Wat kost een reis naar Hawaii

Wat kost een reis naar Hawaii?

Supertof zo’n reis naar Hawaii, maar dat kost toch een vermogen? Hawaii is inderdaad geen goedkope bestemming, maar als je het goed uitzoekt valt het best mee met de kosten!

Vliegtickets

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Honolulu vanuit het vliegtuig

Waarschijnlijk zijn de vliegtickets je grootste kostenpost voor een reis naar Hawaii. Het is een behoorlijk eind om van Nederland naar Hawaii te komen. Rechtstreekse vluchten gaan niet, dus je zal waarschijnlijk ergens in Amerika moeten overstappen (vaak is dat in Los Angeles of in Seattle). Waarschijnlijk ben je voor een retour van Nederland naar Hawaii zo’n €1000 kwijt en 24 tot 30 uur onderweg. Als je heel goed zoekt is er kans dat je een goede deal vind (ik heb wel eens tickets voor €600 gezien). Het is het makkelijkst om te zoeken en te vergelijken met Skyscanner.

Wil je meer dan een eiland bezoeken? Dan zal je ook vluchten moeten boeken tussen de eilanden (er gaan geen boten). Zo’n vlucht is niet zo duur (ongeveer €70), maar vaak exclusief bagage, dus vergeet dat niet mee te rekenen. Zelf heb ik vluchten geboekt via Hawaiian Airlines (na eerst gezocht te hebben op Skyscanner) en deze maatschappij is me goed bevallen. Tip: meld je aan als frequent flyer op de website van Hawaiian Airlines, dan is het goedkoper om ruimbagage mee te nemen.

Vervoer op de eilanden

Autohuur Oahu

Ook op de eilanden wil je je natuurlijk verplaatsen en ook daar hangt een prijskaartje aan. Er zijn bussen die je voor $5.50 het hele eiland rondbrengen, maar deze gaan niet zo vaak. Als je echt veel vrijheid wilt hebben (vooral op de eilanden Maui en Big Island is dit aan te raden), dan zal je een auto moeten huren. Zelf huur ik bijna altijd bij Alamo (rechtstreeks via hun eigen website of via een tussenpersoon zoals AutoEurope), daar heb ik goede ervaringen mee. De benzineprijs op de eilanden viel me erg mee (ik betaalde ongeveer $3.85 per gallon), deze was tijdens mijn verblijf net zo duur als in Californië.
Verblijf

Airbnb Pahoa

Verblijf kun je natuurlijk zo duur maken als je wilt. Voor de budgetreizigers: ga kamperen of slaap in hostels. Beide zijn helaas niet veel aanwezig op Hawaii, dus boek deze vooraf. Voor kamperen betaal je gemiddeld zo’n €20 per nacht, voor een bed in een dorm van een hostel tussen de €35-€50 per nacht (ja, dat is best duur!). Hostels kun je makkelijk boeken via Booking.com.

Ook kun je natuurlijk gewoon een hotelkamer reserveren (ook dit is een eitje met Booking.com of een appartement via Airbnb (gebruik deze link om €25 korting te krijgen bij je eerste boeking via Airbnb). Hier hangt uiteraard een prijskaartje aan en de prijs kan ook behoorlijk verschillen per locatie. Hotels in Waikiki zijn al snel €150 per nacht (en meestal nog duurder). Een van de leukste plekken om te overnachten vond ik het huisje op de foto hierboven. Dit was een Airbnb in het kleine dorpje Pahoa op Big Island. Hier betaalde ik slechts €65 per nacht voor (2 slaapkamers, grote keuken en een woonkamer, vrij basic).Booking.com

Lees ook: Goedkoop op vakantie naar Hawaii: zo hou je het betaalbaar

Eten

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Foodtrucks
Aangezien vrijwel al het eten op Hawaii moet worden ingevlogen, kan dit ook erg prijzig worden. Uit eten gaan heb ik dan ook vrij weinig gedaan (is ook niet zo gezellig in je eentje) en ik heb regelmatig zelf gekookt (voordeel van kamperen, hostels en airbnb). Wel heb ik een aantal keren eten gehaald, vooral gerechten met vis smaakten erg goed op Hawaii! En natuurlijk zijn er ook vele foodtrucks waar je wat lekkers kunt krijgen. Meestal ben je voor zo’n gerecht $15 kwijt. Ook zijn er in supermarkten genoeg lekkere dingen te halen (zoals bijvoorbeeld broodjes, salades en sushi), welke je heerlijk kunt opeten tijdens een picknick op het strand. Omdat ik voornamelijk zelf kookte en eten afhaalde, is deze kostenpost bij mij niet zo hoog geworden.
Excursies en activiteiten

Ik ben op Hawaii - mijn verjaardag op Oahu - Jurassic Park

Er zijn 1000 dingen te doen op Hawaii en bijna overal is wel een excursie voor. Makkelijk boeken kan via Get Your Guide, maar je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan. Zelf heb ik een excursie gedaan: de movie tour op de Kualoa Ranch. Er zijn ook twee nationale parken op Hawaii, en de kosten daarvan zijn $25-$30 per auto (of gratis met je America the Beautiful Pas). Daarnaast zijn er ook diverse state parks om te bezoeken, maar de kosten hiervan zijn niet zo hoog. Ik betaalde slechts $1 en $5 voor de state parks die ik bezocht.

Overige kosten

Je hebt altijd een paar kosten die niet onder de voorgaande posten vallen, dus die schaar ik onder Overig Bij mij waren dit o.a. souvenirs, het doen van de was (€4 voor een lading wassen en drogen), ruimbagage voor de vluchten en mijn tas in de garderobe bij Pearl Harbor.

De totale kosten van mijn reis naar Hawaii

Voor mijn reis naar Hawaii was ik in totaal €2.689,03 kwijt. Ik bezocht in 17 dagen tijd drie verschillende eilanden (Oahu, Maui en Big Island) en had per categorie de volgende kosten:

Vliegtickets: €328,69
Overnachting: €1.114,33
Vervoer: €681,42
Eten: €386,12
Excursies: €67,12
Overig: €111,34

Kosten rondreis Hawaii

Een paar opmerkingen

Ik was weinig geld kwijt aan de vliegtickets, want ik heb een deel met Flying Blue Miles betaald. Bovendien vloog ik niet vanuit Nederland naar Hawaii, maar heen van Los Angeles naar Honolulu en terug van Kona (Big Island) naar Portland (Oregon). In totaal maakte ik twee vluchten tussen de eilanden met Hawaiian Airlines.
Mijn post voor overnachtingen is vrij hoog in vergelijking met de andere posten, dit komt vooral door het dure appartement in Waikiki (€130 per nacht) dat ik de eerste week had. Dit was een cadeautje voor mezelf na vijf weken lang wandelen op de Pacific Crest Trail en daarnaast was ik die week jarig. Op de andere eilanden heb ik gekampeerd, in een airbnb en in een hostel geslapen. Op die eilanden was ik dan ook slechts €33 per nacht kwijt. Ik had al een America the Beautiful Pas in mijn bezit, waardoor ik gratis de nationale parken kon bezoeken (zo’n pas kost $80 en is een jaar geldig).

Dit is het overzicht met de kosten voor mijn reis naar Hawaii. Vind je het mee of tegenvallen?

Meer lezen over een reis naar Hawaii?

Lees dan ook deze artikelen:
Route rondreis Hawaii: Oahu, Maui & Big Island
Snorkelen op Maui – dit zijn de mooiste plekken
Ontdek Oahu in 1 dag | Hawaii

Of bestel een van deze reisgidsen:

Wat kost een reis naar Hawaii - reistips Amerika

Wat kost een reis naar Hawaii - reistips Amerika

Wat kost een reis naar Hawaii - reistips Amerika

Wat kost een reis naar Hawaii - reistips Amerika

Wat kost een reis naar Hawaii - reistips Amerika

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Als je via deze link iets bestelt krijg ik hier een kleine vergoeding voor. Jij betaalt niets extra. Ik plaats deze links alleen als ik ze zelf ook zou gebruiken, ik sta dus helemaal achter deze websites.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties