Video Grand Teton en Yellowstone National Park

Video: Grand Teton en Yellowstone National Park

Grand Teton en Yellowstone National Park zijn misschien wel de meest indrukwekkende plekken die ik ooit bezocht. In deze video een impressie.

Video: Grand Teton en Yellowstone National Park

Achtergrond

Ik bezocht Grand Teton en Yellowstone National Park in juni 2019 en verbleef hier maar liefst acht dagen. Er is onwijs veel te zien in de parken: indrukwekkende rotspartijen, felgekleurde hot springs, exploderende geisers en veel wildlife. Tijdens mijn reis hield ik reisverslagen bij (bomvol foto’s) en die kun je hier teruglezen:

Een paar praktische tips voor een bezoek aan Grand Teton en Yellowstone

  • Neem de tijd! Het zijn geen parken waar je in een of twee dagen doorheen kunt racen, er is zoveel te zien! Ik zou aanraden om voor Grand Teton minimaal twee dagen te plannen en voor Yellowstone drie of vier dagen.
  • Val de dieren niet lastig. Het kan gevaarlijk zijn voor jezelf, maar ook voor de dieren. Als ze namelijk gewend zijn aan mensen, bestaat de kans dat ze worden afgemaakt. Dat wil je toch niet op je geweten hebben? Hou minstens 100 meter afstand aan voor wolven en beren en 25 meter voor alle andere dieren.
  • Neem een verrekijker of een camera met goede zoomlens mee. Zo kun je de dieren van een afstand ook goed zien.

Uitgebreide artikelen

Wil je meer lezen over deze prachtige nationale parken in Wyoming? Dan vind je deze artikelen misschien ook interessant:

Mijn bezoek aan Grand Teton en Yellowstone National Park was onderdeel van een enorme road trip in het noordwesten van Amerika. Lees in dit artikel alles over deze fantastische route in de Pacific Northwest.

Nog meer leesvoer

Ter voorbereiding van mijn bezoek aan het noordwesten van Amerika maakte ik gebruik van deze reisgidsen:

 ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten Noordwest

Lonely Planet Yellowstone & Grand Teton National Parks

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties