Top 5 Lille

Top 5 Lille: deze dingen mag je niet missen

Een maand geleden bezocht ik het Franse Lille. Ik had van tevoren geen idee wat ik wat ik van deze stad kon verwachten, maar heb enorm genoten! Veel streetart, heerlijk eten en mooie musea. In deze blog mijn top 5 Lille: deze dingen mag je niet missen tijdens je citytrip naar deze stad.

Musée des Beaux Arts

Citytrip Lille

Het Musée des Beaux Arts (Museum voor Schone Kunsten) heeft een zeer indrukwekkende verzameling aan (voornamelijk oude) kunst. Verwacht beelden van Rodin en schilderijen van Rubens en Van Gogh. Het is ook een prachtig gebouw, en voelt als een soort van kleine versie van het Louvre, maar dan een stuk goedkoper. Toen ik dit museum bezocht was de permanente expositie gemixt met moderne werken, een erg gaaf contrast.

Jardin des Géants

citytrip Lille

Een beetje verstopt achter station Lille Europe ligt de Jardin des Géants. Een stadspark (of stadstuin) die in 2009 is aangelegd, erg nieuw dus. Veel bijzondere waterpartijen, een bos van bamboe en gekke kunst (tuinart?). Je kijkt je ogen uit en je camera maakt overuren.

Lekker eten

Top 5 Lille


Tsja, Frankrijk, daar kun je dus (bijna) altijd lekker eten. En omdat Lille ongeveer op de grens ligt van Frankrijk met België, kun je er ook nog eens lekker drinken. Er is een overload aan wijnbarren en (Belgische) biercafé’s en in elke straat vind je hele fijne restaurantjes. Succes met kiezen!

Musée La Piscine

Top 5 Lille


Officieel ligt dit museum niet in Lille, maar in de voorstad Roubaix. Met de metro ben je hier in een klein half uurtje en het is zeker de moeite waard om deze rit te maken. Musée La Piscine is namelijk een oud zwembad, dat omgetoverd is tot een kunstmuseum. Grote blikvanger is de zaal met het grote bad, waar veel beelden zijn opgesteld. Een bezoek aan dit museum is echt een must aan architectuur én kunstliefhebbers.

Kunst in de metrostations

citytrip Lille


En als je dan toch naar La Piscine gaat, dan kun je net zo goed af en toe even uitstappen op een metrostation. In veel metrostations is namelijk supergave kunst te vinden, waaronder deze enorme muurschildering in Lille Europe.

Dit was mijn top 5 Lille en zoals je ziet is dit een perfecte stad voor mensen die van kunst en van lekker eten houden. Ben jij al eens in deze fijne stad geweest?

Meer lezen over Franse steden?

Check dan ook een van deze artikelen:
Top 5 Parijs: deze dingen mag je niet missen
4 fijne steden voor een stedentrip in Frankrijk
Top 5 Bordeaux: deze dingen mag je niet missen

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 reactie