Top 5 Gent

Top 5 Gent: deze dingen mag je niet missen

Zoek je nog een leuke locatie dichtbij voor een last minute stedentrip? Ga dan eens naar Gent. Ik bezocht deze charmante Belgische stad in mei en heb hier veel moois gezien, maar ook fijn kunnen relaxen. In deze blog mijn top 5 Gent.

Pak een terrasje op de Vrijdagmarkt

Top 5 Gent
Lekker eten kan op veel plaatsen in Gent, maar ik vond de prijzen op de menukaarten van de restaurants op de Vrijdagmarkt een stuk vriendelijker dan in de rest van de stad. Bovendien heb je erg veel keuze, dus hier kun je heerlijk uitgebreid lunchen of gewoon een lekker Belgisch biertje drinken op één van de vele terrassen.

Street art Werregarenstraat

Top 5 Gent
Gent is best wel een hippe stad. Dat uit zich vooral in leuke eettentjes en grappige winkeltjes, maar ook in de street art die je af en toe tegen zult komen. Het is erg leuk om door de Werregarenstraat te lopen, in deze steeg is veel graffiti street art te zien.

Tochtje met een rondvaartboot

Top 5 Gent
Één van de leukste dingen die ik heb gedaan in Gent was een tocht maken met een rondvaartboot. Voor zo’n €8 per persoon krijg je een mooie rondleiding over de rivieren in Gent en steek je ook nog wat op van de geschiedenis van deze stad. En het is natuurlijk nog leuker als het ook nog eens mooi weer is.
Groot Begijnhof

Top 5 Gent
Ongeveer een kwartiertje lopen van het centrum van Gent vind je het Groot Begijnhof. Als je de toeristenmassa’s wilt ontwijken is dit de place to be. Mooie straatjes en een lieflijk kerkje. Bij mooi weer is het fijn om even op een kleedje te gaan zitten in het parkje naast de kerk.

Korenlei & Graslei

Top 5 Gent
Misschien wel de meest bekende toeristische trekpleister van Gent: de Korenlei en de Graslei. Aan deze kades van de rivier de Leie staan nog hele mooie oude panden (van rond 1100) met authentieke trapgevels. Op zomerse dagen is het een must om hier te gaan zitten met een ijsje en lekker mensen te kijken.
Ben jij al eens in Gent geweest? Wat zijn jouw must sees?

Wil je meer lezen over België?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Bucket list: de 15 mooiste plekken in België
Top 5 Brugge: deze dingen mag je niet missen
Dagtrip Antwerpen

Deze reisgidsen gebruikte ik tijdens mijn stedentrip in Gent

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties