Angels Landing of Observation Point De tofste wandeling in Zion National Park

Angels Landing of Observation Point | Wat is de mooiste wandeling in Zion?

Hou je van mooie uitzichten en ga je wandelen in Zion National Park (Utah, USA)? Dan is een wandeling naar Angels Landing of Observation Point je beste keus. In deze blog een vergelijking.

Lengte

Angels Landing: 7,7 kilometer. Het is 3,9 kilometer (2.4 miles) naar de top en je loopt dezelfde weg weer terug. De tocht duurt tussen de 3-6 uur (afhankelijk van je conditie).

Observation Point: 12,9 kilometer. Het is 6,4 kilometer (4 miles) naar de top en je loopt dezelfde weg weer terug. De tocht duurt tussen de 4-6 uur (afhankelijk van je conditie).

Hoeveel stijg je?

switchbacks Angels Landing

Angels Landing: In totaal stijf je 457 meter (1500 feet) via diverse haarspeldbochten (switchbacks). Het is een behoorlijk steile klim.

Observation Point: In totaal stijg je 640 meter (2100 feet). Tijdens de eerste deel van de wandeling heb je wat haarspeldbochten, maar daarna gaat het vrij geleidelijk omhoog.

Lees hier mijn uitgebreide artikel over Angels Landing

Waar kun je last krijgen van hoogtevrees?

hoogte Angels Landing

Angels Landing: Tijdens het laatste stuk van de wandeling, loop je over een klif met aan weerszijden afgronden van 300 en 400 meter. Dit is een erg gevaarlijk stuk en hier zijn in de afgelopen jaren helaas ook doden gevallen.

Observation Point: In het begin heb je bij de eerste switchbacks een afgrond, het middenstuk heeft weinig hoogteverschil en het laatste stuk loop je langs de klif. Je hebt altijd aan een kant de berg aan je, dus geen afgrond aan beide kanten tegelijk.

Afwisseling

Angels Landing: Vooral veel switchbacks, omdat je snel moet stijgen. Op ongeveer 1/3 van de route loop je in een kloof tussen de rotsen in een bos. Hier heb je kans om wildlife (herten) te spotten. Daarna krijg je weer veel switchbacks, tot je op het eerste uitzichtpunt bent. Het laatste stuk klim je langs ijzeren kabels omhoog naar de top.

echo canyon Observation Point

Observation Point: Na de eerste klim door middel van switchbacks, kom je in een prachtige canyon terecht. Als je daar uit klimt, wisselt het landschap enorm, de bergen kleuren wit, groen en rood. Eenmaal bovenop de berg kom je op een soort zandpad terecht en lijkt het alsof je in de woestijn loopt.

Lees hier mijn uitgebreide artikel over Observation Point

Uitzicht

uitzicht Angels Landing

Angels Landing: Angels Landing is een soort van losstaande rot midden in Zion Canyon. Hierdoor kun je bijna de hele canyon rondkijken.

uitzicht Observation Point

Observation Point: Vanaf Observation Point kijk je naar het zuiden van Zion Canyon. Aangezien dit uitzichtpunt bijna 200 meter hoger ligt dan Angels Landing, kun je verder kijken. Angels Landing zelf is erg goed te zien vanaf Observation Point.

Welke kies je?

Beide wandelingen zijn zeer de moeite waard als je Zion National Park bezoekt en houdt van wandelingen met mooie uitzichten. Hoewel Angels Landing korter is (en je daar ook sneller klaar mee bent), vond ik deze wandeling zwaarder omdat je zoveel moet stijgen in korte tijd. Hoewel ik had verwacht last te krijgen van hoogtevrees bij het laatste stuk met de kettingen, viel dit heel erg mee. Je bent vooral bezig om je voeten goed neer te zetten. Ook moet je rekening houden met alle andere wandelaars die je tegenkomt, de wandeling naar Angels Landing is erg populair.

Voor de tocht naar Observation Point ben je duidelijk meer tijd kwijt, maar omdat de stijging wat geleidelijker is, voelde het niet als een extreem zware wandeling. Ook is het landschap wat afwisselender dan de tocht naar Angels Landing, wat het tot een erg prettige wandeling maakt.

Welke zou jij kiezen? Angels Landing of Observation Point?

Check alle wandelingen in Zion National Park op de officiële website.

Wil je meer lezen over de nationale parken in het zuidwesten van Amerika?

Check dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: reistips Zion National Park (Utah, VS)
De prachtige nationale parken in Utah
Wandelen in Bryce Canyon: Queens Garden & Navajo Trail

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties