Eilandhoppen met Buhay Isla(2) _ Reisverslag Filipijnen

Eilandhoppen met Buhay Isla (2) | Reisverslag Filipijnen

Reisverslag van de laatste twee dagen van de eilandtour van El Nido naar Coron met Buhay Isla. Onderweg zien we prachtige eilanden en koraalriffen.

De eerste paar dagen met Buhay Isla waren echt genieten! We vierden kerst met een grote maaltijd en bezochten piepkleine Filipijnse dorpjes waar de lokale bevolking het heel leuk vond om ons hun plek te laten zien. Dit reisverslag is het vervolg van de prachtige meerdaagse excursie van El Nido naar Coron.

Snorkeldag

Tweede kerstdag is een onbekend begrip voor de Filipijnen, dus dat vieren we niet echt. Het is een hele relaxte dag. We hebben geen haast, dus alles gaat zeer gemoedelijk. Na weer een heerlijk ontbijt is het tijd om naar de boot te gaan.

Iedereen heeft zin om naar de boot te zwemmen omdat het zo’n fijne manier van wakker worden is. Helaas vind de crew dat geen goed idee. Tussen het strand en de boot hebben zich namelijk duizenden kwallen verzameld! Iedereen wordt dus met de kayak naar de boot gebracht, wat eigenlijk ook wel erg leuk is.

In de kayak terug naar de boot van Buhay Isla

Onderweg stoppen we echt bij de mooiste eilanden om te gaan snorkelen. Het is echt genieten en zo lekker stil hier. Het lijkt wel alsof we de enige zijn die hier varen.

Ook wordt er flink gevist, niet met een hengel, maar met een lege fles Coca Cola. Iedereen die het probeert heeft binnen een paar minuten al beet. Dat wordt lekker vis eten vandaag!

Lekker vis eten

Een nieuw kamp

Rond een uur of vier komen we aan bij ons nieuwe kamp (ze noemen het basecamp). Het is een stuk kleiner dan de vorige, maar de locatie is eigenlijk nog mooier. Het is gelegen op een prachtig wit zandstrand, palmbomen en hangmatten. De eettafel staat nog net niet in de zee. Hoe idyllisch wil je het hebben?

We vermaken ons enorm goed de rest van de middag en avond. We spelen veel spelletjes, waaronder het leuke exploding kittens wat iemandheeft meegenomen uit Nederland. Daarnaast drinken we rum en krijgen we weer heerlijk te eten.

‘s Avonds blijkt er zelfs een karaokeset te zijn, dus we hebben de grootste lol. Af en toe valt de stroom uit, maar dat mag de pret niet drukken.

Tijdens de avond beleven we nog een bijzonder moment. Er wonen op dit eiland een paar mensen en die kwamen kerstliedjes voor ons zingen, zowel in het Engels als in het Filipijns. Het was echt ontzettend mooi! Echt een hele bijzondere laatste avond.

Op naar Coron

De laatste dag staat in het teken van de lange reis naar Coron. We moeten flink wat uren varen en ook zijn er best veel stops onderweg. We staan dan al om zeven uur ‘s ochtends aan boord. Terwijl we varen krijgen we voor de laatste keer een overheerlijk ontbijt.

Ontbijt aan boord van Buhay Isla

Een van de eerste stops is een zeven meter hoge klif, waar we vanaf mogen springen. Ik ben die dag ervoor al van de boot (drie meter) gesprongen en dat is voor mij al een overwinning, dus deze sla ik over. Ik vind het wel leuk om te zien hoe de durfallen van de groep van de klif springen.

Springen van een hoge klif in de Filipijnen

Daarna is het weer lang en ver varen langs mooie eilanden. Ik kijk mijn ogen uit bij ieder eiland, soms gaan we er vlak langs.

Varen langs mooie eilanden in de Filipijnen

Uiteindelijk komen we aan bij een van de topbestemmingen van deze trip: een spierwitte zandbank. Hier kunnen weer prachtig snorkelen, er is ontzettend veel mooi en kleurrijk koraal. Ook maken we diverse leuke groepsfoto’s.

Vlak voor Coron Island hebben we nog twee korte stops. Eerst snorkelen we bij een wrak van een Japanse boot uit de Tweede Wereldoorlog. De boot is niet goed te zien, maar er zijn wel veel grote kleurrijke vissen.

Daarna stoppen we bij Barracuda Lake. Via een paar trappen over de rotsen kom je bij dit bijzondere (grotendeels zoetwater) meer. Ook hier gaan we nog even zwemmen. Het is bijna bizar hoe het voelt om in zoet water te zwemmen na vier dagen in zee. Ook is dit weer een leuke plek om te snorkelen.

Zwemmen in Barracuda Lake

Vanaf daar is het nog maar een half uurtje varen naar Coron, waar ik afscheid neem van de groep. Ik heb nog een paar daagjes op de Filipijnen. Wat gaat het snel!

Lees nu mijn volgende reisverslag: Een dag in Coron

Alle reisverslagen lezen van mijn reis op de Filipijnen? Kijk dan op deze pagina.

Over het eilandhoppen met Buhay Isla

Mocht je ooit op de Filipijnen zijn, dan kan ik je de meerdaagse tour met Buhay Isla van El Nido naar Coron (of andersom) zeker aanraden. Het is een waanzinnige ervaring om op de eilanden te slapen en op het water te leven in deze prachtige omgeving. Ook is de crew fantastisch, ze doen helemaal mee met de groep en zijn zeer behulpzaam. Een topervaring!

Ik maakte een korte video van mijn reis met Buhay Isla die je hieronder kunt bekijken.

Meer lezen over de Filipijnen?

Deze reisgidsen zijn erg handig ter voorbereiding van je reis naar de Filipijnen:

The Rough Guide to the Philippines

Reishandboek Filipijnen

Na afloop van mijn reis schreef ik diverse artikelen met praktische tips voor een reis naar de Filipijnen. Lees ook:

Wil je meer mooie reisverhalen lezen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of kijk op de pagina met reisverslagen.

Deze website is mijn full time baan en zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel of op deze pagina. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! 

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties