Orlando 203

Pretparken bezoeken in Orlando | Reisverslag Florida & Cuba

Orlando is de laatste plaats die we aandoen in Florida. Op het programma staan pretparken, shoppen en relaxen bij het zwembad. Nog nooit geweten dat dat zo vermoeiend kon zijn!

Pretparken in Orlando

Allereerst de pretparken in Orlando. Wij zijn naar beide pretparken van Universal geweest (we vonden een goede combideal op de website Attraction Tickets) en deze zijn totaal niet vergelijkbaar met de Nederlandse pretparken.

Naast het feit dat ze minstens vijf keer zo groot zijn, zijn de attracties ook heel anders. Naast een paar achtbanen en bootjes zijn er veel simulators waardoor je het gevoel krijgt alsof je midden in de film zit, nadeel is dat je er heel erg misselijk van kunt worden.

Wizarding World of Harry Potter

De aankleding van de parken is wel erg gaaf, ze hebben onder andere een heel Harry Potter dorp gebouwd (inclusief winkels), wat Jess en ik helemaal geweldig vonden. Het was er overigens wel megadruk!

Jess bij de ingang van de Wizarding World of Harry Potter
Hogwarts in Universal
Co in the three broomsticks

Harry Potter had trouwens ook een van de gaafste attracties, welke al begint in de wachttijd. Je moet namelijk eerst heel Hogwarts (de school van Harry) door om er te komen, waarbij je o.a. door verschillende klaslokalen komt en je allemaal dingen terugziet die in de films gebruikt zijn. Ook zijn pratende schilderijen, echt heel goed gedaan. In de attractie zelf zitje in een schoolbank waarmee je door de wereld van Harry vliegt (deels echt en deels simulatie), zo wordt je achtervolgd door een draak (inclusief warme lucht) en speel je mee met quidditch op een bezemsteel.

Ontmoeting met Spiderman

Naast de Wizzarding World of Harry Potter bestaat het pretpark ook andere delen, o.a. Jurassic Park en een superhero deel, waar we Spiderman ontmoeten.

Jurassic Park in Universal
Jess en Co met Spiderman

Shop till we drop

Voor de rest vooral wezen shoppen, wat erg leuk is hier. Naast het feit dat 90% van kleding/schoenen hier goedkoper is dan in Europa, krijg je vaak nog korting met extra korting. We hebben goed ingeslagen!

Nu is het tijd om de boel weer in te pakken, want over een paar uur vliegen we naar de Bahama’s. Daar blijven we een nachtje om morgen door te vliegen naar Cuba. Ik blijf braaf verslagen schrijven, maar verwacht eigenlijk niet dat er ergens wifi is op Cuba. Dus kan zijn dat er een radiostilte is van 3 weken…

Lees nu het volgende reisverslag: Een nachtje op de Bahama’s

Wil je alle verslagen lezen van deze bijzondere reis in Florida en Cuba? Kijk dan op deze pagina.

In 2014 gingen we weer terug naar Florida, toen verbleven we maar liefst twee weken in een villa in Orlando en bezochten we heel veel pretparken. Alle verslagen van deze toffe reis kun je terugvinden op deze pagina.

Tip! Florida roadbook

Voor deze reis heb ik een Florida roadbook gemaakt, een persoonlijke reisgids. Hierin staat informatie over de plekken die we onderweg bezoeken, maar zijn ook handige invulvelden voor hotel- en vluchtinformatie. Het Florida roadbook is voor een klein prijsje te koop in de Op reis met Co Shop.

Meer lezen over Orlando en een rondreis in Florida?

Check dan ook deze artikelen:
Hoe & wat: Reistips Orlando
Stappenplan voor je reis naar Florida
2 weken Florida: de ultieme route

Of bestel een van deze reisgidsen:

Capitool Reisgids Florida

ANWB wereldreisgids – Florida

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties