Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest

Reisplannen Amerika: road trip in de Pacific Northwest

Over iets meer dan een maand vertrek ik naar Amerika! Na de Pacific Crest Trail en een paar weken op Hawaii ga ik nog iets tofs doen: een road trip in de Pacific Northwest! In deze blog vertel ik je wat mijn plannen zijn.

Portland

Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest - PortlandFoto: Umit Aslan | Unsplash

Toen ik jullie een paar maanden gelden vertelde over mijn grote reisplannen, had ik nog geen idee wat ik in de periode na Hawaii wilde gaan doen. Het enige dat ik wist, was dat ik ergens een road trip in Amerika wilde maken, maar waar? Ik liet het goedkoopste vliegticket van Hawaii naar het vasteland van de VS mijn bestemming bepalen en dit werd tot mijn grote vreugde Portland in de staat Oregon.

Portland lijkt een hele toffe stad die ik graag wil bekijken. Na een volle dag in Portland haal ik mijn huurauto op en ga ik weer lekker op pad met mijn tentje. Ik wil heel graag een paar dagen naar Mount Rainier National Park (Washington), maar laat het afhangen van het weer (sommige wegen zijn mogelijk nog afgesloten in verband met sneeuw).

Naar de kust van Oregon

Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest - Oregon kustFoto: Ganapathy Kumar | Unsplash

In Oregon wil ik in ieder geval een paar dagen over USA Highway 101 langs de kust rijden (ik reed al eens stukje van een soortgelijke weg in Californië) en genieten van de uitzichten. Vooral het gebied rond Cannon Beach schijnt erg mooi te zijn met grote rotsblokken in zee. Campings zijn erg schaars (of alleen geschikt voor RV’s) in deze regio, dus ik heb alvast twee nachtjes gereserveerd op een mooie campground Cape Lookout State Park. Nu nog even duimen voor goed weer.
Oregon, Californië, Nevada, Idaho?

Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest - Crater LakeFoto: Vlad Shapochnikov | Unsplash

Na de kust ligt er nog een heel stuk open van mijn route en wil ik pas ter plekke gaan bepalen. De omgeving van Bend lijkt me erg mooi, net als Crater Lake National Park. Het kan ook dat ik een stukje van Noord-Californië ga bezoeken, waaronder Lassen Volcanic National Park. Of misschien ga ik wel op zoek naar de Fly Geyser in het noorden van Nevada? Ook staat Craters of the Moon in Idaho op mijn lijsje. Ik zie wel waar ik beland!

Must see: Grand Teton & Yellowstone

Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest - YellowstoneFoto: Nicolasintravel | Unsplash

Mijn grote doel van deze road trip is in ieder geval het natuurgeweld in het noordwesten van de staat Wyoming: Grand Teton en Yellowstone National Park. Yellowstone staat al jaren hoog op mijn bucket list nationale parken in Amerika en lijkt me echt een van de mooiste plekken ter wereld. Het park is gigantisch en megapopulair, dus ik heb hier vijf nachten gereserveerd, verspreid over drie verschillende campings. Ik kijk er echt enorm naar uit om dit gebied vol felle kleuren, rare landschappen en geysers te bezoeken en hoop hier ook de nodige wildlife (bisons en beren) te spotten.

Op de wensenlijst: Glacier National Park

Reisplannen Amerika road trip in de Pacific Northwest - Glacier National ParkFoto: Justin Kauffman | Unsplash

Na Yellowstone heb ik nog een kleine week om weer terug te keren naar Portland en het liefst rij ik dan (flink om) via Glacier National Park (Montana). Ook dit lijkt me een prachtplek, vol hoge bergpieken, gletchers en toffe wandelingen. Ik wil dit park echter alleen bezoeken als de Going-to-the-sun-road open is. Dit is een van de mooiste wegen in Amerika en een van de highlights van het park. Maar aangezien Glacier National Park erg noordelijk ligt (tegen de Canadase grens), is de weg het overgrote deel van het jaar afgesloten vanwege sneeuw.
Mocht de Going-to-the-sun-road nog niet open zijn, dan rij ik lekker dwars door Idaho terug naar Portland. Ook op die route is onderweg genoeg te zien, zoals Hells Canyon (nog dieper dan de Grand Canyon), Painted Hills en Mount Hood. Mijn eindbestemming is in ieder geval Portland, vanaf daar vlieg in namelijk door naar de laatste etappe van mijn grote reis: Mexico.

Heb je nog tips en tricks voor mijn road trip in de Pacific Northwest of Yellowstone? Laat het vooral weten!

Wil je weten welke route ik uiteindelijk heb gereden?

Check dan ook dit artikel:
Route Pacific Northwest | Van Oregon naar Yellowstone

Wil je meer informatie over deze regio?

Lees dan ook deze artikelen:
24 uur in Portland, Oregon
De 10 mooiste plekken in Yellowstone
Hoe & wat: Reistips voor Grand Teton National Park (Wyoming)

Of bestel een van deze reisgidsen:

Reisplannen Amerika Road trip in de Pacific Northwest

Reisplannen Amerika Road trip in de Pacific Northwest

Reisplannen Amerika Road trip in de Pacific Northwest

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties