Painted Hills en Bridge of the Gods - Mijn laatste dagen in Amerika

Painted Hills en Bridge of the Gods | Mijn laatste dagen in Amerika | Reisverslag

Na een rondreis van bijna 3 maanden, zijn mijn laatste dagen in Amerika aangebroken. Ik bezoek de mooie Painted Hills, ontdek een nieuw state park in Oregon en ga nog een laatste keer terug naar de Pacific Crest Trail.

Painted Hills

Na een goede nacht slaap in de kerk en lekker ontbijtje ga ik op tijd op pad. Het hostel ligt vlak bij een van de mooiste landschappen in Oregon: de Painted Hills. Dit gebied stond ook centraal in een aflevering van Wie is de Mol? in 2017 en is net als de Sheep Rock district waar ik gisteren was onderdeel van het John Day Fossil Beds National Monument.

Het duurt niet lang voordat ik de eerst roodgekleurde bergen zie, ook Painted Hills is weer een geweldig mooi gebied. Het lijkt wel een schilderij! Ik besluit om de Carroll Rim Trail te lopen, vanaf het viewpoint heb je een uitzicht van (bijna) 360 graden over het gebied.

Carroll Rim Trail Painted Hills
Carroll Rim Trail Painted Hills uitzicht
Painted Hills
Rode Painted Hills

Cottonwood Canyon State Park

Na dit mooie stukje Oregon rij ik via mooie kronkelende wegen naar het noorden. De eigenaresse van het hostel vertelde me namelijk over een vrij nieuw (2013) state park in Oregon: Cottonwood Canyon. Hier zou een first come first serve campground zijn, dus daar wil ik een plekje bemachtigen.

Als ik rond 12 uur ‘s middags aankom zijn er nog een paar plekjes beschikbaar, dus dat is fijn. Het valt me op dat midden op iedere campsite een schutting staat. Het blijkt er loeihard te waaien, dus je moet je tentje ongeveer tegen de schutting aanzetten om de wind tegen te houden. Ik twijfel nog even of ik zal blijven, maar besluit het toch te doen, want de omgeving is erg mooi!

Cottonwood Canyon Campground
Cottonwood Canyon State Park

In de middag loop ik de Pinnacles Trail, in de canyon langs de John Day rivier. Het is prachtig weer en het is een mooie wandeling.

Pinnacles Trail Cottonwood Canyon
Pinnacles Trail Cottonwood Canyon 2

Weer een mooi rustig plekje in Oregon, ik begin deze staat steeds leuker te vinden!

Bridge of the Gods: terug op de PCT

De volgende ochtend rij ik nog verder naar het noorden en op gegeven moment zie ik in de verte Mount Hood (vulkaan met besneeuwde top) opdoemen. Portland (en het eind van mijn reis in Amerika) komt nu wel heel erg dichtbij!

Mount Hood

Het duurt niet lang voordat ik bij de Columbia River aankom en daar sla ik linksaf in de richting van Portland. Het eerste stuk is geweldig mooi, met hoge bergwanden. Later komt ook Mount Hood steeds dichterbij.

Langs de Columbia River
Mount Hood vanaf de weg

Daarna veranderd het landschap en zie ik steeds meer groene bossen. Als ik bij Cascade Locks aankom moet ik toch even slikken. Aan het begin van deze reis liep ik 5 weken lang op de Pacific Crest Trail en die loopt ook door dit stadje, over de Bridge of the Gods. Voor veel mensen een bekende plek, hier eindige Reese Witherspoon in de film Wild namelijk haar sectie van de Pacific Crest Trail. Ik wil graag nog een keer een stuk van de Pacific Crest Trail lopen en wat is dan een betere plek dan hier?

Te voet steek ik de Bridge of the Gods over en dat is best wel spannend. Door de metalen constructie zie je de Columbia River onder je voeten stromen en je deelt de rijbaan met de auto’s. Aan de overkant (in de staat Washington) loop ik nog een paar mijl door het bos over de trail. Ik heb dit toch best wel gemist!

Bridge of the Gods
Wandelen op de Bridge of the Gods
Pacific Crest Trail na Bridge of the Gods

Shoppen en chillen in Vancouver, WA

Oorspronkelijk wilde ik in de omgeving van Cascade Locks een campground gaan zoeken, maar ook hier waait het hard en ik heb echt geen zin om weer met harde wind mijn tent op te zetten. Aangezien ik al zo dichtbij Portland ben, besluit ik om niet een, maar twee nachten in een hotel in Vancouver (stad in Washington, vlakbij de luchthaven van Portland) te slapen. Onderweg rij ik langs een heleboel watervallen (waaronder de beroemde Multnomah Falls), maar helaas is het overal megadruk en is er nergens een parkeerplaats te vinden. Ik sla ze dus noodgedwongen over, helaas, maar het is niet anders. Voor iedereen die de watervallen wel wil zien: ga niet op zondagmiddag.


Ik ben dan ook behoorlijk vroeg in mijn hotel in Vancouver en dat is een aangename verrassing. Via Hotwire vond ik een goede deal voor de Springhill Suites by Marriott en dat is toch een luxe kamer! Ertegenover zit een grote bioscoop, en aangezien ik toch tijd zat heb, ga ik lekker naar de film (Rocketman). Verder chill ik lekker in mijn hotelkamer, ik ben namelijk best wel moe. Ik heb in de afgelopen 4 weken maar liefst 4000 miles (bijna 6500 kilometer) gereden en zoveel indrukken opgedaan.

Bioscoop Vancouver

De volgende dag is mijn allerlaatste dag in Amerika (snik) en heb ik gepland om lekker te gaan shoppen. Ik moet van hotel wisselen (die voor de laatste nacht had ik al veel eerder geboekt) en die zit naast een groot winkelcentrum. Handig! Ik slaag voor alle souvenirs en pak mijn backpack opnieuw in. Ik heb natuurlijk veel te veel spullen en moet wat dingen achterlaten (o.a. slaapmat en koelbox) en het kamermeisje van mijn hotel is hier erg blij mee.

Vroeg naar bed, want de volgende ochtend gaat mijn wekker om half 5. Tijd om Amerika te verlaten en op het vliegtuig te stappen naar Mexico!

Overnachtingen

Cottonwood Canyon: campground (first come first serve)
Vancouver (Washington): SpringHill Suites by Marriott Portland Vancouver en Comfort Suites Vancouver Mall

Lees nu reisverslag #20: Relaxen op Isla Holbox (Mexico) en een grote verrassing!

Wil je alle reisverslagen van deze reis lezen? Kijk dan op deze pagina.

De laatste vier weken van mijn reis maakte ik een flinke road trip in het noordwesten van Amerika, je kunt hier de volledige route vinden.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.