Eten, drinken & bevoorrading op de Arizona Trail

Eten, drinken & bevoorrading op de Arizona Trail

Ga jij de Arizona Trail lopen? In dit artikel lees je alles over eten, drinken en hoe je de bevoorrading op de Arizona Trail regelt.

Waarom moet je een strategie bedenken voor eten en drinken op de Arizona Trail?

De Arizona Trail is een wandeling van ongeveer 1300 kilometer dwars door de Amerikaanse staat Arizona. Deze staat bestaat vrijwel volledig uit woestijn en is niet zo dichtbevolkt. Je komt dus niet elke dag door een dorpje of een stad om eten te kopen. Je moet dus regelmatig voor vijf tot zeven dagen eten bij je hebben. Hoe kom je daar aan?

In dit artikel vertel ik je meer over verschillende strategieën voor bevoorrading op de Arizona Trail, deel ik mijn strategie, en vertel ik je wat ik zoal at en dronk tijdens mijn wandeling. Ook lees je over de verschillende waterbronnen op de Arizona Trail.

Bevoorrading op de Arizona Trail

Welke strategieën zijn er als het gaat om bevoorrading op de Arizona Trail? En hoe kom je aan eten?

Kies een strategie

Het allereerste wat je moet doen is een bevoorradingsstrategie (resupply strategy) bepalen. Doe dit al voor je gaat wandelen, het is handig om dit een maand vooraf al te weten. Er zijn drie verschillende strategieën:

 • Stuur jezelf onderweg pakketjes. Je kunt pakketjes sturen naar postkantoren of hotels op de route. Met deze strategie heb je alles in een keer geregeld en deze optie is perfect voor mensen die een speciaal dieet volgen. Het heeft echter een paar grote nadelen. Postkantoren houden pakketjes vaak niet langer dan een maand vast. Dus als je niemand in de VS kent die je deze pakketjes kan sturen is dat lastig. Daarnaast kan je smaak heel erg veranderen tijdens een langeafstandswandeling en heb je na zes weken misschien totaal geen zin meer in het eten dat je hebt ingepakt. Als je kiest voor deze optie, dan kost het best veel tijd om je voor te bereiden, eten te kopen, in te pakken en te versturen. Daarom moet je ruim vooraf weten of je hiervoor kiest.

 • Koop je eten in de dorpjes onderweg. Aangezien je regelmatig (elke vijf tot zeven dagen) wel langs een dorp of stad komt, kun je je eten ook prima onderweg kopen. Het enige nadeel is dat in de kleine dorpjes maar een beperkt aanbod is en dat de prijzen veel hoger zijn dan bijvoorbeeld in een grote winkel zoals Walmart.

 • Mix. Koop deels je eten onderweg en stuur een pakket naar de plekken waar het echt lastig is om goed eten te kopen. Dit is kost wel wat tijd tijdens je wandeling, maar het is ook praktisch. Daarom is de strategie die de meeste wandelaars aanhouden.
Resupply uitzoeken op mijn hotelkamer in Payson
Meestal kocht ik mijn eten in een stadje onderweg.

Hoe stuur je jezelf pakketjes op de Arizona Trail?

Hoe stuur je jezelf pakketjes in Amerika? Het meest handige is om gebruik te maken van de standaardpakketten van de USPS (United States Postal Service). In vrijwel elk postkantoor kun je dozen krijgen die je zo vol mogelijk kunt proppen met eten en andere dingen die nodig denkt te hebben. Het maakt niet uit hoe zwaar ze zijn.

Per doos betaal je een vast bedrag om te versturen. Ze noemen dit “Flat rate boxes” en er zijn drie formaten:

 • Small Flat Rate Box (wordt weinig gebruikt, want is wel erg klein). Kosten om te versturen: $9.45
 • Medium Flat Rate Box. Deze is er in twee verschillende openingen, een met een opening aan de bovenkant en een met een opening aan de zijkant. Kosten om te versturen: $16.10.
 • Large Flat Rate Box. Deze wordt het meest gebruikt. Kosten om te versturen: $21.50.

De meeste pakketjes stuur je naar een postkantoor op naam van jezelf. Dit doe je door het volgende op je pakketje te zetten:

<Naam>

c/o GENERAL DELIVERY

<Plaats> <Staat> <Postcode>

Daarnaast zet je op de zijkant (of op alle zijkanten): “Please hold for AZT hiker” en “ETA < datum >”. De ETA (estimated arrival) is de datum dat je verwacht het pakketje op te halen. Vergeet niet dat de datum in Amerika andersom geschreven wordt, dus m/d/j in plaats van d/m/j.

Als je een pakketje verstuurt, dan krijg je een bonnetje met een track and trace code. Maak hier een foto van. Je wilt de code wel bewaren, maar niet een tas vol bonnetjes meesjouwen.

Let op! Stuur je regelmatig pakketjes naar postkantoren? Hou dan rekening met de openingstijden van de postkantoren. Zeker in de kleinere dorpjes zijn die zeer beperkt. Zelf heb ik bijvoorbeeld in Kearny noodgedwongen een zero moeten nemen omdat ik pas maandagochtend terecht kon bij het postkantoor (en ik was er al op zaterdagochtend).

Daarnaast kun je ook pakketjes naar andere plekken sturen, zoals bijvoorbeeld een hotel waar je wilt verblijven. Bel vooraf even dit mogelijk is en wat het juiste adres is.

Bestel via Amazon of een andere webwinkel

Heb je onderweg nieuwe spullen nodig zoals bijvoorbeeld een slaapmat of nieuwe wandelschoenen? Er zijn maar weinig outdoorwinkels op de trail. De REI (Amerikaanse versie van Bever) zit bijvoorbeeld alleen in Tucson en Flagstaff. Het kan dan handig zijn om dit soort dingen te bestellen via een webwinkel zoals Amazon. Let er wel op dat postkantoren niet altijd pakketjes van UPS aannemen (alleen USPS). Als UPS de enige verzendmogelijkheid is, dan zou ik het naar een hotel laten sturen.

Plekken voor bevoorrading op de Arizona Trail

Er zijn op de Arizona Trail diverse plekken die handig zijn voor bevoorrading. Dit is een overzicht van de meest gebruikelijke plekken.

Patagonia – mijl 51,6

Patagonia is het eerste stadje op de trail. Toen ik de trail liep (maart/april 2022), ging de trail nog dwars door Patagonia. Inmiddels is de route aangepast en ligt de trail circa 5 mijl van het stadje. Je kunt hier echter makkelijk komen door te liften. Patagonia is piepklein, maar heeft hele fijne restaurants (tip: ga naar de Gathering Grounds voor ontbijt of lunch) en ook twee kleine supermarkten.

Red Mountain Foods is de gezonde supermarkt met veel vegan producten (wel heel duur) en in de Patagonia Market kun je vrijwel alle standaard backpacker producten krijgen (noodles, aardappelpuree, Snickers, etc.). Die laatste is goed betaalbaar.

 • Overnachten: Stage Stop Inn. Prima hotel midden in het dorp en je kunt hier gratis de was doen.
Patagonia Market Arizona
De Patagonia Market is klein, maar heeft genoeg eten voor backpackers.

Colossal Cave (mijl 123,6)

Na Patagonia duurt het behoorlijk lang voor je weer in de buurt van een stad of dorp komt. De meeste wandelaars sturen daarom een pakket naar de gift shop van Colossal Cave Mountain Park. Dit ligt slechts 1 mijl van de trail.

Zelf heb ik hier ook een pakket heen gestuurd, maar achteraf had het niet gehoeven. Wij namen vanaf hier namelijk een Uber naar Tucson om daar een nachtje te slapen, dus hadden we net zo goed daar kunnen shoppen. Mocht je dat niet willen, dan is Colossal Cave wel de perfecte plek om een pakket met eten naar toe te sturen.

Summerhaven (mijl 187,1)

Summerhaven is een klein wintersportdorpje en je loopt er dwars doorheen. Hier zit een kleine general store waar je eten kunt kopen (wel wat prijzig). Zelf heb ik deze overgeslagen (al heb ik wel een burger gegeten in het restaurant verderop in de straat), want ik had genoeg eten bij me om het te redden tot de volgende stop.

Oracle (mijl 208)

Oracle is een dorpje op ongeveer 4 mijl van de trail en je kunt hier vrij makkelijk lift heen krijgen. Het is ontzettend uitgestrekt en je bent wel een uur bezig om van de ene naar de andere kant van het dorp te lopen. Het heeft geen supermarkt, maar wel een hele goed gevulde Dollar General. Hier kun je goedkoop en goed een nieuwe voorraad kopen. Wil je nog even lekker eten? Dan is The Oracle Patio Café and Market echt een aanrader.

Kearny (mijl 264,1) of Superior (mijl 301,2)

Kearny staat bekend als “Friendliest town on the trail” en ik kan dat alleen maar beamen. Ik hoefde niet eens te vragen om een lift, die werd me al aangeboden voor ik goed en wel bij de weg was. Een lift terug naar de trail is me zeker vijf keer aangeboden. De Old Time Pizza is de plek om andere hikers te ontmoeten.

Dit piepkleine dorpje heeft een vrij grote supermarkt die prima voldoet om eten te kopen voor de volgende sectie. Daarnaast is er ook een Family Dollar. Dit is echt een troep (zoveel dozen in de gangpaden), maar wel handig als je snoep wilt kopen voor de trail.

 • Overnachten: General Kearny Inn Motel. Basic, maar goedkoop en vrijwel naast de supermarkt.

Superior is een stadje iets verderop en het is iets groter dan Kearny. Ook hier is een supermarkt en een Family Dollar. De meeste hikers kiezen ervoor om of naar Kearny of naar Superior te gaan voor bevoorrading. Zelf was ik erg blij met mijn keuze om naar Kearny te gaan.

Roosevelt Lake Marina (mijl 344,1)

Na Superior kom je lange tijd niet langs een dorp of een stad. Je loopt wel langs Roosevelt Lake Marina, hier is een winkeltje en een restaurant. Ze zijn hier heel “hiker-friendly”. Je kunt pakketjes naar het restaurant sturen (kost wel $10 om het af te halen) en er is een grasveldje met picknickbanken voor wandelaars. Je mag hier ook kamperen.

Pakket met eten bij de Roosevelt Lake Marina
Een pakket sturen naar de Roosevelt Lake Marina is erg handig.

Pine / Payson (mijl 456,1)

Na ruim 100 mijl is het eindelijk weer tijd voor de volgende stop. Je kunt kiezen uit twee plaatsen (of bezoek ze allebei): Pine en Payson.

Pine ligt het dichtste bij de trail, maar is vrij klein. Je vindt hier een supermarkt en een paar restaurants. Op slechts 15 minuten lopen van de trail heb je THAT Brewery, een gezellige plek om andere hikers te ontmoeten.

Payson ligt wat verder weg (een lift is gelukkig zo geregeld) en is een typisch Amerikaans stadje vol hotelketens en supermarkten. Dit is de goedkoopste plek om te verblijven en eten te kopen. Zelf heb ik hier een nachtje geslapen.

 • Overnachten: Majestic Mountain Inn. Fijn hotel op een goede locatie in de buurt van diverse supermarkten.

Mormon Lake (mijl 529,5)

Mormon Lake is een piepklein dorpje dat ongeveer 1,5 mijl van de trail ligt. Een leuke plek om even te stoppen en het heeft een kleine general store. Er is hier ook een camping waar je (tegen betaling) kunt douchen en wassen. Vanaf hier is het slechts 35 mijl naar Flagstaff, dus als je genoeg eten hebt is het niet nodig om hier te stoppen. Ik ben hier wel heen gegaan, om na dagen eenzaamheid weer even in de bewoonde wereld te zijn.

Flagstaff (mijl 572)

Bij Flagstaff kun je kiezen voor twee verschillende trails: de equestrian trail of de urban trail. Die eerste loopt met een grote boog om Flagstaff heen (oostkant) en de urban trail loopt dwars door de stad. Als je de naam ziet denk je dat het heel veel stad is, maar dat valt heel erg mee. Je moet twee kruispunten over (waaronder route 66) en verder loop je alleen door parken. Je merkt niks van de stad!

Flagstaff is de perfecte plek voor een zero, een korte pauze voor het laatste stuk van de Arizona Trail. Het heeft veel hotels (ook veel budgetopties) en meerdere supermarkten waar je goed kunt slagen voor een resupply. Daarnaast is er een REI. Je kunt voor $2.50 een dagkaart kopen voor de bus, daarmee kun je de hele dag onbeperkt ritjes maken. Handig als je in verschillende winkels wilt shoppen! Daarnaast heeft het oude centrum ook veel leuke bars, brouwerijen en restaurants (Red Curry Vegan Kitchen is echt een aanrader!)

Grand Canyon South Rim (mijl 688,9)

De volgende stop is een van de hoogtepunten van de Arizona Trail: de South Rim van Grand Canyon National Park. Dit is een groot toeristendorp, vol restaurants, lodges en een supermarkt. Ook dit is een goede plek voor een zero, zeker omdat je je hier waarschijnlijk je permit moet regelen om in de canyon te slapen (dat is echt een aanrader!). De supermarkt heeft een prima voorraad voor resupply, maar is wel wat prijziger dan je wellicht gewend bent. Ik vond het nog best meevallen, ik heb voor ongeveer $60 voorraad kunnen halen voor de laatste 4/5 dagen op de trail.

 • Camping: Mather Campground heeft een hiker/biker site waar je voor $6 terecht kunt. Gewoon vragen bij het loket op de camping, er is (bijna) altijd plek.
 • Hoteltip: Bright Angel Lodge. Na de camping is dit de goedkoopste plek om te overnachten in het park. Kamers vanaf $136. Vaak niet beschikbaar, maar blijf checken, ze komen regelmatig vrij. Ik heb hier een nachtje geslapen (verjaardagscadeautje voor mezelf) en ik vond het echt geweldig. Drie keer struikelen en je staat aan de rim!

De meeste mensen halen in Grand Canyon National Park alles wat ze nodig hebben tot het eind van de trail (mijl 787,9). Mocht je nog een extra stop willen plannen, dan kan dat bij Jacob Lake (mijl 761,1). Hier is een Inn en een tankstation waar je wat eten kunt kopen.

Wat eet je op de Arizona Trail?

Eten op de Arizona Trail is anders dan thuis. Je moet alles dragen in je backpack en ook al je afval meenemen. Omdat je veel calorieën verbrand, moet je er ook voor zorgen dat je genoeg calorieën binnenkrijgt. Het is dan ook een kwestie van zoveel mogelijk calorieën in een zo klein mogelijke verpakking die ook niet voor te veel afval zorgt. Wat een gedoe hè? Op zich heb je eindeloos veel mogelijkheden, maar om je een idee te geven deel ik hier wat ik zoal at op de Arizona Trail.

Ontbijt

 • Larry & Lenny’s The Complete Cookie – Ja, ik at een koekje als ontbijt. Nou ja, koekje… Deze koekjes zijn veganistisch, zitten vol proteine en bevatten ruim 400 calorieën. Een prima begin van de dag, ik kon aardig wat mijlen lopen voor ik weer trek had. Ze zijn er in diverse smaken, mijn favoriet was witte chocolade met macademianoten.
 • Quaker Instant Oatmeal – Eet je liever iets dat gezonder is? Veel hikers beginnen de dag met meerdere zakjes oatmeal. Al zitten die kant en klare versies ook bomvol suiker. Ik krijg dit ’s ochtends echt niet naar binnen (’s middags of ’s avonds ook niet trouwens), maar wellicht is dit wel iets voor jou.
Lenny and Larrys Complete Cookie op de Arizona Trail

Lunch

 • Wraps met tonijn – Op zich kun je hetzelfde eten voor lunch als voor diner, maar ik at ’s middags steevast een paar wraps met een pakje tonijn (Starkist Tuna Creations). Deze pakjes heb je in verschillende smaken, ik vond Sweet & Spicy altijd wel lekker (en sla de ranch-smaak maar over, yuk).

Diner

 • Noodlesoep met pindakaas – Goedkoop, lekker en vullend. Je krijgt een soort pindasoep (of bami) en dat is best wel lekker! Die pindakaas kun je in kleine pakjes kopen (zakjes of cups), je hoeft dus niet perse een grote pot mee te nemen (al doen sommige hikers dat wel).
 • Aardappelpuree – Goedkoop en supermakkelijk te maken (het is meteen klaar). Niet perse heel lekker, maar het vult wel heel goed.
 • Knorr Sides – Verkrijgbaar in pasta- of rijstvariant. Ik zweerde hierbij op de Pacific Crest Trail, nu heb ik het amper gegeten. Ik vond het te lang duren voor het klaar was (kost veel water en gas) en vond het na drie happen ook vaak niet meer lekker.
 • Gevriesdroogde maaltijden – Veruit de duurste optie, maar meestal wel lekker en supermakkelijk want je hoeft er alleen water in te gieten. In Amerika kocht ik meestal de maaltijden van Backpacker’s Pantry, maar ik had ook een paar maaltijden meegenomen uit Nederland van Adventure Food (die zijn goedkoper dan de Amerikaanse).

Snacks

Je kunt nooit genoeg snacks hebben! Dit waren mijn favoriete snacks op de Arizona Trail:

 • Snickers – Ik at er elke ochtend een. Mijn favoriet waren die met amandel.
 • Noten – Zoute of ongezouten noten, ik had altijd een (grote) zak bij me.
 • M&M’s – Mixte ik vaak met de noten. Ik at vooral de caramel en pindakaas M&M’s.
 • Gedroogd fruit – Om toch het gevoel te krijgen dat ik iets gezonds at, nam ik meestal een zakje gedroogd fruit mee. Ik vond eigenlijk alleen mango en ananas lekker. Halverwege de trail ontdekte ik Fruit Jerky van Solely, die vond ik echt heel lekker (en zien er ook wel gezond uit).
 • Repen – Ik at meerdere keren per dag een reep. Soms een gewone mueslireep, dan weer een Clif bar, maar een nut butter bar was mijn favoriet.
 • Kaassticks – Als echte Nederlander ben ik verzot op kaas. In veel supermarkten en tankstations kun je kaassticks kopen. Die blijven best lang goed en doen het ook goed als snack (of je doet het door de aardappelpuree of in een wrap).
 • Twizzlers – Lekker snoepen! Deze smelten niet en ze smaken best wel lekker.

Waar koop je dit eten?

Zoals je ziet, op zo’n trail eet je niet heel gezond, maar het vult goed! En het lukte me meestal ook om pescatarisch (ik eet geen vlees, wel vis) te eten op de trail. Het enige wat lastig te verkrijgen was waren vegetarische noodles, meestal kocht ik dan de kipvariant. Het eten dat ik hierboven noem wordt door de meeste hikers gegeten en is daarom ook vrijwel in elk dorp of stad langs de trail verkrijgbaar.

Leave no trace

Je moet veel eten mee, dat houdt in dat je ook veel afval hebt. Je komt niet dagelijks langs een afvalbak, dus je moet alles meenemen. Zorg er dan ook voor dat je een goede plastic zak hebt waar je je afval in kunt bewaren. Zelf gebruikte ik hiervoor een grote ziplock.

Water op de Arizona Trail

De hele staat Arizona bestaat uit woestijn. Hoe kom je aan water?

Hoe vind je water in de woestijn?

Gelukkig is het best goed te doen, water vinden langs de Arizona Trail. Er zijn niet veel rivieren of kreken langs de trail (wel iets meer als je het geluk hebt dat er regen valt tijdens je hike), maar wel heel veel “wildlife tanks”. Dit zijn waterbronnen voor koeien of wilde dieren.

De beste manier om die te vinden is via de FarOut app, daar staan de waterbronnen aangegeven met een blauwe druppel. Je kunt de comments checken om te zien of er nog voldoende water is. Is het op, laat dan zelf een comment achter, dat is handig voor de mensen die na je komen.

Soms heb je watercaches onderweg, trail angels zetten die speciaal neer voor hikers. Je kunt er echter NOOIT vanuit gaan dat die er zijn. Hou dus altijd rekening met genoeg water tot de volgende betrouwbare bron. Ik reken meestal 1 liter per 4 mijl. Op hete dagen 1 liter per 3 mijl en op frisse dagen 1 liter per 5 mijl. Ik heb vrijwel altijd meer dan genoeg water gehad op de Arizona trail.

Waterfilter

Het is verstandig om al het water dat je tegenkomt te filteren, zeker die uit de wildlife tanks. Ik gebruik hiervoor een Sawyer Squeeze in combinatie met een Cnoc waterzak van 2 liter (de zakken die je bij de Sawyer krijgt gaan snel kapot).

Het is bij veel bronnen verstandig om te “pre-filteren”, dat deed ik meestal door het water met een kop door een bandana in de waterzak te gieten. Zo heb je de grootste troep er al uit (blaadjes, takjes, insecten, etc.). Daarnaast moet je heel vaak de filter “backflushen” om te voorkomen dat hij verstopt. Dit deed ik sowieso iedere keer dat ik in een stadje was, maar soms ook op de trail.

Het water smaakte over het algemeen prima, maar als het echt vies was, dan gooide ik er vaak wat electrolites doorheen (zoals Nuun tabletten) en ’s avonds maakte ik vaak thee.

Meer lezen over de Arizona Trail

Dit waren al mijn tips voor eten, drinken en bevoorrading op de Arizona Trail. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Wil je meer lezen over dit bijzondere pad? Lees dan ook deze artikelen:

Heb je meer vragen over de Arizona Trail en kom je er niet uit na het lezen van dit artikel, de ultieme gids en de reisverslagen? Dan mag je me altijd een mailtje sturen, dat kan naar info@opreismetco.nl.

Meer mooie langeafstandswandelingen

Wil je nog meer mooie langeafstandswandelingen ontdekken? Dit zijn een paar fijne boeken vol inspiratie:

Mythische trektochten in de wereld – Verken de meest indrukwekkende wandelroutes op onze planeet

Wanderlust – De meest legendarische hiking trails ter wereld

Ieder jaar kun je mij op een langeafstandswandelpad vinden, daarom kun je op deze website nog veel meer lezen over mooie langeafstandswandelingen. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief mooie reis- en wandelverhalen, tips en de laatste reisaanbiedingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Dan krijg ik een klein beetje commissie en het kost jou helemaal niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.