Bucket list Frankrijk

Bucket list Frankrijk

Frankrijk is een van de landen waar ik het vaakst kom. Ik hou van de taal, de kastelen, de eindeloze wegen en natuurlijk van de wijn. Er zijn nog best veel plekken in Frankrijk die ik graag eens wil bezoeken, dus het is tijd voor een bucket list Frankrijk.

De Eiffeltoren

Bucket list Frankrijk - Eiffeltoren
Om maar even met de deur in huis te vallen: ik ben maar liefst vier keer in Parijs geweest, maar tijdens geen van mijn bezoeken heb ik de Eiffeltoren beklommen. En aangezien ik wel van een leuk uitzicht hou, denk ik dat ik dit tijdens mijn volgende bezoek aan Parijs toch maar eens moet doen.

Étretat

Bucket list Frankrijk - EtretatFoto: Ilnur Kalimullin | Unsplash

De krijtrotsen van Étretat, die zien er altijd sprookjesachtig mooi uit. Ik ben er meerdere keren in de buurt geweest, maar nog nooit gestopt. Misschien toch maar weer eens een road trip door Frankrijk gaan plannen, dan stop ik hier zeker.

Saint-Tropez

Bucket list Frankrijk - Saint-tropezFoto: Vasnic on TrendHype | Foter

Ik ben ooit een paar dagen in Nice aan de Côte d’Azur geweest en vond het echt prachtig daar. Saint-Tropez lag echter zo uit de richting, dat we daar niet naar toe konden gaan. Toch lijkt het me wel een heel leuk plekje om rond te dwalen, te gaan varen en natuurlijk om mensen te kijken.

Paleis van Versailles

Ook het Paleis van Versailles heb ik nooit bezocht tijdens mijn bezoeken aan Parijs, maar staat hoog op mijn verlanglijst. Het is een van de mooiste kastelen in Frankrijk. Dit enorme complex lijkt me wel echt een bijzonder mooie plek, waar je goed kunt zien hoe extravagant (en rijk) Lodewijk XIV was.

De Provence

Bucket list Frankrijk - ProvenceFoto: Léonard Cotte | Unsplash

De Provence: velden vol lavendel en mooie dorpjes. Waarom ben ik hier nog nooit geweest? Lijkt me een geweldige plek om veel mooie foto’s te maken en te genieten van het Franse leven (kaas & wijn).

Tip! In de Provence vind je ook de mooie stad Orange die nauwe banden heeft met het Nederlandse koningshuis. Lees meer over Orange in het artikel: 11 toffe Orange bezienswaardigheden & tips.

Avignon

Bucket list Frankrijk - AvignonFoto: hsivonen on Trend hype | Foter

Een van de weinige Franse steden op mijn lijstje is Avignon. Deze stad heeft een groot historisch centrum (met het gigantische Palais des Papes) en daar hou ik wel van. Bovendien zou Avignon ook een mooie uitvalsbasis zijn om de Provence te verkennen, twee vliegen in een klap!

Corsica

Bucket list Frankrijk - corsicaFoto: Joren | Unsplash

Wist je dat je op Corsica geweldig mooie wandelingen kunt maken? Je hebt hier zelfs een van de mooiste (en moeilijkste) lange afstandswandelingen van Europa: de GR20. En aangezien ik tegenwoordig wel van de wandelreizen ben, moet ik daar natuurlijk een keertje naar toe. Al lijkt het me ook heerlijk om op een van de fijne stranden te liggen.

Dit was mijn bucket list Frankrijk. Welke plekken in Frankrijk zou jij graag nog eens willen bezoeken?

Meer bucket lists met reisinspiratie?

Check dan ook deze artikelen:
Bucket list Italië
Bucket list Spanje
Bucket list: de 15 mooiste plekken in België

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 reacties