Wandelen in Joshua Tree National Park - Hidden Valley Trail

Wandelen in Joshua Tree National Park: Hidden Valley Trail

Heb je weinig tijd en wil je toch even wandelen in Joshua Tree National Park? Kies dan voor de Hidden Valley Trail. Tijdens deze superkorte wandeling (1,6 kilometer) krijg je een mooi beeld van het park.

De rit naar de Hidden Valley Trail

ingang Joshua Tree
De Hidden Valley Trail is het beste te bereiken vanaf de West Entrance van Joshua Tree National Park (in het dorpje Joshua Tree). Nadat je de entree hebt betaald ($30 per auto) of je America the beautiful-jaarpas hebt laten zien (die laatste is sowieso een aanrader als je meerdere parken gaat bezoeken).

weg in Joshua Tree NP
Vanaf de ingang is het nog 9 mijl naar de trailhead (beginpunt) van de Hidden Valley Trail. Onderweg rij je door een prachtig landschap met bijzondere rotsformaties en heel veel joshua trees.

Trailhead

Na ongeveer een kwartier rijden kom je aan bij de trailhead waar je je auto kunt parkeren. Ook kun je hier nog even gebruik maken van het toilet en staan er enkele picknicktafels. Bij het begin van de trail staat een bord met daarop wat achtergrondinformatie en daarnaast begint het pad (niet te missen dankzij de paaltjes).


Hidden Valley Trail - trailhead

Hidden Valley Trail - startpunt

Genieten van Joshua Tree National Park

Vanaf dan is het tijd om te genieten van de prachtige natuur in op deze plek. In een uur tijd, zie je verschillende (gigantische) Joshua Trees, gekke rotsformaties en als je geluk hebt ook bijzondere vogels en slangen. Ook staan er diverse bordjes naast het pad, met uitleg over de mooie dingen die je ziet. Hoewel dit echt een korte route is, is er meer dan genoeg te zien, je blijft maar fotograferen. Een impressie:

trap
scenic
gekke rotsformaties
gekke rotsformaties
grote Joshua tree
Wandelen in Joshua Tree National Park - Hidden Valley Trail - bijzondere boom
Wandelen in Joshua Tree National Park - Hidden Valley Trail - mooi landschap
Wandelen in Joshua Tree National Park - Hidden Valley Trail - bijzonder landschap

Meer Joshua Tree National Park

Als je weer terugkomt bij de parkeerplaats kun je uiteraard nog meer in het park ontdekken. Als je weinig tijd hebt, zou ik niet terugrijden naar het dorpje Joshua Tree, maar de weg in het park vervolgen naar het dorpje Twentynine Palms. Dan zie je toch nog een ander stukje van Joshua Tree National Park en kom je ook langs de beroemde Skull Rock.

Wandelen in Joshua Tree National Park - Hidden Valley Trail - Skull Rock

Volgend jaar kampeer ik een nachtje in Joshua Tree National Park en hoop ik nog een paar van dit soort wandelingen te ontdekken.

Lees ook: Hoe & wat: Reistips voor Joshua Tree National Park

Meer mooie wandelingen in het zuidwesten van Amerika

Wil je meer lezen over (wandelen in) de nationale parken in het zuidwesten van Amerika? Lees dan ook deze artikelen:
Wandeling naar Observation Point | Zion National Park, USA
Wandelen in Bryce Canyon: Queens Garden & Navajo Trail

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties