Highway 1

US Highway 1 | Reisverslag Zuidwest USA

Een reisverslag over een Highway? Ja, want US Highway 1 is één van de mooiste wegen in de Verenigde Staten en er is onderweg veel te zien: leuke dorpjes, een indrukwekkende kustlijn, gigantische zeeleeuwen en het luxe Santa Barbara. En dat terwijl we een groot deel van de route hebben moeten missen vanwege de mist.

Santa Cruz

Om Highway 1 te bereiken reden we eerst van San Francisco naar het kustplaatsje Santa Cruz. Een beetje vergane glorie, maar wel leuk om te zien. Santa Cruz is vooral bekend om de boardwalk met pretpark, welke de oudste is van de Verenigde Staten (uit 1907). Hier hebben we heel even gekeken (het was er heel druk!) en daarnaast zijn we over de pier gelopen. Vanaf hier had je een mooi uitzicht op het stadje en de boardwalk. Ook erg leuk was dat er om de pier een aantal zeeleeuwen zwommen.

Highway 1

Highway 1

Highway 1

Highway 1 in de mist

Daarna begonnen we onze rit over Highway 1 richting het zuiden. Na een korte stop bij de Walmart (voor avondeten en hout voor het kampvuur) reden we richting Monterey. Hier wilden we misschien even stoppen, maar helaas was het er zo mistig dat we dat maar hebben overgeslagen… Helaas bleef de mist erg hangen, waardoor we tijdens het rijden vrijwel geen uitzicht hadden. Gelukkig klaarde op sommige plekken een klein beetje op, zodat we af en toe toch iets van de kustlijn zagen.

Highway 1

Highway 1

Highway 1

Highway 1

De mooiste campground aan Highway 1

Onderweg zagen we veel brandweerwagens vanwege de bosbranden in de regio. Hierdoor waren ook alle State Parks dicht (en we wilden er onderweg zo graag eentje bezoeken!), heel jammer. We zijn dan ook maar in een keer doorgereden naar onze camping. Op deze camping (Kirk Creek Campground) had ik me al maanden zitten verheugen (en ik had het ook al tig keer tegen Jess gezegd dat het zo mooi was). Ik had namelijk een supermooi plekje weten te reserveren aan de kustlijn, met een fantastisch uitzicht. Tenminste, dat was de bedoeling. Het was er echter zo ontzettend mistig dat we geen hand voor ogen zagen. Zo jammer! Jess heeft er heel hard om moeten lachen ;) We zijn nog wel even over een pad naar het strand geklommen (klein avontuurtje, je moest een stuk aan een touw hangen), was wel bijzonder om te zien in de mist.
Highway 1

Highway 1

Highway 1
Elephant seals

De volgende ochtend zijn we maar vroeg vertrokken (door de mist was het ijskoud op de camping) om warmere en minder mistige oorden te bezoeken. Het klaarde gelukkig al snel op en na een half uurtje rijden stonden we bij het strandje van San Simeon waar heel veel Elephant seals lagen. Een paar maatjes groter dan de zeeleeuwen die we al hadden gespot en een herrie dat die beesten maken!

Highway 1

Highway 1

Pismo Beach

Lunchen deden we in het plaatsje Pismo Beach bij Penny’s All American Café (aanrader), waar ik clam chowder at. Dit is hét gerecht wat je moet eten als je in de buurt bent van San Francisco en de Highway 1, een soort van dikker crabsoep. Smaakte erg goed!

Highway 1

Na een korte shopsessie in de Premium Outlets vervolgden we onze weg naar het zuiden. Helaas maakte ik daar mijn eerste roadkill mee, toen ik met 70 miles per uur over de snelweg raasde stak er namelijk een heel lief klein vosje zomaar over. Ik kon echt niet meer stoppen, zo zielig!

Santa Barbara

Bij onze laatste stop op Highway 1 was het weer heerlijk zonnig en warm en liepen we over de pier en het strand van Santa Barbara. Genieten!

Highway 1
Highway 1

Highway 1

Onze eindbestemming was een hotel in Camarillo, onze laatste stop (en een voorstad van) Los Angeles, onze eindbestemming van deze geweldige reis. Snel meer!

Lees nu het volgende reisverslag: Los Angeles

Wil je alle reisverslagen lezen van onze reis in het zuidwesten van Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Meer reisverslagen lezen?

De laatste jaren heb ik een paar mooie reizen gemaakt in Amerika. Je kunt ook deze reisverslagen lezen:
Ontario & New York State (zomer 2017)
Las Vegas & Zion (maart 2018)
3 maanden Amerika: Californië, Hawaii en de Pacific Northwest (lente 2019)

Voor onze reis in het zuidwesten maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties