Glastonbury Festival 2014: Hello Dolly!

Glastonbury Festival 2014: Hello Dolly!

In 2014 bezoek ik voor het eerst Glastonbury. Ik zie veel gave optredens en dwaal in mijn regenlaarzen over het terrein. Een verslag.

Glastonbury 2014: daar gaan we!

Na een paar dagen acclimatiseren en het terrein verkennen, begon Glastonbury pas echt op vrijdag 27 juni (nou ja, toen begon de programmering op het hoofdpodium). Dankzij de regen was het hele terrein een enorme modderpoel, dus van mijn zorgvuldig samengestelde schema kwam niks terecht. In plaats van heel hard tussen podia heen en weer rennen, was het meer heen en weer schuiven. En dan vooral hopen dat je niet om zou vallen. I made it ;)

Eerste optreden op vrijdag was TBA (to be announced) op the other stage. Veel geruchten, van Oasis tot One Direction, maar dat was het allemaal niet. Het waren de good old Kaiser Chiefs. Doen momenteel niet zoveel meer, maar het was een kleine greatest hits show, ik vond het een prima begin (de jongens iets minder ;)).

Kaiser Chiefs

Ondertussen ging het overigens lekker hard regenen, dus poncho’s en regenlaarzen waren erg nodig.

Ponchos

Daarna ging iedereen een beetje z’n eigen weg (dankzij Engelse simkaarten konden we gelukkig contact houden, wel zo gezellig). Ik ben bij the other stage gebleven voor Blondie (qua zang niet zo best meer, maar alle nummers zijn bekend, dus lekker meezingen) en John Newman (onwijs goede strot, vond het een leuke verassing).

Per ongeluk in de videoclip van Lily Allen

Daarna rondje gelopen en de jongens opgezocht en per ongeluk terecht gekomen in de nieuwe clip van Lily Allen die opeens achter ons langs liep (ff doorscrollen naar 2:03)

Toen naar de Pyramid stage (grootste podium) voor Rudimental. Lekker dansen en springen. Heel veel meisjes gingen trouwens heel hard gillen omdat ze dachten dat prins Harry backstage stond. Bleek uiteindelijk Ed Sheeran te zijn die een liedje mee kwam zingen ;) Toen werd alles een beetje chaotisch, optreden van Rudimental werd opeens afgebroken en er kwam een mega onweer/regenbui over. Bleek in de buurt een blikseminslag te zijn, alles werd stopgezet. Ben maar gewoon rustig blijven staan, kon toch geen kant op tussen al die mensen. Na een half uurtje werd het beter en kwam er een mooie regenboog :)

Storing
Regenboog

Lily Allen begon door het onweer ietsje later, maar was erg vrolijk en gezellig (met enorme gele ballonnen :))

Lily Allen

Daarna ff pauze ingelast, zere voetjes (en lekke laarzen). Voor de laatste performance van de dag de jongens weer opgezocht. Arcade Fire. Heel erg gaaf! Begonnen met vuurwerk en hielden de vaart er goed in. Mooie afsluiting van de vrijdag.

Arcade Fire
charli XCC

Zaterdag lekker rustig opgestart en om 13:00 het eerste optreden in de Sonic (wat kleiner podium in een dancegebied) van Charli XCX. Voor degenen die haar niet kennen, google maar, dan ken je haar ongetwijfeld ;) Erg leuk!

Daarna weer in m’n eentje op pad (ik had een behoorlijk ander schema dan de jongens, haha) naar de Pyramid stage voor Kelis (paar leuke hitjes ergens in 2003 ofzo). Was heel erg soulachtig, niet helemaal mijn ding, maar best vermakelijk.

Kelis

Daarna Lana Del Rey, ook op de Pyramid. Erg gaaf, lekker chill (blote voeten en ze kreeg regelmatig een nieuwe sigaret in haar handen gedrukt).

Lana del Rey

Toen glibberdeglij naar the other stage naar een band waar ik niet te veel over mag zeggen van de jongens (ik mocht daar echt niet naar toe, kreeg code rood. Maar ik ging lekker toch en het was best leuk ;))

Imagine Dragons

Daarna weer terug door de modder naar de Pyramid op zoek naar de rest. Samen naar Jack White (check die Friese vlag!) en Remon heeft me zelfs over weten te halen om Metallica bij te wonen (wel met baco en pint cider ;)). Na al dat metalgeweld (wat overigens best ok was) nog heel even naar de Sonic geweest en het laatste stukje Fatboy Slim meegepakt, leuk :) Weer een mooie afsluiter!

Jack White
Metallica

Op pad met de Amsterdamse vlag

Zondag, de laatste festivaldag, heel rustig opgestart. En het was mooi weer! Poncho’s gebruiken we nu alleen nog maar zodat we languit in het gras – eh modder – kunnen liggen. Heb Remon en Matthijs zo ver gekregen om ‘s ochtends het eerste optreden op de Pyramid te bekijken van – jawel – The English National Ballet. Beetje echte cultuur moet ook af en toe ;) Ook hadden we eindelijk ‘onze’ Amsterdam vlag meegenomen, erg makkelijk om iedereen steeds terug te vinden.

English National Ballet
DSC03753
Lucy Rose

Rond een uurtje of vier met z’n allen richting de Pyramid, waar vrijwel iedereen (= ongeveer 100.000 man) naar toe ging, want:

Krant

We wisten zowaar nog een plekje te vinden in het voorste vak en hebben vooral heel hard gelachen (zong ze wel live?) en meegezongen met Jolene (en Thijs wist de hele tekst van I will always love you uit z’n hoofd ;))

Dolly Parton
Dolly Parton 2

Ook deed Richie Sambora (Bon Jovi) een liedje mee (volgend jaar op zondagmiddag?) en had ze een liedje geschreven over Glastonbury, heel toepasselijk met de titel ‘Mud mud mud’. Leuk leuk leuk!

Hier trouwens nog een clipje van Jolene, let vooral op de Amsterdamse vlag!

Daarna weer in m’n up richting de Sonic voor Stromae. In Nederland verkoopt ie lachend in no time Ziggo Dome 2x uit en hier stond ie op een minipodium, Engelsen kennen geen Frans ;) Ik stond per ongeluk helemaal vooraan :)

DSC03779
Stromae

Hele gave show met veel theater en verkleedpartijtjes.
Toen naar m’n volgende favo: Ellie Goulding. Ook heel erg leuk, maar wel ontzettend druk (Engelsen houden van haar) en met hele mooie zonsondergang :).

Ellie Goulding

Met Remon vervolgens nog naar Disclosure wezen kijken (heel leuk, waarom zijn we daar niet gewoon gebleven) en het laatste half uurtje Kasabian gepakt bij de Pyramid. Kasabian is denk ik wel de saaiste band ever en er was niet eens vuurwerk op het einde. Beetje jammer.

De volgende ochtend brak, maar voldaan weer richting Bristol (laatste pints) en naar Amsterdam.
Volgend jaar weer??

Laatste dag

Lees ook deel 1 van mijn verslag: Citytrip Bristol en de eerste dagen op Glastonbury.

In 2016 bezocht ik Glastonbury Festival een tweede keer. De reisverslagen daarvan kun je hier lezen.

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.