Niagara Falls

Dag 12: Terug in Canada: Niagara Falls

Even een korte blog omdat vandaag supertof was. Vanmiddag zijn we weer toegelaten in Canada (gelukkig maar) en nu zijn we in Niagara Falls. Ik had er geen idee van dat ik deze watervallen zo overdonderend mooi zo vinden. Een kort verslag van onze (mid)dag bij de Niagara Falls.

Laatste paar uurtjes in de Verenigde Staten

We waren blij dat we het hostel verlieten vandaag. Hoewel Watkins Glen een prachtige locatie was, was dit niet onze meest favoriete accommodatie. Na een ontbijtje met pancakes reden we zo’n 2,5 uur door New York State naar Buffalo, een stad tegen de grens met Canada. Daar zat namelijk een Cheesecake Factory, en ja, iedere keer dat ik in de Verenigde Staten ben moet ik daar echt een keer eten. We hebben buiten op het terras in de zon kunnen lunchen, heerlijk!

Niagara Falls

Na een hele korte shopsessie bij Victoria’s Secret (nog zo’n guilty pleasure) was het tijd om de Verenigde Staten te verlaten. Het was even aanschuiven bij de grens, maar na een paar vragen (o.a. do you carry fire weapons?) mochten we Canada weer in, terug in Ontario! Eindbestemming is Niagara Falls, waar we natuurlijk de watervallen gaan spotten.

Niagara Falls

Niagara Falls

Nadat we ingecheckt hebben in ons fijne hotel (een verademing na het hostel) lopen we richting de Niagarawatervallen. Direct zijn we onder de indruk en we zien slechts een glimp tussen de bomen door. Wat een enorme hoeveelheid water.

Niagara Falls
Niagara Falls

Beneden aangekomen blijven we met open mond van uitzichtpunt naar uitzichtpunt lopen, wat een power! En hoe gaaf is het dat er overal waar je kijkt een regenboog te zien is?

Niagara Falls
Niagara Falls
Niagara Falls
Niagara Falls

We besluiten om de watervallen nog van iets dichterbij te bekijken en stappen op de boot Hornblower. Gehuld in een knalrode poncho varen we eerst naar de American Falls (de watervallen aan de Amerikaanse kant), die al prachtig zijn om te zien.

Niagara Falls

Daarna varen we de Horseshoe falls bijna helemaal in. Overal is water en we worden kleddernat. Maar wat is het gaaf!

Niagara Falls
Niagara Falls

Gelukkig schijnt de zon nog en drogen we snel op. Na het avondeten lopen we nog een laatste keer naar de Horseshoe Falls, die ’s avonds alle kleuren van de regenboog krijgt.

Niagara Falls

Onze voeten zijn dan ook op van het lopen (toch weer 15 kilometer vandaag), dus we gaan terug naar ons fijne hotel. Helemaal onder de indruk van de natuurpracht die we vandaag hebben gezien. Morgen terug naar Toronto, voor het laatste hoofdstuk van deze bijzondere roadtrip.

Lees nu het volgende reisverslag: Dag 13, 14 & 15: Relaxen in Toronto

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties