Manuel Antonio 2013

Aapjes kijken in Manuel Antonio | Reisverslag Costa Rica

Manuel Antonio is geweldig! Ik bezoek het nationale park en zie daar apen en luiaarden. Daarnaast relax ik op het prachtige strand en ga ik mee met een boottocht.

Op naar Manuel Antonio

Op 26 december was het weer vroeg opstaan (ze kennen hier geen Tweede Kerstdag). Ik nam afscheid van Ilda, Gaby (dochter van Ilda, woont twee huizen verderop) en Marjolein. Vond het echt heel leuk dat ik daar een paar nachten mocht blijven, echt een bijzondere ervaring. 

In mijn eentje reis ik verder. Eerst in de bus naar Turrialba, dan in de bus van Turrialba naar San Jose. In San Jose moet ik met de taxi naar ander busstation (ze kennen hier niet zoiets als centraal station, alle busstations zijn verspreid over de stad) en van San Jose weer in een bus naar Manuel Antonio.

Uiteindelijk ben ik van half acht tot half vier onderweg, viel me nog mee. Ik moest in Manuel Antonio alleen nog wel een flink stuk lopen (met een zware backpack op mijn rug in de hitte), want buschauffeur was vergeten me te waarschuwen waar ik eruit moest. Was erg blij toen ik eindelijk bij mijn hostel aankwam, en ben direct het zwembad in gedoken. Ik slaap in Hostel Plinio, een erg mooi hostel, op een berg in de jungle en uitzicht op zee. Het ligt tussen Quepos en Manuel Antonio in en er rijdt elke twintig minuten een bus langs, die je kunt nemen voor een bedrag van € 0,50. Prima dus! De rest van de dag heb ik niet veel meer gedaan, beetje gekletst en gelezen.

Wildlife spotten in Manuel Antonio National Park

Volgende ochtend ben ik vroeg opgestaan (de vogels waren nogal luid) en snel op pad gegaan naar het nationale park in Manuel Antonio. Dat is de must see van deze regio. Het is daar een drukte van belang (vooral veel Amerikanen) en je moet met een gids naar binnen. Was op zich leuk, maar door de drukte sta je dus met 50 mensen naar een diertje te staren.

Kikker in Manuel Antonio National Park
Kolibrie op nest in de boom
Sprinkhaan in Manuel Antonio National Park

Ook za ik een aantal luiaarden, maar die zaten heel erg verstopt, waardoor het lastig was om ze te fotograferen.

Na de tour ben ik een paar trails gaan lopen (korte wandelingen van zo’n 1,5 kilometer) en dat vond ik echt heel leuk. Een stuk rustiger en ik zag eindelijk waarvoor ik was gekomen: de aapjes!

Aap op het strand
Aap op powerline in Manuel Antonio National Park

Daarnaast bezocht ik diverse mooie stranden en zag ik ook wasberen, leguanen, aguitas en nog meer luiaarden.

Uitzicht vanaf Manuel Antonio National Park
Klein strandje in Manuel Antonio National Park
Luiaard in een boom
Leguaan in Manuel Antonio National Park
Strand met palmbomen in Manuel Antonio National Park

Lekker chillen op het strand

Toen sloot het park en ben ik nog even met een kokosnoot op het prachtige strand van Manuel Antonio gaan zitten. Kreeg ook snel gezelschap.

Kokosnoot op het strand
Co op het strand in Costa Rica
Puppy op het strand

Hoe lief!

Daarna ben ik teruggelopen richting hostel (ik was op zoek naar een pinautomaat, die bleek wat verder ver weg te zitten dan ik dacht). Onderweg was ik getuige van een prachtige zonsondergang en zag ik een boom vol met apen. Ze maakten flinke herrie, dus ik denk dat er een aantal brulapen in zaten.

Zonsondergang in Manuel Antonio

Dagje varen

De volgende ochtend alweer vroeg op (lijkt wel een gewoonte te worden), want ik ging een boottrip maken. Het was mijn doel om dolfijnen te zien en dat is gelukt!

Dolfijnen in de Stille Oceaan

Een prachtig gezicht, er sprongen er op gegeven moment wel tien achter elkaar uit het water. Verder heb ik helaas geen bijzondere dieren meer gespot (er was een paar dagen daarvoor een walvis gezien, dat was wel heel gaaf geweest). Verder heb ik een beetje gezwommen en gesnorkeld (helaas weinig te zien, water was niet zo helder) en kregen we een uitgebreide lunch aan boord, heel lekker.

Co op de boot in Manuel Antonio

‘s Middags heb ik nog heerlijk relaxed bij het zwembad van het hostel gezeten, val inmiddels in de categorie goed verkleurd (of eigenlijk een beetje rood). Ook ben ik nog even naar het dorpje Quepos gelopen voor wat boodschappen. 

‘s Avonds was het reuzegezellig in de bar van het hostel. Toen de bar om 10 uur sloot, heb ik nog een afterparty gedaan bij de hangmatten met drie Amerikanen en een Ier. Mijn eerste keer in een hostel als soloreiziger, het bevalt me goed!

Dit is het eerste van twee reisverslagen uit Manuel Antonio. Ik heb namelijk in twee dagen tijd al meer dan 250 foto’s gemaakt, er is hier zoveel te zien!

Lees nu het volgende reisverslag: Ziplinen in Manuel Antonio | Reisverslag Costa Rica.

Meer Costa Rica

Wil je alle reisverslagen van mijn reis in Costa Rica lezen? Kijk dan op deze pagina.

Ter voorbereiding van mijn reis gebruikte ik de volgende reisgidsen:

National Geographic Reisgids – Costa Rica

Insight guides – Costa Rica

Meer reisverslagen lezen?

Na deze reis in Costa Rica maakte ik nog meer toffe soloreizen. Ook van die reizen heb ik verslagen bijgehouden:
Backpacken in Australië (zomer 2016)
Wandelen in Peru (zomer 2018)
Drie maanden rondreizen in Amerika (lente 2019)

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.