Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 part 1: op de radio en veel modder | Reisverslag

Glastonbury 2016 gaat de boeken in als de modderigste editie ooit. Mijn kleding is inmiddels weer schoon en ik gelukkig ook. Tijd voor de eerste terugblik naar dit o zo fijne festival, met zon, regenlaarzen en een interview op de radio.

Op naar Bristol

Woensdagochtend vertrok ik samen met Jess vroeg naar Schiphol voor de vlucht naar Bristol. De boys (Eddie, Remon, Ties en Kenny) waren al een dagje eerder vertrokken en zouden we in Bristol zien. In Nederland was het heerlijk weer, maar zodra we in Engeland landden zag ik de bui al hangen (letterlijk), het was er weer heerlijk aan het miezeren. Mijn regenlaarzen zaten in de handbagage, dus die meteen maar aangetrokken (om ze pas 6 dagen later weer uit te trekken…)
Glastonbury 2016

Wachten op de bus naar Glastonbury

Na een korte busrit vanaf de luchthaven stonden we om 10 uur op het busstation van Bristol, waar we met de boys hadden afgesproken. We hadden kaarten voor de bus om 11 uur, maar al snel bleek dat we dit konden vergeten, er stond namelijk een enorm lange rij op het busstation.

Glastonbury 2016

Er was in de dagen ervoor zoveel regen gevallen in Glastonbury, dat het hele terrein heel erg modderig was en caravans en campers per stuk naar de campings getrokken moesten worden. Alle verkeer in de regio zat hierdoor vast, waaronder de pendelbus die we moesten nemen. Er werd door de organisatie ook omgeroepen om die dag niet meer te proberen om het terrein te bereiken, maar het een dag later te proberen. Voor ons geen optie, dus wij bleven lekker in de rij staan. Na 4,5 uur wachten zaten we eindelijk in de bus en werd ik geïnterviewd door radio 5 over de situatie en het festival, superleuk! Helaas is het fragment niet meer terug te luisten.
We zijn er!

Bij aankomst was het gelukkig droog, maar het terrein was inderdaad een enorm drassige modderpoel. We hadden nog een klein issue met onze kaarten (veel gedoe gehad met PostNl die ze aan een wildvreemde heeft bezorgd), maar gelukkig lag er een setje op ons te wachten, we konden naar binnen!

Glastonbury 2016

Snel een mooie plekje gezocht om te kamperen (op een heuvel, want we wilden geen risico lopen om te overstromen) en toen maakte ik de stomme fout om iets uit mijn toilettas te pakken en mijn vinger open te halen aan een scheermesje. Bloedde als een rund, dus mijn eerste actie op het festivalterrein was een tripje naar de eerste hulp (mijn eerste keer ooit voor zover ik weet) om het te laten schoonmaken en goed te verbinden. Lekker begin ;)
Daarna nog een heel klein stukje over het terrein gelopen, o.a. naar Avalon, waar de zon mooi ten onder ging. Toen vielen m’n ogen dicht, dus ben lekker mijn tent in gedoken.

Glastonbury 2016

Glastonbury

Dwalen over het enorme terrein

Niet heel goed geslapen de eerste nacht, moest even wennen aan het glijbaaneffect (we stonden schuin op een heuvel). Wel lekker wakker worden met een zonnetje, heerlijk! We zijn het terrein gaan verkennen, waarbij we begonnen bij The Park met de Ribbon Tower. Deze toren kun je beklimmen voor een heel gaaf uitzicht op het festivalterrein. Dan pas zie je hoe immens groot het allemaal is.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016

En natuurlijk ook nog even de heuvel opgeklommen voor nog meer mooi uitzicht en de verplichte foto met het Glastonbury sign.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016
New York Brass Band

Toen hadden Jess en ik even genoeg van al het rondgesjouw in de blubber (de boys waren alweer verdwenen naar de andere kant van het terrein) en hebben we een paar stoelen en een fles wijn gekocht om even heerlijk in het grote veld van de Pyramid stage te gaan zitten chillen.

Glastonbury 2016

Na ons welverdiende rustmomentje zijn we door de modder naar de andere kant van het terrein gelopen (geglibberd) voor een optreden van de New York Brass Band. Deze band heb ik de vorige keer ook gezien en staat garant voor een leuk feestje, ze spelen namelijk alleen maar bekende pophits. Het leuke was deze keer dat ze niet op het podium stonden, maar midden in het publiek. Superleuk en lekker gedanst, een goed begin van het muzikale deel van het festival :)

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016

Daarna nog cocktails gedronken met Remon en wat over het terrein gewandeld. Op de modder na (al heb ik nu wel gruwelijk gespierde benen) waren het weer mooie dagen. Zondag volgt part 2!

Lees nu ook het volgende reisverslag: Glastonbury 2016 part 2: nog meer modder en amazing Adele

Wil je meer lezen over Glastonbury en Bristol?

Lees dan ook een van deze artikelen:
Hoe & wat: tips voor Glastonbury Festival
Camping essentials voor een festival
Top 5 Bristol: deze dingen mag je niet missen

In 2014 bezocht ik Glastonbury ook en je kunt hier de reisverslagen lezen:
Bristol & Glastonbury – Part 1
Glastonbury & Bristol – Part 2

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties