Top 5 San Francisco

Top 5 San Francisco: deze dingen mag je niet missen

San Francisco is een stad die totaal niet vergelijkbaar is met andere steden in de Verenigde Staten. In plaats van met de auto kun je je hier het beste verplaatsen met het openbaar vervoer en alles is heuvelig. In deze blog mijn top 5 San Francisco, deze dingen mag je echt niet missen tijdens je eerste bezoek aan deze bijzondere stad.

Ritje met de cable car

San Francisco


Een van de iconen van San Francisco is toch wel de cable car. Er zijn er niet zoveel, maar ze doorkruisen wel het hele centrum. Echt een must om hier een ritje me te maken en te scheuren door de steile straten. En als je het dan doet, zorg ervoor dat je een plekje hebt aan de buitenkant, zodat je lekker kunt hangen en het beste zicht hebt.

Dwalen door Haight-Ashbury

San Francisco


In de wijk Haight-Ashbury heb je nog het hippiegevoel waar San Francisco vroeger bekend om stond. Het is hier heerlijk wandelen, er is veel streetart en overal kleine vintageshops. Een aanrader als je even de toeristenmassa’s wilt vermijden.

Lekker de toerist uithangen op Pier 39

Reistips San Francisco


Het is er altijd druk, maar Pier 39 is zo’n plek die je gezien moet hebben in San Francisco. Op deze pier vind je tal van restaurants, leuke (toeristen)shops, arcade, aquarium en een draaimolen. Ook kun je hier op de pontons veel zeeleeuwen spotten, die hier lekker liggen te relaxen.

De meest bochtige straat ter wereld: Lombard Street

San Francisco

Misschien wel een van de beroemdste straten ter wereld: de bochtige Lombard Street. Je kunt hier met de auto doorheen rijden, maar dan moet je wel even flink in de file staan. Leuker is om er gewoon even rond te lopen, dan heb je een beter beeld van deze bijzondere straat en kun je ook genieten van het gave uitzicht op San Francisco.

Met de boot naar Alcatraz

San Francisco


Las but not least: neem de boot naar Alcatraz. Boek deze al ver voordat je gaat (check de officiële website), want dit vaak al ver van te voren uitverkocht. Vergeet ook niet om een warme trui of jas aan te trekken, want het is een frisse overtocht. Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de skyline van San Francisco en tijdens goed weer ook op de Golden Gate Bridge. Op Alcatraz krijg je een audiotour (tip: neem de Engelstalige, die is door gevangenen zelf ingesproken) en krijg je een goed beeld van deze bijzondere gevangenis.

Dit was mijn top 5 San Francisco. Ben jij al eens in deze toffe stad geweest?

Meer lezen over Californië

Lees dan ook een van deze artikelen:
Top 5 Los Angeles: deze dingen mag je niet missen
Hoe & wat: Reistips Yosemite National Park
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties