Florida Keys 2013

Avontuurlijke reis naar en op de Florida Keys | Reisverslag

De reis naar en op de Florida Keys is nogal avontuur: we komen in een heftige onweersbui terecht. Onderweg stoppen we in het mooie Bahia Honda State Park.

Onze auto!

Huurauto op de Florida Keys

De reis van Miami naar de Florida Keys begon met het uitproberen van de auto en het Amerikaanse wegensysteem. Voor je het weet zit je op een rijbaan die afslaat in plaats van rechtdoor gaat. Dit kan je overkomen aan zowel de uiterste linker- als rechterrijbaan. Advies: blijf op de middelste rijstroken! Daar kwamen we na een paar per ongeluk foute afslagen wel achter. Onze huurauto is gelukkig erg fijn en ontzettend ruim!

Overseas Highway

Rijden over de Overseas Highway

Het wennen aan de wegen was nog peanuts vergeleken met de onweersstorm waarin we terecht kwamen eenmaal op de Keys aangekomen. De weg naar over de Florida Keys naar Key west bestaat uit één lange weg vol bruggen (de Overseas Highway) naar het eindpunt: Key west.

Bahia Honda State Park

Palmboom in het Bahia Honda State Park

Onderweg zijn we een paar keer gestopt. Waaronder het prachtige Bahia Honda State Park, waar een deel van de oude spoorlijn naar Key West langs loopt. Veel mooie vlinders en fantastische stranden. Helaas hadden we pech, want tijdens deze stop was het raak, een fikse regenbui inclusief veel en heftig onweer. Wat in dit gebied betekent dat het met bakken uit de hemel komt en de bliksemslagen goed te zien zijn.

Onweer, onweer, onweer

Donkere wolken boven de Overseas Highway

Autorijden in een dergelijke regenbui was enerverend en kennelijk ook gevaarlijk gezien het ongeluk vlak voor ons en de vele brandweerauto’s die ons tegemoet kwamen.

Eindelijk in Key West

Hotelkamer in Key West

Maar de chauffeuse heeft zich er goed doorheen geslagen en we zijn veilig op onze bestemming aangekomen :) Wat overigens meteen één van onze favoriete verblijven in Florida was: het Blue Marlin Motel in Key West. Gigantische kamers, heerlijke bedden en op loopafstand van Duval Street. Zeker een aanrader als je nog eens een betaalbare accommodatie zoekt in Key West!

Lees nu het volgende reisverslag: Paradijselijk Key West

Wil je alle reisverslagen lezen van onze rondreis in Florida en Cuba? Je kunt ze vinden op deze pagina.

Meer lezen over Florida?

Check dan ook een van deze artikelen:
2 weken Florida: de ultieme route
Kosten rondreis Florida
Hoe & wat: reistips Florida

Of bestel een van deze reisgidsen als je meer wilt weten over de Florida Keys:

Lonely Planet Miami & the Keys

ANWB wereldreisgids – Florida

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.