Normandie

Normandië: genieten van het Franse leven

In Normandië bezoeken we vele hoogtepunten, waaronder Honfleur en de Mont Saint Michel. In dit reisverslag neem ik je mee.

Het Franse leven

We kunnen er wel aan wennen, elke ochtend buiten ontbijten met vers stokbrood en dan bedenken wat te doen met de rest van de dag. We hadden voor Normandie maar een korte wishlist, dus lekker rustig aan, niets moet alles mag (= vakantie!). De volgende bestemming in Normandie: Bayeux, een oud stadje (zeer bekend om een of ander tapijt) vlakbij de camping.

Bayeux

Nadat we als goede Hollanders een gratis parkeerplaats hadden gevonden zo dicht mogelijk bij het centrum, zijn we naar de kathedraal van Bayeux gelopen, wat een mooi gebouw! Heel oud, maar nog heel erg intact met prachtige glas-in-loodramen.

IMG_2121
IMG_2115

Daarna nog een beetje door het stadje geslenterd en even op z’n Frans uitgebreid geluncht, met slakken ;)

IMG_2128
IMG_2137


– ze waren nog lekker ook! –

Daarna waren we het wel weer zat en zijn we via drie verschillende enorme supermarkten (we waren op zoek naar een BBQ) weer richting camping gegaan.

Le Mont Saint Michel

De volgende dag een van de highlights, de meest toeristische bestemming van deze reis: Le Mont Saint Michel. Heeel lang geleden al eens geweest toen ik twaalf was, maar was nog minstens zo indrukwekkend. Was uiteraard vrij druk, maar dat kunnen wij best handelen :)

IMG_2155
IMG_2170

Daarna nog even de abdij beklommen (zoveel trappen overal!) en even genoten van het zeebriesje (ahum).

IMG_2211
IMG_2217

We zijn nog even het wad opgegaan, en hebben een rondje rond de Mont saint Michel gelopen. Het wad verdween echter al heel snel, het is daar in no-time vloed. En toen vonden we het welletjes, het was weer een mooie dag :)

IMG_2279

Honfleur

De dag erna de volgende highlight: het dorpje/stadje Honfleur. Heel erg Middeleeuws, k heel mooi (en uiteraard lekker toeristisch).

IMG_2340
IMG_2302
IMG_2342
IMG_2328

Na lekker heel Honfleur rondgewandeld te hebben weer huiswaarts (met kleine omweg, want Tom wou even niet meewerken, gelukkig hebben we nog een megastratenatlas mee :) en de dag afgesloten met een BBQ, heerlijk :)

IMG_2343

Lees ook het volgende reisverslag: Nog even nagenieten met een citytrip in Leuven.

Wil je alle reisverslagen lezen van onze reis in Frankrijk (Loire en Normandië)? Kijk dan op deze pagina.

Wil je meer lezen over een vakantie in Frankrijk?

Bestel dan een van deze reisgidsen:

Frankrijk Binnendoor

Capitool reisgids Frankrijk

Of lees een van deze artikelen:

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.