• Menu
 • Menu
Manuel Antonio 2013

Manuel Antonio part 1

Ja, Manuel Antonio gaat in 2x, ik heb namelijk in 2 dagen tijd iets van 250 foto’s gemaakt, er is hier zoveel te zien! De 26e begon ‘s ochtends heel vroeg (weer om 6 uur op, begint te wennen ;)), afscheid genomen van Ilda, Gaby (dochter Ilda, woont 2 huizen verderop) en Marjolein.  Vond het echt heel leuk dat ik daar een paar nachten mocht blijven.  In mijn eentje in de bus van Turrialba naar San Jose, met de taxi naar ander busstation (ze kennen hier niet zoiets als centraal station, alle busstations zijn verspreid over de stad) en van San Jose in de bus naar Manuel Antonio.

Op naar Manuel Antonio

Uiteindelijk van half 8 tot half 4 onderweg geweest, viel mee. Moest in Manuel Antonio wel een flink stuk lopen (met backpack in de hitte), buschauffeur was vergeten me te waarschuwen waar ik eruit moest. Was heel blij dat ik bij het hostel was (hostel Plinio), ben direct het zwembad in gedoken.  Hostel is erg mooi, tegen de berg aan in de jungle en in de verte uitzicht op zee. Het ligt tussen Quepos en Manuel Antonio in en er rijdt elke 20 minuten een bus, voor een bedrag van € 0,50. Prima dus :) Rest van de dag niet veel meer gedaan, beetje gekletst en gelezen.

Wildlife spotten in Manuel Antonio National Park

Volgende ochtend vroeg opgestaan (vogels) en op naar het nationale park, de must see. Met een groepje met een gids meegegaan.  Was op zich leuk, maar het was echt superdruk (veel Amerikanen), dus je stond zo met 50 mensen naar een diertje te staren. Een paar voorbeelden:
image

Speciale sprinkhaan
image

Witte kikker
image

Wandelende tak

image

Nestje met kolibrie (heel goed kijken)

Ook een aantal luiaarden gezien, maar die zaten heel erg verstopt, niet goed te fotograferen. Na de tour ben ik een paar trails gaan lopen (waren hooguit 1,5 km) en toen zag ik eindelijk waarvoor ik was gekomen,  de aapjes! (En mooie strandjes, wasberen, leguanen,  aguitas, luiaarden)
image

image

image

image

image

image

Verstopte aguita
image

Verstopte luiaard

image

Even chillen op het strand

Toen het park ging sluiten ben ik nog even met een kokosnoot op het prachtige strand van Manuel Antonio gaan zitten. Kreeg ook snel gezelschap.

image

image

Wou m zo mee naar huis nemen ;)
Daarna teruggelopen richting hostel (op jacht naar pinautomaat, bleek ver weg te zitten), onderweg een prachtige zonsondergang en een boom vol met apen (nu ook howlermonkeys, geloof brulapen?)
image

image

Na pinautomaat pizza gehaald en lekker meegenomen naar hostel.

Dagje varen

De volgende ochtend vroeg op, ging een boottripje maken, om mijn volgende favoriete dieren te spotten. Gelukt!
image

image

Supermooi gezicht, er sprongen er op gegeven moment wel 10 achter elkaar. Verder helaas niks meer gespot (er was 3 dagen geleden een walvis gezien,  dat was wel heel gaaf geweest). Verder beetje gezwommen en gesnorkeld (helaas weinig te zien, water was niet zo helder) en een uitgebreide lunch aan boord, heel lekker.
image

image

‘S middags nog even bij het zwembad gezeten, val inmiddels in de categorie goed verkleurd (beetje rood ;)) En nog even Quepos bezocht voor wat boodschappen. ‘S avonds in de bar van het hostel gezeten,  erg gezellig. Daarna nog afterparty (bar ging om 10 uur dicht) bij de hangmatten met 3 Amerikanen en een Ier. Mooie dagen. Op naar de volgende twee dagen (laatste alweer, gaat snel) in Manuel Antonio.

Vond je dit een leuk artikel? Deel 'm via onderstaande knoppen.
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.