Pretparken in Florida

Pretparken in Florida

Welke pretparken in Florida zijn nou echt de moeite waard? Ik bezocht o.a. Universal, Seaworld en Busch Garden en deel in dit artikel mijn tips.

Laatste update: januari 2020.

Orlando: Theme park capital of the world

Ze noemen Orlando in Florida de ‘Theme park capital of the world’. Wat mij betreft is dit helemaal waar, ik heb nog nooit in mijn leven zoveel pretparken gezien die zo dicht bij elkaar in de buurt liggen. De pretparken in Florida zijn totaal niet te vergelijken met de Nederlandse pretparken. Alles is groter en over alles is nagedacht. Ik ben inmiddels al twee keer naar Orlando geweest en heb nog steeds niet alle pretparken gezien. Toch staat de teller al op zeven pretparken, welke ik je in dit artikel toe zal lichten.

Universal

Een van de grootste pretpark’gebieden’ in Orlando is het Universal Resort. Dit gebied bestaat uit twee pretparken en een Citywalk. De Citywalk is een soort van promenade met heel veel restaurants, bioscoop en clubs. Je loopt over de Citywalk naar het pretpark dat je gaat bezoeken.

Universal Studios

Escape from Gringotts - Universal Studios

Sla je na de Citywalk rechtsaf, dan kom je bij Universal Studios. Dit is het wat ‘tammere’ deel van Universal. Veel attracties voor (kleinere) kinderen, zoals bijvoorbeeld een 4D film van Shrek en een soort droomvlucht door de wereld van E.T. In 2013 vond ik dit park niet zo leuk, maar sinds 2014 is hier Diagon Alley uit de Harry Potter boeken/films bij gekomen. Een ontzettend mooi deel van het park, waarbij het lijkt alsof je over de filmset loopt. Hoofdattractie is ‘Harry Potter and the Escape from Gringotts’. Omschrijven is bijna niet te doen, maar dit is een soort van achtbaan en virtual reality tegelijk, je hebt helemaal het idee dat je midden in de film zit, heel gaaf!

Universal Islands of Adventure

Jurassic Park in Universal

Het park aan de linkerkant van de Citywalk is het grotere broertje van Universal Studios, de attracties zijn namelijk wat heftiger. Het bestaat uit zes eilanden, met elk een eigen thema. Ook hier een is een deel nagebouwd uit de Harry Potter films met een vergelijkbare attractie als in Universal Studios, alleen dan nog net iets leuker. Ook de moeite waard is het eiland superheroes met o.a. een gave Spiderman attractie, waar je tussen de wolkenkrabbers in New York lijkt te zweven. Ook hebben ze een deel van Jurassic Park nagebouwd, met spectaculaire waterattractie, één van mijn persoonlijke favorieten.

Wet ‘n Wild

Wet ‘n Wild is het waterpark van Universal. Wij kregen gratis een toegangsbewijs tot dit park bij een meerdagenkaart van Universal. Niet zo mooi aangekleed, maar heerlijke attracties op een warme dag. Ze hebben ook vrij heftige attracties, waaronder een glijbaan waar de grond onder je voeten verdwijnt. Dat durfde ik zelf niet aan. Jij wel?

Seaworld

Seaworld Orlando

Seaworld is een attractiepark met dieren en attracties. Naast een paar (heftige) achtbanen, zijn er veel diersoorten te zien die iets met water hebben. Zoals bijvoorbeeld schildpadden, lamantijnen (zeekoeien, komen veel voor in Florida), flamingos en haaien. Daarnaast zijn er ook diverse shows, waaronder een dolfijnenshow en de orkashow waar Seaworld beroemd mee is geworden (niet altijd in positieve zin).

Discovery Cove

Discovery Cove

Ook onderdeel van Seaworld is het tegenoverliggende park Discovery Cove. Een heel ander park dan de andere, je moet het namelijk reserveren. Er worden namelijk per dag maar zo’n 1000 mensen toegelaten. Een deel daarvan komt voor de ‘hoofdattractie’: zwemmen met dolfijnen.
Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan dit park, maar eten in Discovery Cove is inclusief en je krijgt er ook gratis toegang tot de andere Seaworld parken bij. Dus wat dat betreft zeker de moeite waard!

NB. Anno 2020 zou ik niet zo snel meer kiezen voor een dergelijke attractie. Ik ben van mening dat wilde dieren vooral wild moeten blijven en niet mogen worden gebruikt voor toerisme. Je kunt hier meer over lezen in mijn artikel 9 fouten die ik niet meer wil maken op reis.

Aquatica

Aquatica Orlando


Net als Universal heeft ook Seaworld heeft een waterpark: Aquatica. Mooier ingericht dan Wet ‘n Wild, ook met een paar spectaculaire waterglijbanen. Één van de leukere glijbanen is de Dolpin Plunge, waar de glijbaan door een bassin met dolfijnen gaat.

Busch Gardens

Busch Gardens - Tampa


Het enige park wat niet in Orlando ligt, maar in Tampa. Ook onderdeel van Seaworld, maar weer heel anders dan de andere parken. Kort gezegd: Busch Gardens is een dierentuin met heel veel (gave) achtbanen. Vanwege de toffe achtbanen vond ik Busch Gardens een van de tofste pretparken in Florida. Voor Seaworld en Busch Gardens zijn goede combitickets te verkrijgen via deze website.

Disney’s Magic Kingdom

Het allergrootste pretpark heb ik tot nu toe over geslagen, dat is namelijk Magic Kingdom in Disney World. Disney World bestaat in Orlando uit 4 pretparken en 2 waterparken en het gebied is ongeveer gelijk aan de provincie Utrecht. Die bewaren we nog even voor een volgende vakantie in Florida!

Waar koop je kaarten voor de pretparken in Florida?

In alle pretparken kun je kaarten kopen bij de kassa. Vaak heb je verschillende varianten, dagkaarten, kaarten voor meerdere dagen, combinatiekaarten en jaarkaarten. Het is altijd goed om je hier van te voren in te verdiepen. Om te voorkomen dat je lang in de rij staat, is het altijd een goed idee om de kaarten vooraf te bestellen. Zelf heb ik zeer goede ervaringen met de Duitse website Attraction Tickets, ze hebben vaak zeer goede aanbiedingen met combinatiekaarten. Bovendien krijg je met de post de echte tickets in huis en hoef niet nog langs een kassa om ze om te wisselen. Je kunt in sommige gevallen ook kiezen voor mobiele tickets.

Welke pretparken in Florida zou jij nog wel eens willen bezoeken?

Meer lezen over Florida?

Check dan ook deze artikelen:

Of bestel een van deze fijne reisgidsen:

Capitool Reisgids Florida

ANWB wereldreisgids – Florida

Pretparken in Florida

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Als je via deze link iets bestelt, dan krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Ik plaats deze links alleen als ik ze zelf ook iets bestel via deze webshops en hier goede ervaringen mee heb.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.