Top 5 Munchen

Top 5 München: deze dingen mag je niet missen

Ik heb lang gedacht dat ik stedentrips naar Duitse steden niet leuk zou vinden, totdat ik een paar jaar geleden een vriendin opzocht die in het Duitse München woonde. Ik was aangenaam verrast, wat een leuke stad voor een korte stedentrip! In deze blog de vijf dingen die je niet mag missen in München.

Biertjes drinken in het Hofbräuhaus

Top 5 München

Een must als je in München bent: biertjes drinken! In de stad vind je ontelbaar veel brouwerijen, waarvan het Hofbräuhaus toch wel de meest bekende is. Proost!

Vergaap je aan het enorme Slot Nymphenburg

Top 5 Munchen

Vantevoren had ik echt niet bedacht dat er in (en in de omgeving van) München zoveel kastelen zouden zijn. Ik bezocht het indrukwekkende Slot Nymphenburg, wat vroeger een ‘zomerhuisje’ was van de vorsten en koningen van Beieren. Niet normaal zo groot!

Drink Glühwein op straat

Top 5 Munchen

Nog meer lekkere drankjes, alleen dien je deze in een lekker kitscherige mok op straat op te drinken. En als je dan toch bezig bent dan bestel je er maar meteen een heerlijke curryworst bij.

Spot kroonjuwelen in Residenz Paleis München

Top 5 Munchen

Een ander groot paleis in München is de Residenz, dit was vroeger het officiële paleis van de koningen en vorsten van Beieren. Een gave plek om te bezoeken, ook dit paleis is weer gigantisch, je kunt maar liefst 130 verschillende ruimtes bekijken (bron). Er is een heuse schatkamer vol met gouden kronen en sieraden die de vorsten gedragen hebben. Hoogtepunt is het Antiquarium, een enorme gang vol beelden waarin je het idee hebt dat je in een film bent beland.

Uitstapje naar Dachau

Top 5 Munchen

Concentratiekamp Dachau ligt niet ver van München en is makkelijk bereikbaar met de trein. Het bezoek aan deze afschuwelijke plek heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Je kunt je bijna niet voorstellen wat voor vreselijke gebeurtenissen daar hebben plaatsgevonden, maar als je er bent voel je gewoon dat het verschrikkelijk was. Een bijzondere plek die zeker een bezoek waard is.

Ben jij al eens in München geweest?

Meer lezen over Duitsland?

Lees dan ook een van deze artikelen:
9 leuke bezienswaardigheden in Düsseldorf
Bucket list: de 14 mooiste plekken in Duitsland

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties