Wandelen in Grand Teton National Park - Jenny Lake en Cascade Canyon

Wandelen in Grand Teton National Park: Jenny Lake en Cascade Canyon

Wil je gaan wandelen in Grand Teton National Park? Dan kan ik (een stuk van) de wandeling rondom Jenny Lake en Cascade Canyon aanraden. Spectaculaire uitzichten en je ziet gegarandeerd wildlife.

Langs de zuidelijke oever van Jenny Lake

De wandeling start bij het bezoekerscentrum van Jenny Lake. Vraag hier even aan de rangers wat de status is van de trail (de kans is aanwezig dat er sneeuw ligt in Cascade Canyon) voor je op pad gaat. Je wandelt met de klok mee langs het meer, dus je gaat linksom. Er zit een kleine klim in en dit levert een prachtig uitzicht op.
Pad langs Jenny Lake

Jenny Lake

Al snel komen de Tetons in zicht, de bergketen blijft fascineren. Wat is dit mooi!

Grand Tetons vanaf Jenny Lake Trail

Hidden Falls

Na een kilometer of twee kom je aan bij de afslag naar de waterval Hidden Falls, waar het ongetwijfeld meer mensen zijn. Dit is een populaire stop. De waterval is leuk om even te zien en er is plek om te zitten, dus geniet even van een korte break.

Hidden Falls

Een stukje verderop kom je langs de aanlegplaats van de shuttleboot (veel mensen kiezen voor de boot in plaats van de wandeling) en daar is ook de afslag naar Cascade Canyon.

Shuttle Jenny Lake

Cascade Canyon

De wandeling in Cascade Canyon voert eerst een stuk door het bos totdat de bomen veranderen in struiken. Je ziet de Tetons steeds dichterbij komen.

Cascade Canyon - Tetons

Het pad loopt langzaam omhoog en het landschap wordt steeds grilliger. Onderweg veranderd het landschap, je ziet steeds meer rotsen, een paar kleine bergmeren, weides en op gegeven moment loop je het bos weer in.

Rotspad Cascade Canyon
Meertje in Cascade Canyon - wandelen in Grand Teton National Park
Bos Cascade Canyon

De kans is groot dat je op deze route wildlife ziet. Zo zag ik meerdere herten, marmotten, een eland en een beer.

Eland in Cascade Canyon

Ook moet je rekening houden met sneeuw (er lag half juni nog behoorlijk wat op het pad), waardoor het een avontuurlijke wandeling kan worden.

Lawine in Cascade Canyon - wandelen in Grand Teton National Park

Het eindpunt van de Cascade Canyon Trail is bij de Forks. Hier kun je afslaan naar andere trails, maar de meeste mensen kiezen ervoor om dezelfde route weer terug te lopen.

Splitsing Cascade Canyon

Terug langs de noordelijke oever van Jenny Lake

Weer bij Jenny Lake aangekomen ga je linksaf, zodat je via de andere kant van het meer terugloopt naar het bezoekerscentrum. Dit ziet er meteen heel anders uit, want de noordelijke oever is een stuk kaler.

Noordelijke trail Jenny Lake

Vanwege een brede rivier naar String Lake maak je nog een omweg, maar dat is niet zo erg, want het uitzicht op de Tetons vanaf hier is erg mooi.

Tetons Jenny Lake Trail - wandelen in Grand Teton National Park

Aan de oostkant van het meer heb je nog een paar uitzichtpunten waar je Cascade Canyon tussen de Tetons ziet liggen, je ziet precies waar de canyon is, erg gaaf!

Cascade Canyon vanaf de andere kant van Jenny Lake - wandelen in Grand Teton National Park

Na een flinke tocht ben je weer terug bij het bezoekerscentrum.

Meer informatie over de route

De route die ik heb gelopen was maar liefst 27 kilometer lang en ik was van acht uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middag onderweg.

Je kunt de route op twee manieren inkorten:

  • Alleen de wandeling rondom Jenny Lake. Deze is 11,4 kilometer lang en redelijk makkelijk. Weinig hoogteverschil en het pad is erg goed aangegeven
  • Je kunt ook alleen de Cascade Canyon Trail doen, deze is in totaal (heen en terug) 15,5 kilometer. Je kunt een shuttle boot nemen vanaf het Jenny Lake bezoekerscentrum ($10 enkele reis en $18 voor een retour) naar het beginpunt van de wandeling in Cascade Canyon.

Wat neem je mee?

Een dagrugzak met voldoende eten en drinken. Daarnaast zou ik ook bear spray meenemen, dit is een soort heftige pepperspray die je kunt gebruiken om beren (mochten ze om wat voor reden dan ook aanvallen) tegen te houden. Je kunt bear spray kopen in de bezoekerscentra en dan krijg je ook uitleg van een ranger over de werking van de spray. Wandelstokken zijn ook zeker aan te raden, zeker als er nog sneeuw op de route ligt.

Lees ook: Wat zit er in mijn dagrugzak? Paklijst voor een wandeltocht

Tips om te overnachten

Ik sliep zelf in een tentje op de Jenny Lake Campground, dit ligt aan de trail en naast het Jenny Lake bezoekerscentrum. Een geweldige locatie! De campground is echter alleen voor mensen met een tent en is wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Vaak is de campground al vol voor 10 uur ‘s ochtends, dus zorg ervoor dat je op tijd bent. Met een camper zou ik voor een plekje op de Colter Bay Campground gaan.

Slaap je liever in een hotel? Dan zou ik een plekje zoeken in het leuke stadje Jackson Hole, een half uurtje rijden van de ingang van Grand Teton National Park.

Meer lezen over het noordwesten van Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
Wandelen in de Grand Canyon of the Yellowstone
Hoe & wat: Reistips voor Grand Teton National Park (Wyoming)
Craters of the Moon National Monument | Idaho

Of bestel een van deze reisgidsen als je meer wilt lezen over wandelen in Grand Teton National Park:

Lonely Planet Yellowstone & Grand Teton National Parks

ANWB Wereldreisgids Verenigde Staten noordwest

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties