• Menu
 • Menu
Route roadtrip Toronto

Route roadtrip Toronto – optie #4

In deze vierde en laatste optie voor een route van mijn roadtrip van twee weken rond Toronto, ga ik wederom richting de Verenigde Staten. Op de planning staan onder andere Massachusetts, New Hampshire en Vermont, drie staten die ik nog nooit eerder heb bezocht. Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze route vinden.

Niagara Falls

Route Roadtrip TorontoFoto: exxonwaldez via Foter.com

Onmisbaar in iedere route, deze beroemde watervallen wil ik hoe dan ook zien tijdens mijn reis. Het is slechts 1,5 uur rijden van Toronto, dus je bent er zo. Naast de watervallen zelf, ben ik ook erg benieuwd naar het stadje Niagara Falls, ik heb namelijk gehoord dat dit een soort vervallen versie van Las Vegas is. Ben erg benieuwd!

Finger Lakes

Route Roadtrip TorontoFoto: Skand Hurkat via Foter.com

De Niagara Falls zijn niet de enige watervallen die we gaan spotten tijdens de reis. Bij de Finger Lakes, in New York State, zijn ook tal van mooie watervallen. Je kunt hier prachtige wandelen en ook goed wijn drinken, want hier zijn veel wijngaarden.

Boston

Route roadtrip TorontoFoto: shaddowhawke via Foter.com

Universiteitsstad Boston zou ik graag nog een keer bezoeken. In ieder geval wil ik daar een keer de Freedom Trail lopen, een wandelpad van 4 kilometer waarbij je de meest belangrijke bezienswaardigheden kunt zien. Ook kun je vanaf Boston de zee op om walvissen te spotten. Gaaf toch?

White Mountains

Route Roadtrip TorontoFoto: archer10 (Dennis) 94M Views via Foter.com

Na Boston is het tijd voor een stukje natuur. Ten noorden van Boston (in de staat New Hampshire), liggen de White Mountains. Dit is een grote bergketen met veel skigebieden. Dit gaan we natuurlijk niet doen in de zomer, maar je kunt er ook mooie wandelingen maken.

Montréal

Route roadtrip TorontoFoto: szeke via Foter.com

Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada en de mensen spreken er Frans. In de zomer zijn er veel festivals, het lijkt me dan ook het perfecte seizoen om deze stad te bezoeken. Bijzonder is dat de stad op een eiland ligt, hierdoor zijn er ook diverse stadsstranden. De combinatie van lekker door de stad slenteren en op het strand liggen vind ik wel heel erg fijn.

Overwegingen


Kilometers: 2000
Aantal uren onderweg: 19,5
Voordelen: Afwisseling, natuur en hele gave steden. Goede combinatie van Canada en de Verenigde Staten.
Nadelen: In verhouding wel erg veel stad, en misschien is dat niet zo fijn in de zomer.

Routes vergelijken?

Route #1: Focus op de Canadese provincie Ontario
De tweede route: Focus op Amish Country en Washington DC
En de derde route: Focus op New York State en New York City

Dit zijn ze, mijn vier opties! Welke zou jij aanraden en waarom? Ik ga er de komende tijd nog even goed over nadenken en in juni laat ik je weten welke het gaat worden.

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties