• Menu
 • Menu

Reisverslag: Las Vegas en Joshua Tree National Park

Wow, die eerste week van mijn grote reis is voorbij gevlogen! Ik verbleef een paar dagen in Las Vegas en maakte een toffe road trip naar Joshua Tree National Park.

Ik mocht niet naar Amerika!

Las Vegas en Joshua Tree National Park - uitzwaaicomite
Ik werd op Schiphol uitgezwaaid door mijn ouders, zusje en neefje, superlief dat ze naar Amsterdam waren gekomen! De vlucht naar Londen hing supersnel en voordat ik het wist zat ik in mijn hotel vlakbij Londen Gatwick (Premier Inn Manor Royal, aanrader!).

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Londen Gatwick
De volgende ochtend stond ik weer op het vliegveld om me in te checken, maar dat mocht niet! Ik vlieg op een ESTA en daarmee mag je 90 dagen in Amerika zijn. Nu ben ik daar 88 dagen en vlieg ik daarna naar Mexico, maar blijkbaar telt de tijd die he in Mexico doorbrengt ook in de 90 dagen van je ESTA. Ik die alles altijd zo goed voorbereid heb dit echt compleet gemist… De enige optie om mee te mogen op de vlucht was om een ticket te boeken binnen de 90 dagen naar een land dat niet binnen het ESTA-gebied (naast Mexico is dat ook Canada en diverse Caribische eilanden) dus heb ik voor veel te veel geld een vlucht naar Guatemala gekocht (leek de goedkoopste optie). Best wel stress om zo je reis te beginnen! Nu mocht ik gelukkig wel inchecken en kon ik alsnog mee op de vlucht naar Las Vegas.

Tijdens de vlucht (die echt eeuwen leek te duren), maakte ik me wel wat zorgen. Als ze al zo moeilijk deden in Londen, wat voor vragen zou immigration in Amerika wel niet allemaal stellen? Nou, ik ben nog nooit zo snel in Amerika toegelaten. Er stond geen rij (dat is al een wonder) en ik kreeg alleen de vraag “Wat kom je hier doen?” “Wandelen” en BAM ik had mijn stempel. Voordat ik het wist stond ik in de garage een mooie huurauto uit te zoeken (een fijne rode Nissan Rogue) en reed ik naar mijn eerste hotel op de Las Vegas Strip.

Las Vegas en Red Rock Canyon

Las Vegas en Joshua Tree National Park - kamer Wynn
Ik sliep 1 nachtje in het Wynn, echt het meest luxe hotel waar ik ooit heb geslapen. Gigantische kamer en alles kon automatisch aan of open. Daarna nog 2 nachten in Signature bij MGM Grand, een suitehotel met keukentje, was ook erg fijn! Alle nachten zo goed als gratis (op de resort fee na) dankzij een paar facebookspellen, waarover je in deze blog meer kunt lezen.

Las Vegas en Joshua Tree National Park - zwembad Wynn
Van mijn plan om lekker te gaan relaxen in Las Vegas kwam weinig terecht (ik heb welgeteld 1 uur bij het zwembad gelegen), want ik moest toch nog best veel regelen en kopen voor de Pacific Crest Trail.

Wel heb ik Red Rock Canyon bezocht, een prachtig natuurgebied op een half uur rijden van Las Vegas. Hier heb ik mijn wandelschoenen aangetrokken om Turtlehead Peak te beklimmen, en van bovenaf had je een heel tof uitzicht op het park en op Las Vegas. Aanrader!
Las Vegas en Joshua Tree National Park - weg in Red Rock Canyon

Las Vegas en Joshua Tree National Park - weg in Red Rock Canyon

Road trip!

Na 3 dagen was het tijd om Las Vegas te verlaten en eindelijk te gaan road trippen! Op de weg naar Joshua Tree National Park zaten een paar hele toffe stops:

Seven Magic Mountains (kunstproject net buiten Las Vegas)

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Seven Magic Mountains

Kelso Depot (soort ghosttown in midden in Mojave National Preserve)

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Kelso

Ghosttown Amboy aan Historic Route 66

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Route 66

Joshua Tree National Park

Tegen het eind van de middag kwam ik aan in Joshua Tree National Park, waar ik een nachtje ging kamperen op de prachtige campground Jumbo Rocks.
Las Vegas en Joshua Tree National Park - Jumbo Rocks Campground

Hier maakte ik nog een mooie wandeling naar Skull Rock en genoot ik van een spectaculaire sterrenhemel en zonsopkomst.

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Zonsopkomst

De volgende ochtend bezocht ik de Cholla Cactus Garden (raak die dingen never nooit niet aan, want het is heel pijnlijk om die stekels te verwijderen).

Las Vegas en Joshua Tree National Park - Cholla Cactus Garden

En beklom ik nog een beetje genaamd Mastodon Peak. Ook een toffe wandeling trouwens, want door de vele regen staat de woestijn vol met de mooiste bloemen.

Las Vegas en Joshua Tree National Park - bloemen in de woestijn

Ik zag hier trouwens ook mijn eerste ratelslang van deze reis (verwacht dat ik er nog wel een paar ga zien). Gelukkig niet eng, want hij ratelde niet en lag rustig te chillen onder een steen.

Toen was het tijd om mijn reis te vervolgen naar San Diego en reed ik via Palm Desert via Scenic byway 74 richting de kust van Californië. Een prachtige route waarbij ik ook over de PCT kwam, waar ik over een paar weken hoop langs te lopen.

In San Diego slaap ik nog 1 nachtje in een hotel voordat het grote avontuur begint. Ik heb er zin in!

Reisverslag Las Vegas en Joshua Tree National Park

Reisverslag Las Vegas en Joshua Tree National Park

Reisverslag Las Vegas en Joshua Tree National Park

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie