Terugblik - 3 maanden op reis in Amerika

Terugblik: 3 maanden op reis in Amerika

3 maanden op reis in Amerika, het was echt een droom die uitkwam. In deze blog blik ik terug op de mooiste momenten en bestemmingen van mijn reis.

Momenten die ik nooit zal vergeten

De meest gestelde vraag sinds ik terug ben in Nederland: “Wat was nou echt het mooiste dat je hebt gezien?”. Ik heb zoveel verschillende landschappen gezien en dingen gedaan dat ik die vraag bijna onmogelijk kan beantwoorden. Toch zijn sommige momenten me beter bij gebleven dan anderen.

Kennismaking met de Pacific Crest Trail

Van Idyllwild naar Big Bear Lake - Pacific Crest Trail week 3 - bloemen woestijn
Een ervaring die me waarschijnlijk mijn hele leven bij zal blijven. Ik werd compleet gehersenspoeld in de weken dat ik de Pacific Crest Trail liep. Ik liep mijlen in plaats van kilometers, dacht alleen nog maar aan eten, het gewicht van mijn rugtas, waar ik water kon vinden en het was elke avond weer een verrassing waar ik zou slapen.

Het leven op de trail is simpel: lopen, eten, drinken en slapen. Ik heb ook ontzettend veel leuke en lieve mensen ontmoet, waarmee ik nog lang contact mee hoop te houden. Hoewel het echt niet iedere dag makkelijk was, is het me echt meegevallen om zo’n afstand te lopen met 12 tot 17 kilo op mijn rug. De kilo’s vergeet je snel met alle geweldige uitzichten onderweg. In vijf weken liep ik slechts 17% van de Pacific Crest Trail (715 kilometer van de 4286 kilometer) en ik hoop eigenlijk dat ik hem ooit nog eens af kan maken.

Al mijn artikelen en reisverslagen over de Pacific Crest Trail kun je lezen op deze pagina.

Droombestemming Hawaii

Paradijselijk Maui - Strand 2
Hawaii staat al minstens 20 jaar bovenaan mijn bucket list. Toen ik vanuit het vliegtuig voor het eerst de skyline van Waikiki en Diamond Head zag, had ik een grote glimlach op mijn gezicht. Ik ben echt op Hawaii! Ik bezocht drie eilanden in ruim twee weken (wat natuurlijk veel te kort is) en heb een goede indruk kunnen krijgen van deze bijzondere Amerikaanse staat. Vooral Maui vond ik prachtig: de jungle aan de kant van Hana, het maanlandschap van Haleakala National Park en de mooie onderwaterwereld. Wauw. Ik wil nog wel een keertje terug voor een langere tijd.

Twee keer een beer voor mijn auto

Terug in Californie - Beer in Lassen Volcanic National Park
Al jaren wil ik graag een keer beren in het echt zien. In 2016 bezocht ik Yosemite National Park en werden we non stop gewaarschuwd voor beren, maar we zagen ze niet. In Yellowstone had ik zeker verwacht ze te zien, maar dat het al weken eerder zou gebeuren en van dichtbij had ik echt niet verwacht! Eerst rende er een baby en een mamabeer voor mijn auto langs in Crater Lake National Park en een dag later stond er weer een beer voor mijn auto in Lassen Volcanic National Park. Zo gaaf! In totaal zie ik zelfs elf beren tijdens deze reis, heel bijzonder.

Minder leuke momenten

Uiteraard kan het niet drie maanden leuk zijn en heb ik ook een paar mindere momenten meegemaakt.

Ik mocht niet inchecken

Inchecken in Londen
De eerste vlucht naar Londen was een eitje, maar toen ik van Londen naar Las Vegas wilde vertrekken, mocht ik niet inchecken. Ik zag mijn hele reis in Amerika al in duigen vallen. Op een ESTA mag je 90 dagen in Amerika blijven. Ik zou 88 blijven en dan naar Mexico vliegen, maar blijkbaar valt dat ook onder ESTA. Ik zag mijn hele reis al in duigen vallen op dag twee. Uiteindelijk heb ik ter plekke een (duur) ticket naar Guatemala moeten kopen (die ik verder niet heb gebruikt) en mocht ik alsnog boarden. Ik was blij toen ik bij de gate stond, maar ook behoorlijk geschrokken.

Baaldag op de Pacific Crest Trail

Ik heb op de Pacific Crest Trail geen enkel moment gedacht aan stoppen, maar op dag 12 was ik er wel erg dichtbij. Ik had ontzettend veel last van mijn nek door de zware rugzak, het was een ijskoude dag met miezerregen en het lukte me amper om een berg te beklimmen. Na een nachtje slapen voelde ik me gelukkig weer goed (en de zon scheen), dus kon ik er weer tegenaan.

Beslissing om eerder naar huis te gaan

Ingepakt om terug naar huis te gaan
Mijn plan was om na 3 maanden Amerika nog een maand in Mexico te gaan rondreizen. Halverwege mijn reis in Amerika wist ik al dat ik het financieel niet zou gaan redden. Op gegeven moment moest ik de knoop doorhakken. Of heel zuinig doen en kijken of ik in Mexico zou kunnen werken of eerder naar huis gaan. Ik koos voor het laatste. Het was een moeilijke beslissing, maar ik was erg opgelucht toen ik een eerdere vlucht had geboekt en kon daardoor veel meer genieten van de laatste weken van mijn reis.

Plaatsen die veel indruk hebben gemaakt

Ik heb genoten van bijna alle plaatsen die ik bezocht tijdens deze reis in Amerika, maar sommige plekken maakten nog net iets meer indruk dan andere.

Haleakala National Park

Paradijselijk Maui - snorkelen met zeeschildpadden en Haleakala National Park
Vantevoren had ik eigenlijk geen hoge verwachtingen van Haleakala National Park op Maui, maar man, wat was dit adembenemend mooi! Nog nooit eerder zag ik zo’n bizar landschap. De kleuren, het uitzicht (hoogte van 3000 meter), het leek echt even alsof ik op een andere planeet was.

Yellowstone National Park

Grand Prismatic Spring viewpoint
Van Yellowstone had ik wel hoge verwachtingen en ik verbleef er ook maar liefst vijf dagen. Nog steeds niet genoeg om alles in het park te zien, maar ik heb een goede indruk gekregen. Zoveel verschillende landschappen en wildlife. Ik keek mijn ogen uit.

John Fossil Beds National Monument

Groene rotsen John Day Fossil Beds
John Fossil Beds National Monument was echt een verrassing. Het bestaat uit drie verschillende delen, waarvan ik er twee bezocht. De Painted Hills was prachtig om te zien, maar vooral het Sheep Rock deel is wat me verraste. Het landschap was daar echt zo gaaf! Een canyon met blauw/groene rotsen, ook dit had ik nog nooit eerder gezien. En bijkomend voordeel: er was bijna geen toerist te bekennen.

Fijnste accommodaties

Ik heb op veel mooie plekken gekampeerd, maar ook af en toe in hotels, hostels en appartementen geslapen. Dit waren mijn favorieten.

Wynn, Las Vegas (Nevada)

Wynn Las Vegas - Terugblik 3 maanden op reis in Amerika
Mijn eerste nacht in Las Vegas sliep ik in het Wynn en dit was meteen het meest luxe hotel van mijn reis in Amerika. Een gigantisch luxe vijfsterrenhotel waar ik via een facebookspel een gratis nacht had verdiend. De inrichting was niet helemaal mijn smaak, maar het was wel superluxe. Op de kamer stond een Amazon Alexa (soort Google Home), zodat je met je stem de gordijnen open kon doen of muziek aan kon zetten. De kamer was erg ruim, met bureau, bank en een heerlijk kingsize bed. Ook de marmeren badkamer was erg groot, met apart toilet, twee wastafels, een enorm bad en een aparte douchecel. Genieten!

The Fireside Inn, Idyllwild (California)

Terugblik - 3 maanden op reis in Amerika - Fireside Inn Idyllwild

Tijdens de Pacific Crest Trail trakteerde ik mezelf af en toe op de luxe van een hotelkamer. In het dorpje Idyllwild (waar een golden retriever de burgemeester is) sliep ik een nachtje in The Fireside Inn. Alle kamers zijn verschillend en ik sliep in Squirrels Nest, een soort houten blokhut met schommelstoel en open haard. Het was erg leuk ingericht, met mooie oude puzzels en boeken. Een hele fijne plek om even bij te komen van de eerste 175 mijl wandelen.

Spoke’n Hostel, Mitchell (Oregon)

Spokn hostel
Per toeval kwam ik terecht in het kleine dorpje Mitchell in Oregon. Daar stond een kerkje dat ook dienst deed als hostel. En dat was leuk! De eigenaren doen er alles aan om er een tophostel van te maken met leuke extra’s, zoals zelfgebakken koekjes. Je mag zelf weten wat je voor een bed of privékamer betaald, alles is op donatiebasis. Ik voelde me helemaal thuis hier.

Waar gaat mijn volgende reis naar toe?

Geen idee. Ik heb twee jaar naar deze reis toegeleefd en had geen plannen gemaakt voor de periode erna. Ik ben per 1 augustus weer aan het werk bij het orkest en zal ook weer even mijn spaargeld moeten aanvullen. Wellicht dat ik dit jaar nog een weekendje ga wandelen en kamperen ergens of een stedentrip ga doen, maar ik heb nog niks geboekt. Ik zie het wel, eerst nog even nagenieten van deze ongelooflijk mooie reis.

Lees op deze pagina alle reisverslagen van mijn reis in Amerika.

Terugblik eerdere reizen

Ik schrijf vaker een terugblik na afloop van lange reizen. Deze kun je hier teruglezen:
Een maand in Peru: terugblik op mijn zomervakantie
Terugblik op mijn zomervakantie in Canada en Spanje

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties