijk gaan we met twee uur vertraging de lucht in, maar de vlucht gaat supersnel en voordat we het wisten stonden we weer in Düsseldorf. Overigens hebben we tijdens de vlucht allebei zo’n vijf uur geslapen. Dat is nog nooit eerder voorgekomen!

In Düsseldorf worden we opgepikt door de vriend van Jess die ons met de auto terugbrengt naar Nederland. In Arnhem neem ik afscheid van Jess en stap ik op de trein naar Amsterdam. Snik!

Wat was dit een gave en bijzondere reis!. Amerika blijft eenn van mijn favoriete vakantielanden, de geweldig mooie nationale parken en de diversiteit van de steden is een goede combinatie. Ik ga zeker terug naar Amerika!

Dit was het laatste reisverslag van onze geweldige road trip in het zuidwesten van Amerika. Wil je alle reisverslagen lezen? Kijk dan op deze pagina.

Praktisch

Dit is de route van onze geweldige roadtrip in het zuidwesten van Amerika. In 3,5 week bezochten we vier staten, drie grote steden, negen nationale parken en ontelbaar veel andere mooie plekken.

Het (goedkope) vliegticket van Düsseldorf naar Los Angeles vonden we via Skyscanner en de auto reserveerden we via Alamo. De meeste overnachtingen boekten we via Booking.com.

Ter voorbereiding van onze verblijf in Los Angeles maakten we gebruik van deze reisgidsen:

ANWB Extra – Los Angeles, San Francisco, Las Vegas

Lonely Planet Pocket Los Angeles

Ook heb ik op deze website veel artikelen geschreven over het prachtige zuidwesten van Amerika. Dit zijn een paar veelgelezen artikelen:

Wil je meer reisverslagen lezen?

Op deze pagina kun je al mijn reisverslagen vinden. De afgelopen jaren maakte ik meerdere toffe reizen in Amerika. Dit zijn een paar leuke reisverslagen die je misschien ook wilt lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties