wandeling Bondi naar Coogee beach

De mooiste wandeling in Sydney: van Bondi naar Coogee Beach

Sydney is met stip mijn favoriete stad in Australië. De stad is zo groot en uitgestrekt, dat je je er met gemak meerdere weken kunt vermaken. Sydney ligt aan de Tasmanzee en je kunt op veel verschillende plekken de zee opzoeken en langs de kust wandelen. In deze blog neem ik je mee naar het mooiste wandelpad in Sydney: van Bondi naar Coogee Beach.

Bondi Beach

Wandeling Bondi naar Coogee Beach


Veel mensen zullen wel een keer gehoord hebben van Bondi Beach, al is het alleen al om het reallife Baywatchachtige programma Bondi Rescue, waar je de strandwachten van dit drukke stand op de voet volgt.

Ik was er in juli (dan is het winter in Australië) en het strand zo goed als leeg, er was dan ook geen strandwacht te zien (jammer ;)). Ik was enorm onder de indruk van de golven, wat zijn die hoog! Er stond ook niet voor niets een bordje dat je niet mocht surfen.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach
Wandeling Bondi naar Coogee beach
Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Dan is het tijd om te beginnen met de wandeling, het pad richting Coogee Beach loopt aan de rechterkant van Bondi Beach omhoog langs de kust. Het eerste wat je ziet is het zwembad van Bondi Beach, waarbij baantjes trekken een enorme uitdaging is vanwege de hoge golven.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Als je nog iets verder loopt, ben je in een hele andere wereld, de grote stad verdwijnt grotendeels naar de achtergrond.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Bronte Beach

Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Bij Bronte Beach kom je de eerste surfer tegen. Indrukwekkend om te zien hoe hij het opneemt tegen de hoge golven, wat niet helemaal vlekkeloos gaat.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach
Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Iets na Bronte Beach begint een van de mooiste stukjes van de wandeling, waarbij je via een aantal trappen richting de Waverley Cemetery loopt. Aan dit stukje kust heb je ook kans om pinguïns te spotten, dus wie weet heb je geluk!

Reistips Sydney

Shark Point

Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Vlak voordat je bij het volgende strandje aankomt (Clovelly Beach), maak je een korte detour bij Shark Point en wijk je af van het wandelpad. Shark Point is een prachtig stukje rots om even op een bankje te gaan zitten en te genieten van het uitzicht.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Coogee Beach

Na Shark Point volgen nog twee flinke inhammen; Clovelly Beach en Gordons Bay. Deze plekken staan voornamelijk bekend om hun onderwaterwereld, hier wordt veel gesnorkeld en gedoken. Voor mij was het ietsje te koud, dus liep ik via het prachtige kustpad door naar mijn eindbestemming: Coogee Beach.

Wandeling Bondi naar Coogee Beach
Wandeling Bondi naar Coogee Beach

Het voelt in Coogee Beach eerder alsof je in een klein kustdorp bent, dan in een buitenwijk van de wereldstad Sydney. Aan Arden Street (die parallel loopt aan het strand) en Coogee Bay Road kun je veel leuke tentjes vinden om te eten of een drankje te doen. Ik kan je Little Jack Horner aanraden, een leuk tentje met lekker eten en uitzicht op het strand. Een perfecte afsluiting van de prachtige wandeling van Bondi naar Coogee Beach.

Wil je meer weten over deze wandeling? Ga dan naar deze website.

Meer lezen over Sydney en Australië?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Battle of the cities: Sydney of Melbourne?
Hoe & wat: Reistips Sydney
Route oostkust Australië in 3,5 week

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties