Paradijselijk Maui - snorkelen met zeeschildpadden en Haleakala National Park

Paradijselijk Maui: snorkelen met zeeschildpadden en Haleakala National Park | Reisverslag

Na de drukte op Oahu is het tijd om de natuur op te zoeken: ik ga naar Maui! Hier bezoek ik een van de indrukwekkendste nationale parken in Amerika en zoek ik de mooiste stranden op.

Road to Hana

Na een vlucht van 23 minuten land ik op Maui. Ik heb meteen een ander gevoel dan op Oahu. Geen wolkenkrabbers of grote steden en het is hier een stuk rustiger. Ik ga kamperen op Maui, dus mijn eerste stop is de Walmart voor de broodnodige boodschappen. En dat is duur hier! Bovendien zijn er amper verse producten te vinden in de winkels, dus neem ik vrijwel hetzelfde als op de Pacific Crest Trail. Rice sides, ramen noodles, tortillas en tonijn. Daar kan ik vast nog wel een paar dagen op leven.

Mijn eerste campground ligt bijna aan het einde van de road to Hana. Dit is een enorm bochtige weg en schijnt een van de tofste ‘attracties’ te zijn op dit eiland. Ik stop eerst even bij Ho’okipa Lookout, waar ik echt gigantische zeeschildpadden zie zwemmen, zo gaaf! De weg naar Hana is even oefenen, zoveel bochtjes! Het loopt grotendeels door een regenwoud en het regent vrijwel de hele weg naar de campground, dus ik rij rustig door en stop nergens (kan toch niet echt iets zien).

Ik heb een plekje geboekt op de campground van Waianapanapa State Park. Een kleinschalig park met een zwart strand en felgroene planten en palmbomen. Supermooie plek!

Paradijselijk Maui - Waianapanapa State Park
Paradijselijk Maui - Waianapanapa State Park 2

De volgende ochtend maak ik nog een korte wandeling langs de kust, het contrast tussen de zwarte rotsen en de groene planten is echt zo gaaf.

Paradijselijk Maui - Waianapanapa State Park 3

Daarna zoek ik een strandje op in de buurt van Hana (Hamoa Beach) waar ik bereik heb, want terwijl ik op het strand zit, is het Eurovisie Songfestival vol in gang. En aangezien ik dat ieder jaar kijk met vrienden tijdens mijn verjaardagsfeestje, is het een must dat ik er iets van meekrijg. Het is best grappig om het op het strand via Radio 2 te horen, alleen is het jammer om er geen beeld bij te hebben (ik hoorde iets over Madonna als Piet Piraat?). De uitslag was ook via de radio superspannend, leuk om het volgend jaar in Nederland mee te kunnen maken!

Daarna ga ik nog even snorkelen Hana Bay Beach Park en Waianapanapa State Park. In die laatste zwem ik een hele tijd naast twee schildpadden. Zo gaaf om mee te maken!

Na twee nachtjes is het tijd om verder te gaan naar mijn volgende bestemming en moet ik via dezelfde bochtige weg terug. Nu gaat het een stuk makkelijker en heb ik tijd om af en toe te stoppen, want het is droog. Ik zie nu pas hoe gaaf het is, er zijn zoveel mooie watervallen en doorkijkjes!

Paradijselijk Maui - Road to Hana
Paradijselijk Maui - Twin Falls

Haleakala National Park

Mijn doel van vandaag is het enige nationale park op Maui: Haleakala. Hier verblijf (gratis) op de Hosmer Grove Campground in het park en dat is echt een fijne plek. Nadat ik mijn tentje heb opgezet rij ik naar boven (de campground ligt op 7.000 voet en de krater op 10.000 voet). Een stuk naar beneden is het overal bewolkt, maar op de campground en op de top van de berg is het prachtig weer. Als ik boven ben, zie ik voor het eerst het fantastische landschap van dit park. Het uitzicht boven de wolken is prachtig en de grote krater is een van de mooiste landschappen die ik ooit heb gezien. Wat ben ik blij dat ik hier naar toe ben gegaan, het is echt zo mooi!

Paradijselijk Maui - Haleakala National Park sterrenwacht
Paradijselijk Maui - Haleakala National Park krater
Paradijselijk Maui - Haleakala National Park close up krater

Ik loop een stuk de krater in en de kleuren worden alleen maar feller en feller. Ik kijk mijn ogen uit. Dit is misschien wel een van de mooiste nationale parken die ik tot nu toe heb bezocht in Amerika.

Paradijselijk Maui - Haleakala National Park trail in de krater
Paradijselijk Maui - Haleakala National Park in de krater

Ik ga die avond vroeg slapen, want mijn wekker gaat om 4 uur. Het schijnt nogal een mooie ervaring te zijn om de zonsopgang te zien vanaf de top en dat wil ik meemaken nu ik toch zo dichtbij ben (en ik heb hier maanden geleden ook al een permit voor aangevraagd). Ik ben net op tijd op de parkeerplaats en het is superdruk op de viewpoints. Gelukkig weet ik dat het mooiste uitzicht vanaf de kraterrand is, 5 minuten lopen vanaf de kampeerplaats. Daar is helemaal niemand en ik geniet helemaal alleen van de prachtige zonsopkomst. Echt niet erg om hier vroeg voor op te staan!

Paradijselijk Maui - Haleakala National Park zonsopkomst

Relaxen op het strand

Na het onaardse Haleakala National Park trek ik m’n bikini weer aan, tijd om de mooie strandjes op te zoeken. Daar staat Maui namelijk vooral bekend om. Ik vind twee mooie snorkelplekken in de buurt van Wailua (ik ga nog een keer een blog schrijven over toffe snorkelplekken op Maui) en zie veel mooie vissen en zelfs wat koraal (er leeft niet veel meer in de stranden rondom de eilanden van Hawaii).

Paradijselijk Maui - Strand

Mijn volgende camping ligt ook aan zee, een prachtige plek, maar het is er loeiheet, dus ik besluit ter plekke dat ik op het volgende eiland even niet ga kamperen. Het is gewoon te warm. Mijn laatste dagen op Maui doe ik rustig aan en ontdek ik nog een paar fijne stranden langs de westkust, ik lees een paar boeken en snorkel veel. Ik zie zelfs nog een paar keer een schildpad, zo tof!

Paradijselijk Maui - Campground Olowalu
Paradijselijk Maui - Strand 2

Opgeladen om te vertrekken naar Hawaii (aka The Big Island), het laatste eiland dat ik bezoek in deze bijzondere staat. Daarover in het volgende reisverslag meer!

Overnachtingen Maui

Wai’anapanapa State Park: campground
Haleakala National Park: Hosmer Grove Campground (first come first serve)
Lahaina: Camp Olowalu

Lees nu reisverslag #9: Hawaii: The Big Island, waar de lava overal te zien is

Meer lezen over mijn avonturen in Amerika?

Lees dan al mijn reisverslagen op deze pagina.

Wil je meer lezen over Hawaii?

Check dan deze artikelen:
Snorkelen op Maui | De mooiste plekken
Route rondreis Hawaii: Oahu, Maui & Big Island
Wat kost een reis naar Hawaii?

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties