• Menu
 • Menu
Hoe en wat - Reistips Las Vegas

Hoe & Wat: Reistips Las Vegas

Je rijdt door de woestijn in Nevada, gaat een bocht om en opeens doemt er een stad op. Een kwartier later rij je door die stad en zie je alleen enorme hotels, fonteinen, de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld en gigantisch veel grote billboards: welkom in Las Vegas! Deze bijzondere stad in de Verenigde Staten heeft echter wel een gebruiksaanwijzing, vandaar deze blog met reistips voor Las Vegas.

Vervoer

Las Vegas
Las Vegas is een van de weinige steden in de Verenigde Staten die je zonder auto kunt ontdekken (al is het wel heel gaaf om een keer over de Strip te rijden). Als je op de Strip (de straat met alle grote hotels) slaapt, kun je het zelfs prima af met de benenwagen. Over de weg zijn regelmatig voetgangersbruggen te vinden en ook is de stoep op de meeste plaatsen zeer breed. Het is echter wel loeiheet (je zit tenslotte in de woestijn), dus hele lange wandelingen zou ik niet aanraden.

Er zijn daarnaast tal van mogelijkheden om je te verplaatsen in Las Vegas, er is een Monorail (die loopt alleen langs de hotels aan de oostkant) en er zijn veel bussen. De tijden zijn makkelijk te bekijken via Google Maps. Ik verbleef tijdens mijn afgelopen vakantie 1 nacht buiten de Strip en wilde toch de strip bezoeken. De snelste en goedkoopste oplossing bleek Uber te zijn, daar rijden er enorm veel van rond in Las Vegas. Voor de mensen die dit nog niet (zo goed) kennen, met de app van Uber maak je contact met een chauffeur in de buurt. Dit zijn mensen die in hun eigen auto rondrijden en graag een zakcentje extra willen verdienen. Een stuk goedkoper dan een gewone taxi en betalen gaat helemaal via de app. Bovendien kan het erg leuke gesprekken opleveren. Klik hier om je aan te melden (en via deze link ontvang je ook nog $10 korting op je eerste rit :))

Verblijf

Reistips Las Vegas
Las Vegas heeft ontelbaar veel hotelkamers. Ik heb in twee verschillende hotels geslapen, South Point (ligt iets buiten de stad) en New York New York. Vooral dat laatste beviel erg goed, want het ligt op een mooie locatie aan de strip. Voor de beste prijzen slaap je doordeweeks in Las Vegas, in het weekend gaan de prijzen namelijk drie keer over de kop. Heel Amerika komt dan een feestje vieren in Las Vegas namelijk. Je kunt je kamer reserveren via Booking.com, Hotels.com of de website van de hotels zelf. Als je meerdere dagen blijft loont het om de website Smartervegas te kijken, hier staan veel kortingsprijzen op en vaak krijg je ook nog wat extra’s, zoals bijvoorbeeld vouchers voor restaurants. Vergis je trouwens niet in de prijzen van de casino’s aan de Strip, in de meeste gevallen betaal je namelijk nog een zo’n $30 aan resorttoeslag per nacht.

Eten

Las Vegas
Naast gokken, shoppen en entertainment kun je ook heel veel eten in Las Vegas. Van sterrenrestaurants tot immense buffetten, of gewoon de McDonalds. Alles is er te vinden. Ik heb het zelf bij mijn favoriete keten gehouden (The Cheesecake Factory, zit in de Forum Shops van Ceasars) en gebruik gemaakt van buffetten. Vooral die buffetten zijn goede waar voor je geld, ze zijn namelijk erg goed (vooral die in het Bellagio). En als je beetje goed zoekt op internet kun je wel een 2 voor de prijs van 1 bon vinden. De top 10 beste buffetten in Las Vegas kun je vinden op deze website.

Shoppen

Reistips Las Vegas
Shop till you drop! Las Vegas heeft maar liefst twee Premium Outlets (ik kan die aan de zuidkant aanraden: Premium Outlets South) en ook op de Strip kun je flink shoppen. Grote malls kun je vinden in o.a. de Forum Shops in het Ceasars en de Miracle Mile Shops in Planet Hollywood.

Entertainment

Reistips Las Vegas
Iedere avond heb je in Las Vegas gigantisch veel shows, van Cirque du Soleil tot een concert van Britney Spears. Tickets koop je van te voren via internet of je kunt ter plekke kijken voor een last minute in een van de vele Tix4tonight shops op de Strip. Daarnaast is er ook gratis entertainment, vaak verzorgd door de hotels. Één van de meest bekende is de fonteinshow voor het Bellagio. Ieder half uur danst deze enorme fontein op muziek, een spektakel om te zien.

Gratis in Las Vegas

Voorbereidingen USA

Als je je goed voorbereid kun je veel leuke dingen gratis krijgen in Las Vegas. Mijn favoriet is het facebookspel MyVegas. Als je dit voor je reis regelmatig even aanzet (je hoeft amper echt te spelen) kun je de punten die je hiermee wint inruilen voor leuke dingen. Zo spaarde ik twee nachten in New York New York, gratis buffet in het Bellagio, $50 drankkrediet en $25 gokkrediet bijelkaar. Ook is het Las Vegas topic op het Alles Amerika forum een goede om in de gaten te houden voor leuke acties. Hierdoor kreeg ik namelijk ook nog een gratis nacht in hotel South Point. Voor echte Hollanders kan Las Vegas dus een hele goedkope stad zijn ;)

Lees meer over MyVegas.

Meer informatie over Las Vegas?

Check dan ook deze artikelen:
Top 10 Las Vegas
Toffe themahotels op de Las Vegas Strip
Daarnaast staat ook de Nederlandstalige website I love Las Vegas boordevol met handige informatie.

Hoe en wat - Reistips Las Vegas

Hoe en wat - Reistips Las Vegas

Hoe en wat - Reistips Las Vegas

Share it!
 •  
 • 1
 •  
 • 223
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  224
  Shares

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties