Voor het eerst in New York _ Reisverslag Canada & Amerika #5

Voor het eerst in New York | Reisverslag Canada & Amerika #5

We zijn in New York! Tijdens onze eerste volle dag bezoeken we o.a. het Financial District en wandelden we over de Brooklyn Bridge.

Na een verrassende roadtrip door New York State en Massachussets zijn we aangekomen in New York! Op de eerste volle dag gaan we als een gek door de stad. We hebben hier maar twee volle dagen en daar willen we natuurlijk zoveel mogelijk uit halen.

We bezoeken o.a. het 9/11 memorial, maken een tocht met de ferry naar Staten Island en lopen over de Brooklyn Bridge. Lees nu het reisverslag van mijn eerste keer in New York.

The Financial District

We stappen de metro uit op Chambers Street en zien als eerste het enorme One World Trade Center boven ons uit torenen. Wow! Met een hoogte van 541 meter is het een van de hoogste gebouwen ter wereld. En ja, het is echt gigantisch, om de top te kunnen zien moet je echt je hoofd in je nek leggen.

Naast het One World Trade Center is het 9/11 memorial, waar je wel even stil van wordt. Dit zijn twee grote baden op de plekken waar de Twin Towers hebben gedaan. Op de rand staan de namen van alle mensen die zijn omgekomen op 11 september, heel indrukwekkend.

Vanaf het WTC is het niet ver naar Wall Street. Hier nemen we een kijkje bij de beurs en de grote stier.

Onze laatste stop is bij het Netherland Monument in Battery Park. Deze vlaggenmast is een herinnering aan de Nederlandse oorsprong van New York (Nieuw Amsterdam). Op de zijkant staat zelfs een Nederlandse tekst, bijzonder om dat tegen te komen in zo’n wereldstad.

Netherland Monument in New York

Met de ferry naar Staten Island

Om onze voeten even rust te gunnen nemen we de (gratis) ferry naar Staten Island. Niet zozeer om Staten Island te bezoeken, maar vooral vanwege het fantastische uitzicht op de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Niet verkeerd toch?

Op naar Brooklyn

We stappen vrijwel direct op de boot terug en gaan even lunchen bij een leuk tentje met lekkere pasta’s. Daarna hebben we weer wat energie en besluiten we om nog even naar Brooklyn te gaan.

Dit doen we door over de Brooklyn Bridge te lopen. Wat een icoon! De warmte begint z’n tol te eisen en er lijkt geen einde te komen aan deze brug. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 33 graden, lekker warm dus. We stoppen onderweg regelmatig even om een paar plaatjes te schieten, mooi!

In Brooklyn aangekomen willen we nog maar een ding: de airco in! In City Tower vinden we een mooie locatie om even uit te rusten. Dit pand is net geopend en is een klein winkelcentrum. In de kelder is het een chaos van leuke eettentjes (net zoals iets als De Hallen in Amsterdam), dus drinken we een lekker sapje en koelen we af.

Meatpacking District

Na een korte shopsessie in de Target stappen we de metro weer in. De bestemming is het Meatpacking District. In de coole Chelsea Market scoren we een avondmaaltijd, die we opeten op de High Line. De High Line is een oude spoorlijn die omgebouwd is tot park. Heel gaaf gemaakt! Helaas is het niet bepaald de beste maaltijd van deze vakantie, maar het vult.

We lopen nog een klein stuk over de High Line, maar dan vinden onze voeten het echt genoeg geweest. Na meer dan 15 kilometer slenteren doen ze echt zo’n pijn! We zijn dan ook redelijk vroeg weer terug in ons hotel. Hier nemen we een welverdiende douche om al het zweet en stof van ons af te spoelen en kijken foute Amerikaanse realityshows in bed. Even opladen voor morgen, dat is namelijk alweer onze laatste dag in New York.

Lees nu het volgende reisverslag: New York: op de fiets door Manhattan | Reisverslag Canada & Amerika #6

Alle reisverslagen van deze rondreis in Ontario en New York State kun je terugvinden op deze pagina.

Maak ook een reis naar New York en het noordoosten van Amerika

Lijkt het jou ook leuk om naar New York te gaan? Dit zijn een paar fijne reisgidsen vol tips:

time to momo – New York

Capitool reisgidsen – New York

Na afloop van mijn rondreis en het noordoosten van Amerika schreef ik veel artikelen vol tips. Deze artikelen vind je misschien ook leuk om te lezen:

Daarnaast deel ik in mijn tweewekelijkse nieuwsbrief regelmatig leuke reisverhalen, goede reisaanbiedingen en tips voor de mooiste bestemmingen. Schrijf je in.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden om Op reis met Co te steunen.

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties