Eilandhoppen met Buhay Isla

Eilandhoppen met Buhay Isla | deel 2

Tijdens de laatste twee dagen van onze eilandtour van El Nido naar Coron met Buhay Isla, sliepen we op een nieuwe plek en zagen we nog meer mooie eilanden en koraalriffen. In deze blog deel twee van mijn reisverslag.

Snorkeldag

Tweede kerstdag (dat kennen ze verder niet op de Filipijnen), was een hele relaxte dag. We hadden geen haast, dus alles ging zeer gemoedelijk. Na weer een heerlijk ontbijt was het tijd om naar de boot te gaan. Iedereen had wel zin om naar de boot te zwemmen (lekker wakker worden), maar dat ging helaas niet door. Tussen het strand en de boot hadden zich namelijk duizenden kwallen verzameld! Iedereen werd dus met de kayak naar de boot gebracht, wat ook wel weer een mooi uitzicht gaf.

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Onderweg stopten we echt bij de mooiste eilanden om te snorkelen, genieten!

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2
Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2
Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Ook werd er flink gevist (de hengel was een lege fles Coca Cola), en iedereen had vaak na een paar minuten al een vis beet.

Een nieuw basecamp

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Rond een uur of vier kwamen we aan bij ons nieuwe basecamp. Een stuk kleiner dan de vorige, maar de locatie was eigenlijk nog mooier. Een prachtig wit strand, palmbomen, hangmatten en de eettafel stond nog net niet in zee.

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

We hebben ons daar goed vermaakt, veel spelletjes gespeeld, rum gedronken, heerlijk gegeten en er was zelfs karaoke (al viel de stroom af en toe uit). Ook heel bijzonder was dat de locals (er woonden daar ook een paar mensen) kerstliedjes voor ons gingen zingen (zowel in het Engels als in het Filipijns). Een hele bijzondere laatste avond!

Op naar Coron

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

De laatste dag stond in het teken van de lange reis naar Coron. We moesten flink wat uren varen, en ook hadden we veel stops onderweg. We moesten ons dan ook al om 7 uur ’s ochtends melden op de boot, waar we ons laatste overheerlijke ontbijt kregen.

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Een van de eerste stops was een zeven meter hoge klif, waar we vanaf mochten springen. Ik was die dag ervoor al van de boot (drie meter) gesprongen en dat vond ik al een overwinning, dus deze heb ik even voorbij laten gaan, haha!


Daarna was het ver varen langs mooie eilanden, tot we bij een van de topbestemmingen van deze trip kwamen: een spierwitte zandbank. Hier was het prachtig snorkelen (veel kleurrijk koraal) en hebben we ook een paar leuke groepsfoto’s gemaakt.

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2
Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2
Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Hierna hadden we vlakbij Coron Island nog twee korte stops. Eerst konden we snorkelen bij een wrak van een Japanse boot uit WOII. De boot was niet goed te zien, maar wel heel veel grote kleurrijke vissen.

Daarna stopten we bij Barracuda Lake. Via een paar trappen over de rotsen kom je bij dit bijzondere (grotendeels zoetwater) meer. Ook hier hebben we even gezwommen, heel fijn om even niet in het superzoute water te liggen.

Eilandhoppen met Buhay Isla - deel 2

Vanaf daar was het slechts een half uurtje varen naar Coron, waar ik afscheid nam van de groep, om alleen verder te gaan met mijn avontuur op de Filipijnen.

Mocht je ooit op de Filipijnen zijn, dan kan ik je de meerdaagse tour met Buhay Isla van El Nido naar Coron (of andersom) zeker aanraden. Het is een waanzinnige ervaring om op de eilanden te slapen en op het water te leven in deze prachtige omgeving. Ook is de crew fantastisch, ze doen helemaal mee met de groep en zijn zeer behulpzaam. Een topervaring!

Video: Eilandhoppen met Buhay Isla

Lees nu mijn volgende reisverslag: Een dag in Coron

Meer lezen over de Filipijnen?

Lees dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips voor de Filipijnen
Wat kost reizen in de Filipijnen?
9 opvallende dingen in de Filipijnen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik heb een gezonde reisverslaving. Ik ben minstens 6 maanden per jaar in het buitenland. Ik loop langeafstandswandelingen, ontdek de mooiste Europese steden per trein of ik maak een toffe roadtrip in Amerika.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties