Wandelen in Arches National Park: Devils Garden

Wandelen in Arches National Park: Devils Garden

Bloedheet, zand en veel hoogteverschillen. Wandelen in Devils Garden is geen pretje. Toch is dit deel van Arches National Park in Utah een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. De rotsformaties zijn prachtig en er staan erg veel indrukwekkende bogen in dit deel van Arches. In deze blog verslag van een mooie wandeling door Devils Garden.

Arches National Park

Wandeling Devils Garden


Nadat je Arches National Park bent binnengereden ben je niet zo snel bij Devils Garden. Dit deel ligt namelijk helemaal aan de andere kant van het park. Bereid je voor op langzame rit (je mag niet echt hard rijden in het park) van ongeveer 40 minuten, gelukkig heb je onderweg wel fantastische uitzichten.

Devils Garden

Wandeling Devils Garden

Nadat je je auto hebt geparkeerd loop je Devils Garden in. Gekke rotsen, dode bomen en veel zand, je loopt door de woestijn en het ziet er echt geweldig mooi uit.

Wandeling Devils Garden

Landscape Arch

Na ongeveer 20 minuten wandelen, kom je een van de meest beroemde arches tegen in Arches National Park: de Landscape Arch. Deze arch is maar liefst 88 meter lang en daarmee een van de 5 langste arches in de wereld. Tot een jaar of 25 geleden mocht je ook onder de arch doorlopen, maar in 1991 vielen er een paar stukken uit (van 9, 14 en 21 meter), dus nu hebben ze dat pad maar gesloten (bron). Geeft niet, ook vanaf een afstandje ziet het er prachtig uit.

Wandeling Devils Garden

Primitive Trail

De meeste mensen draaien weer om als ze de Landscape Arch eenmaal hebben gezien, maar wij besloten om verder te lopen om meer van Devils Garden te ontdekken. Dit doe je door de borden primitive trail te volgen. Deze wandeling is niet voor watjes, je moet soms flink over een aantal rotsen klauteren om je weg te vervolgen.

Wandeling Devils Garden
Wandeling Devils Garden

On top of the world

En na al dat geklauter komt er een moment dat je bovenop de rots staat. Een moment om even een korte pauze te nemen en genietend om je heen te kijken. Wat een waanzinnig uitzicht! Als je heel goed kijkt kun je zelfs nog een arch ontdekken.

Wandeling Devils Garden
Wandeling Devils Garden

Double O Arch

Dan is het weer tijd om af te dalen voor je eindbestemming: de Double O Arch. Na de Landscape Arch is dit de grootste arch in Devils Garden (bron). Het leuke van deze arch is dat je er ook in kunt gaan staan, toch wel erg leuk om te doen als je er dan toch bent :)

Wandeling Devils Garden
Wandeling Devils Garden

Na deze stop loop je dezelfde route terug en kom je moe, maar voldaan, weer aan bij de parkeerplaats.

Tips

Wij deden ongeveer 2,5 uur over deze wandeling (heen en terug). Omdat je in de woestijn bent, is het verstandig om veel te drinken. Let er ook op dat je naast water ook iets van Gatorade meeneemt, dit is goed voor de vitaminen en mineralen. Ga als het even kan zo vroeg mogelijk, het kan er erg warm worden en er is vrijwel geen schaduw op deze route. Wil je meer weten over wandelen in Arches National Park? Op deze website vind je een overzicht met de wandelingen en de moeilijkheidsgraad.

Heb jij al eens gewandeld in Arches National Park?

Meer lezen over wandelen in het zuidwesten van Amerika?

Lees dan ook deze artikelen:
– Wandelen in Bryce Canyon: Queens Garden & Navajo Trail
– Wandelen in Canyonlands: Upheaval Dome
– Engste wandeling ooit: Angels Landing (Zion National Park)

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties