Gratis in New York

7x gratis in New York

New York is ontzettend gaaf, maar een peperdure stad. Verblijf, eten, vervoer en excursies, je bent zo een paar honderd (of duizend) dollar verder. Gelukkig zijn er ook dingen gratis in New York. In deze blog noem ik zeven toppers.

The New York Public Library

New York State en Massachusetts
Ook als je niet gek bent op boeken, is de New York Public Libary een fijne stop tijdens je citytrip. Het gebouw is prachtig, met veel marmer en mooie plafondschilderingen. Bij slecht weer (of bij een hittegolf), kun je je hier prima een uurtje vermaken door simpelweg rond te dwalen. En mocht het nodig zijn: je kunt er ook gratis gebruik maken van het toilet.

Rockefeller Center

Gratis in New York
Niet ver van de New York Public Libary vind je het gebouwencomplex Rockefeller Center. Het complex is een nationaal historisch monument en geheel in art decostijl. Gaaf om langs en doorheen te lopen (pas op dat je niet verdwaald). Tussen de gebouwen staan diverse gave beelden, waaronder de beroemde Atlas.

Tip: Niet gratis maar wel gaaf: bezoek Top of The Rock (op 30 Rockefeller Plaza) voor een waanzinnig uitzicht op Manhattan.

De High Line

New York
In de wijk Chelsea kun je de High Line vinden. Dit is een stadspark van meer dan twee kilometer lang, wat aangelegd is op een verhoogde spoorlijn. Hier kun je een mooie wandeling maken en zal je ongetwijfeld veel streetart spotten.
Grand Central Station

New York
Grand Central Station is een plek die je ziet in bijna alle films en series die plaatsvinden in New York. Het is een plek vol bedrijvigheid in een prachtig gebouw dat meer dan honderd jaar oud is. Ook als je niet van plan bent om met de trein te gaan is het leuk om hier even rond te lopen, vooral de grote hal is erg indrukwekkend.

De Brooklyn Bridge

New York
Wil je Manhattan verlaten? Dan kun je dat doen via de Brooklyn Bridge. Deze brug is een icoon in New York en bijna twee kilometer lang. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op de East River, Lower Manhattan en natuurlijk Brooklyn.

Central Park

New York
Ik dacht altijd dat het Vondelpark (Amsterdam) vrij groot was, tot ik in Central Park kwam. Wat een gigantisch park! Central Park is een heerlijke oase van rust als je even bij wilt komen van alle drukte in de rest van de stad. In het park vind je veel fiets- en wandelpaden, grote vijvers, mooie bruggen, een kasteel en zelfs een dierentuin (die laatste is niet gratis).
Ferry naar Staten Island

Gratis in New York
Wil je van een afstandje genieten van Manhattan? Neem dan de gratis ferry naar Staten Island. Lekker uitrusten met een mooi uitzicht, wie wil dat nou niet? Naast de skyline van Lower Manhattan, heb je vanaf deze ferry ook een goed uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Zoek je nog een hotel in New York?

Ik sliep in het LIC Hotel (Queens). Een fijn hotel met parkeerplaats, goed ontbijt een dakterras met een geweldig uitzicht. Lees in deze blog mijn uitgebreide review.
Wat moet je vooral niet doen in New York?

Natasja van Wat zij zegt schreef een hele handige blog met dingen die je vooral niet moet doen in New York.

Wil je meer lezen over reizen in Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
Route: 2 weken roadtrippen in Ontario en New York State
Hoe & wat: de eerste keer naar Amerika
Restaurantketens in Amerika

Of bestel een van deze handige reisgidsen voor een reis naar New York:

7x gratis in New York

7x gratis in New York

7x gratis in New York

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties