Top 5 Sydney

Top 5 Sydney: deze dingen mag je niet missen

Sydney is de bekendste stad in Australië. Met een indrukwekkende skyline, mooie parken en stranden mag je deze stad niet overslaan tijdens je reis. In dit artikel mijn top 5 Sydney, met de dingen die je daar niet mag missen.

Lekker wandelen: van Bondi naar Coogee Beach

Top 5 Sydney - Bondi to Coogee walk

Van Bondi beach hebben veel mensen al eens gehoord door de tv serie Bondi Rescue. Een stampvol strand met mooie strandwachten. In de winter (juli) heb ik daar niets van gezien, ik zag alleen een leeg strand in een mooie baai en gigantisch hoge golven. Vanaf Bondi Beach kun je helemaal langs de kust (mooie paden met nog mooiere uitzichten) naar Coogee Beach wandelen, een wandeling van ongeveer 6 kilometer. Onderweg zie je een prachtige kustlijn en af en toe een baai met een mooi (en verlaten) strand. Hier wordt ook veel gesurft, leuk om te zien. Aanrader!

Sydney Opera House

Sydney Opera House

Hét icoon van Sydney is natuurlijk Sydney Opera House. Toen ik dit gebouw zag besefte ik pas echt dat ik aan de andere kant van de wereld stond, kippenvelmomentje. Het gebouw zelf is prachtig en ziet er vanuit iedere hoek anders uit. Er zijn veel plekken om het gebouw te fotograferen, maar voor het ultieme plaatje kun je het beste een van de ferries nemen vanaf Circular Quay (bijvoorbeeld die naar Manly). Als je tijd hebt, is het ook leuk om een concert bij te wonen in dit gave gebouw, ook van binnen ziet het er spectaculair uit.

Met de ferry naar Manly

Top 5 Sydney - Manly

Ik noemde het al even, vanaf Circular Quay kun je diverse ferries nemen naar andere delen van Sydney. Een van de mooiste delen is Manly. Dit is een van de duurdere wijken in Sydney op een soort van schiereiland vol mooie stranden en een prachtige kustlijn. Leuk feitje: The Great Gatsby (2013, met Leonardo DiCaprio) is gefilmd in Manly. Pas in de nabewerking is er een Amerikaans sausje overheen gegoten, waardoor het lijkt alsof het verhaal zich in Amerika afspeelt.

Chillen in de Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens

Heb je even geen zin meer om te wandelen en is het lekker weer? Ga chillen in het grootste park van Sydney: de Royal Botanic Gardens. Het gebied is geopend in 1816 bestaat uit tientallen verschillende tuinen. Op veel plekken heb je een gaaf uitzicht op de skyline van Sydney, Sydney Opera house en de haven. Ook kun je hier veel wildlife spotten, zoals flying foxes (gigantische vleermuizen) en luidruchtige kaketoes.

Blue Mountains National Park

Blue Mountains - wolkendek

Ok, Blue Mountains National Park ligt helemaal niet in Sydney, maar is vanaf daar wel heel goed bereikbaar voor een dagtrip. In dit park (met veel bos en stijle kliffen), kun je echt prachtige wandelingen maken. De uitzichten zijn fenomenaal (zeker als het wolkendek op de vallei ligt) en met wat geluk zie je ook een paar bijzondere vogels. Vanaf Sydney neem je de trein naar Katoomba (2 uurtjes), vanaf daar loop je zo Blue Mountains National Park in. De treinreis is sowieso een aanrader, mooie uitzichten onderweg.

Lees ook: Plog: wandelen in Blue Mountains National Park

Dit was mijn top 5 voor Sydney! Welke dingen zou jij echt niet willen missen tijdens een bezoek aan deze toffe Australische stad?

Meer lezen over Australië?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: reistips Sydney
Route: Oostkust Australië in 3,5 week
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties