Citytrip Bordeaux - reisverslag

Citytrip Bordeaux: ook mooi in de regen | Reisverslag

Mijn allereerste soloreis ooit is een citytrip Bordeaux. Helaas regent het non-stop, maar kan ik mezelf alsnog goed vermaken. In deze blog een verslag.

Tijd voor een citytrip Bordeaux!

Maart 2015 gaat de boeken in als een van mijn slechtste maanden ooit op persoonlijk gebied. Ik voel me dan ook niet al te best en ben echt toe aan een break. Ik hoef een paar weken niet werken en ik wil dolgraag even mijn huis uit. Wat doe je dan?

Je start Skyscanner op, vult data in kijkt waar je zo snel mogelijk voor een redelijke prijs naar toe kunt vliegen. Conclusie: ik ga voor een citytrip Bordeaux! En voor het eerst in mijn eentje. Dat is een goede oefening voor deze zomer, want dan maak ik in mijn eentje een reis naar Australië.

Terug naar maart. Op een druilerige zondagochtend (dat past enorm bij mijn gevoel) vlieg ik Easyjet (eens moet de eerste keer zijn) naar de mooie Franse stad Bordeaux. Helaas is het ook daar niet bepaald zonnig, maar alsnog beter dan in Nederland (daar is het momenteel gewoon herfst). Het is in Bordeaux wel een paar graden warmer en dat is fijn! Het miezert wat, maar dat mag de pret niet drukken. Bordeaux is een mooie stad en je kunt op iedere straathoek lekker eten (en het is ook nog eens heel betaalbaar).

Citytrip Bordeaux: een fotoverslag

Ik dwaal die dagen veel door de stad, zonder een concreet doel. Tijdens mijn wandeltochten kom ik langs veel mooie plekken. Dit is een fotoverslag van mijn regenachtige citytrip Bordeaux.

Kathedraal van Bordeaux

Heel bijzonder, er staat nog een toren los naast.

Kathedraal van Bordeaux
Kathedraal van Bordeaux

Hôtel de Ville

Hier woont de burgemeester. Deze beste man heeft ervoor gezorgd dat Bordeaux in plaats van een drukke autostad nu goed bereikbaar is met supperhippe trams. Je merkt in Bordeaux dat ze veel bezig zijn met het milieu en dat ze leuke dingen bedenken om de stad milieuvriendelijker te maken.

Hotel de Ville in Bordeaux

Porte d’Aquitaine

De stad (het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) staat vol met dit soort mooie monumenten. Af en toe worden ze gecombineerd moderne kunst, zoals deze schildpadden.

Porte d'Aquitaine in Bordeaux

Pont de Pierre

Dwars door Bordeaux loopt de rivier Garonne en er zijn dan ook een aantal bruggen. De Pont de Pierre is wat mij betreft de mooiste.

Pont de Pierre in Bordeaux

Place de la Bourse

De Place de la Bourse is het meest bekende plein in Bordeaux. Hiervoor ligt Le miroir d’eau, een reflecterend bassin. Op zonnige dagen kun je hier prachtige foto’s maken. In de regen zijn ze iets minder mooi. Toch is het een plek die je niet mag missen in Bordeaux.

Place du Parlement ligt erachter en dat is ook een prachtig plein om te zien.

Place du Parlement in Bordeaux

Monument aux Girondins

Dit moment is zo hoog dat hij op heel veel plaatsen in de binnenstad zichtbaar is. En de details op de voet van het monument zijn geweldig om te zien. Je blijft ernaar kijken en nieuwe dingen ontdekken.

Musée des Beaux-Arts

Perfect voor een druilerige dag: een bezoek aan een museum. Musée de Beaux-Arts is een soort van mini-Louvre met werken van onder andere Rubens, Hals, Breughel en Picasso.

De bloemen in de tuin van Musée des Beaux-Arts fleuren de boel enorm op! Een beetje kleur mag wel tijdens grijze dagen.

Musee des Beaux Arts

Palais Gallien

Bordeaux staat vol met gebouwen uit de negentiende eeuw. Er is een vreemde eend in de bijt: Palais Gallien. Dit is een ruïne van een Colosseum uit de Romeinse tijd. Heel gek om dat opeens tegen te komen middenin de stad!

Place de la Comédie

Groot plein in het centrum met aan de rechterkant Opéra National de Bordeaux.

Place de la Comédie in Bordeaux

Genieten in Bordeaux

Tijdens mijn wandeling kom ik meer mooie dingen tegen waarvan ik de locatie niet terug kan vinden. Dat geeft niet, random mooie dingen zien in een nieuwe stad is ook mooi! Ik trakteer mezelf ook op lekkere lunches en diners. Zo eet ik moules frites met een wijntje aan de boulevard met uitzicht op de rivier de Garonne. Van dit soort momentjes kan ik echt enorm genieten!

Tijdens deze korte stedentrip Bordeaux slaap ik in Cœur de City Hôtel Bordeaux Clémenceau by HappyCulture. Een basic, maar schoon 3* hotel in het centrum. Het is niet duur en vanaf hier kan ik de hele stad makkelijk te voet verkennen.

Deze paar dagen in Bordeaux doen me enorm goed en ik kijk weer met plezier uit naar de rest van het jaar. Wat er voor 2015 nog op de planning staat? Veel mooie reizen! De reisverslagen hiervan kun je inmiddels ook lezen:

Heb je ook zin in een citytrip Bordeaux?

Dan kan ik je aanraden om een van deze reisgidsen te bestellen:

De Groene Reisgids – Bordeaux Weekend

ANWB ontdek – Bordeaux & Atlantische kust

Wil je meer lezen over Frankrijk?

Dan zijn dit een paar handige artikelen om te lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.