Wat te doen in Athene_ 30 tips voor een onvergetelijke stedentrip

Wat te doen in Athene? 30 tips voor een onvergetelijke stedentrip

De Griekse hoofdstad Athene heeft alles: cultuur, historie, groene parken en gezellige wijken vol leuke restaurants. Wat te doen in Athene? Dat lees je nu!

Over Athene

Athene mixt nieuw en oud op een toffe manier en is hierdoor een leuke stad voor een veelzijdige stedentrip. De stad is bekend vanwege de lange geschiedenis. Zo is het de geboorteplaats van de democratie, de bakermat van filosofie en natuurlijk is het de schatkamer van de oude wereld.

Het verleden zie je duidelijk terug in de met marmer beklede straten en de iconische ruïnes, zoals het Akropolis en de Oude Agora. Tussen de historische overblijfselen vind je levendige straten bezaaid met hippe cafés, kunstgaleries en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Athene omarmt haar verleden met trots, maar tegelijkertijd vindt het zichzelf opnieuw uit als een bruisende moderne stad.

Zelf verbleef ik maar liefst vijf dagen in Athene en dat was zeker niet te veel. Er is zoveel te zien en te doen! In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete plekken en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Wat te doen in Athene?

Athene is een prachtige oude stad met een ruig randje en wat erop om door jou ontdekt te worden. Dit zijn de mooiste Athene bezienswaardigheden.

Akropolis

Je kunt in een lijst met wat te doen in Athene niet om het Akropolis heen. Dit is hét icoon van de stad en vanuit veel plekken goed zichtbaar omdat het gelegen is op een tafelberg in het stadscentrum. Dit is de plek om de architectonische genialiteit van het oude Griekenland te bewonderen.

In het Akropolis zijn diverse bijzondere bouwwerken te zien:

 • Parthenon: deze enorme tempel is het grootste en het meest bekende bouwwerk van het Akropolis. Oorspronkelijk gebouwd als tempel voor Athena (volgens de legende was dit de dochter van Zeus en de naamgever van de stad), heeft het in de loop van de jaren verschillende functies gehad. Zo was het een tijd een Orthodoxe kerk en een moskee. Helaas werd het gebouw voor een groot deel verwoest in 1687. Thomas Bruce, een Britse ambassadeur aan het begin van de negentiende eeuw, heeft veel kunstschatten weggehaald van het Parthenon als “studiemateriaal”. Deze kun je zien in het British Museum in Londen. Ze zijn daar in Athene niet heel blij mee zoals je kunt begrijpen.
 • Erechtheion: deze tempel was gewijd aan Athena, Poseidon en koning Erechteus. Het meest opvallende kenmerk is de zuilenhal met de vrouwelijke beelden die over de stad uitkijken. Zelf was ik het meest onder de indruk van dit heilige complex. Het uitzicht is schitterend en de beelden maken het extra bijzonder.
 • Tempel van Athena Nike: is een elegante kleinere tempel, gebouwd ter ere van de godin van de overwinning. Ook dit is een plaatje om te zien met subtiele details en panoramische uitzichten.
 • Propylaea: dit is de imposante ingang van de Akropolis. Het is een genot om via de marmeren trappen omhoog te lopen. Je voelt hier echt de grootsheid van het oude Atheense rijk.

Het Akropolis bezoeken is een must, maar je bent er zeker niet de enige, het is hier altijd druk. Het is verstandig om je kaartje vooraf te kopen, dan kun je in ieder geval de rij bij de kassa overslaan. In mijn ervaring is het aan het eind van de middag (vanaf 3 of 4 uur) het minst druk.

Koop tickets voor het Akropolis (verschillende opties met audiotour of rondleiding).

Akropolismuseum

Eigenlijk is dit een plek die je moet bezoeken voor je naar het Akropolis gaat. Het imposante museum is pas sinds 2009 open, maar een absolute must see. Dwalend door de grote hallen leer je meer over de geschiedenis van het Akropolis en merk je hoe groot het eigenlijk is. Het staat ook vol indrukwekkende beelden die ooit in het Akropolis stonden of er mee te maken hebben.

Kijk in ieder geval ook (een stuk) van de film op de bovenste etage, hierin worden de verschillende gebouwen beschreven. Vanaf de bovenste etage (en het restaurant) heb je een schitterend uitzicht op het Akropolis.

Akropolismuseum

De Oude Agora

De Oude Agora is een andere belangrijke archeologische vindplaats in Athene. Dit is een interessante plek om te bezoeken als je meer wilt leren over de oudheid. De Oude Agora was ooit het bruisende commerciële en sociale centrum van het oude Griekenland en hier is ook de democratie ontstaan.

Op deze historische locatie kun je onder andere de indrukwekkende Stoa van Attalus bewonderen, een zuilenhal die ooit diende als een levendige marktplaats en ontmoetingsplaats voor handelaren en filosofen. Deze is volledig hersteld, zodat je goed kunt zien hoe groot deze was. Er is ook een klein museum in deze hal waarin je diverse archeologische vondsten kunt bekijken.

Stoa van Attalus in de Oude Agora

Daarnaast is het leuk om naar de goed bewaarde Tempel van Hephaestus, gewijd aan de god van ambachten, te wandelen. Ook deze is erg indrukwekkend om te zien.

Bespaartip!

Je kunt een speciaal combinatieticket kopen voor 7 archeologische vindplaatsen (inclusief het Akropolis). Als je er 3 of 4 bezoekt heb je hem er al uit. Je kunt hem kopen bij de eerste locatie die je bezoekt of online.

Koop je Athene combinatieticket nu.

Tempel van de Olympische Zeus

Net buiten het stadscentrum vind je de restanten van de indrukwekkende Tempel van de Olympische Zeus. Met zijn imposante Korinthische zuilen en een geschiedenis die teruggaat tot de zesde eeuw voor Christus, dient deze oude tempel als een herinnering aan de verering van de oppergod Zeus.

Ondanks de gedeeltelijke ruïnes (ze staan ook nog eens in de steigers), blijft de majestueuze omvang van de tempel erg indrukwekkend om te zien en kun je je een klein beetje een voorstellingen maken van het legendarische verleden van Athene.

Tempel van de Olympische Zeus deels in de steigers

Bibliotheek van Hadrianus

Midden in de stad vind je nog meer archeologische vindplaatsen, zoals de Bibliotheek van Hadrianus. Dit is de eerste die ik zelf bezocht en ik was er meteen van onder de indruk. Gebouwd in de tweede eeuw na Christus, is deze voormalige bibliotheek en cultureel centrum ooit een symbool geweest van kennis en leren.

De imposante gevel met elegante zuilen is nog goed zichtbaar, daarnaast kun je op borden zien hoe de omliggende gebouwen eruit zagen.

Bibliotheek van Hadrianus

Romeinse Agora

Aan de voet van de Acropolis ligt de Romeinse Agora. Net als de Oude Agora is dit een plek voor het politieke en sociale leven. In deze goed bewaarde kleine archeologische site kun je overblijfselen zien van statige zuilengalerijen, eeuwenoude tempels en marktplaatsen die ooit het toneel waren van levendige handelsactiviteiten en openbare debatten.

Een van de meest interessante bouwwerken is de zeshoekige Toren van de winden waar je ook binnenin een kijkje kunt nemen.

Romeinse Agora

Kerameikos

En we gaan nog even door met de historische vindplaatsen, want ook Kerameikos is het bezoeken waard. Deze plek biedt een fascinerende blik op de eeuwenoude begrafenisrituelen en -tradities. Bekijk hier goed bewaarde overblijfselen van oude graven, indrukwekkende zuilen en bijzondere gedenktekens. Er is ook een klein museum bij waarin je ziet dat sommige van de beelden nog maar vrij recent zijn gevonden. Heel bijzonder!

Kerameikos

Lykeion

De laatste archeologische vindplaats is het Lykeion en deze ligt een stukje verder uit het centrum. Dit was een eeuwenoude educatieve instelling, ooit een belangrijk centrum van filosofische en intellectuele bloei. Wist je dat het Lykeion is opgericht door de bekende filosoof en wetenschapper Aristoteles? In 335 v.Chr. werd hier gediscussieerd over een breed scala aan onderwerpen, variërend van ethiek en politiek tot wetenschap en wiskunde.

Hoewel de ruïnes van het Lykeion slechts een glimp bieden van zijn voormalige grootsheid, blijft het een gedenkwaardig symbool van de rijke intellectuele tradities van het oude Griekenland.

Lykeion

Areopagus Hill

Hou je van mooie uitzichten? Dan zit je goed in Athene. Er zijn namelijk veel heuvels en uitzichtpunten in de stad en de Areopagus Hill vind je pal naast het Akropolis. Het is eigenlijk een grote rots waar je op kunt klimmen. Er is een trap uitgehakt zodat je makkelijk naar boven kunt, eenmaal boven kun je naar hartenlust verder klimmen of klauteren.

Hoewel de heuvel (of rots) niet zo hoog lijkt, heb je vanwege de ligging een prachtig uitzicht op Athene en het Akropolis. Ook is dit een hele gave plek om de zonsondergang te zien.

Areopagus Hill

Bezoek de vele musea in Athene

Naast het eerdergenoemde Akropolis, heeft Athene nog meer interessante musea die je kunt bezoeken. Dit zijn een paar van de best gewaardeerde en meest populaire musea in Athene.

 • Archeologisch Museum van Athene – Dit indrukwekkende museum heeft een uitgebreide verzameling van artefacten uit het oude Griekenland, waaronder beeldhouwwerken, keramiek, juwelen en objecten. De perfecte plek om meer te leren over het leven in het oude Griekenland.
 • Benaki Museum voor Griekse Cultuur – In dit museum vind je een overzicht van de Griekse cultuur en geschiedenis, met collecties die variëren van prehistorische tijden tot de moderne tijd. De nadruk ligt op kunst, oude voorwerpen en mooi ingerichte historische kamers.
 • Het Museum voor Cycladische Kunst: Dit museum ligt naast het Benaki Museum voor Griekse Cultuur en is gewijd aan de oude Cycladische beschaving. Je ziet hier onder andere sculpturen, aardewerk en andere objecten die de unieke culturele identiteit van de Cycladen weerspiegelen.
 • Benaki Museum voor Islamitische kunst – Hoewel dit museum niet zo bekend is, is het wel erg interessant om te bezoeken. Je leert hier meer over de Islamitische geschiedenis, onder andere door middel van bijzondere kaarten.
 • Het Byzantijns en Christelijk Museum: Gelegen in een mooi park naast het Lykeion (hier heb ik echt uren heerlijk gezeten) is dit museum gewijd aan de kunst en geschiedenis van de vroegchristelijke, Byzantijnse en middeleeuwse periodes in Griekenland. Je vindt hier dus vooral religieuze artefacten en kunstwerken uit deze tijdperken.
Byzantijns en Christelijk Museum

Nationale tuin van Athene

Als je net als ik dol bent op mooie stadsparken, dan is het een absolute must om de Nationale tuin van Athene te bezoeken. Het is een groene oase van rust te midden van de bruisende stad. Er zijn schaduwrijke wandelpaden en schilderachtige vijvers vol schildpadden.

Daarnaast staan er meer dan genoeg bankjes waar je even op uit kunt rusten tijdens een lange ontdekkingstocht in de stad. Er staan diverse standbeelden en er is een kleine zoo, waardoor het ook een leuke plek is om te bezoeken met kinderen.

Nationale tuin van Athene

Panathenaic Stadium

Het Panathenaic Stadium is een indrukwekkend marmeren meesterwerk en het enige volledig van marmer gemaakte stadion ter wereld. Athene was de gastheer van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 en daarom is dit stadion gebouwd.

Panathenaic Stadium

Zappeion

Vlakbij het stadion vind je het Zappeion, een conferentie- en expositiecentrum. Ook deze heeft een sterke band met de Olympische Spelen. Hier werden namelijk verschillende evenementen en tentoonstellingen werden gehouden ter ere van de eerste moderne Olympische Spelen.

Zappeion

Wisseling van de wacht op het Syntagmaplein

Wil je echt iets bijzonders zien? Ga dan net voor het hele uur naar het Syntagmaplein voor het parlementsgebouw. Op het hele uur vind namelijk de Wisseling van de wacht plaats, een levendige uiting van hele oude Griekse traditie.

De wachters dragen kleurrijke ceremoniële uniformen en indrukwekkende wapens. Met een bijzondere choreografie brengen de Griekse soldaten een eerbetoon aan de moed en vastberadenheid van het Griekse volk. De plechtige rituelen, uitgevoerd met precisie en gratie, trekken vele toeschouwers die getuige willen zijn van deze historische traditie. De ceremonie duurt circa 10 minuten.

De belangrijkste wisseling van de wacht vindt plaats op zondagochtend om 11 uur. Dan is er ook een band bij.

Wisseling van de wacht op het Syntagmaplein

Monastirakiplein

Toen ik het metrostation voor het eerst uitstapte in Athene, kwam ik uit op het Monastirakiplein. Ik had meteen kriebels in mijn buik, want dit is de perfecte plek voor een eerste kennismaking met Athene. Het is een bruisende ontmoetingsplaats voor zowel inwoners als toeristen, met overal kraampjes. Ook zie je de indrukwekkende Tzisdarakis Mosque, de Bibliotheek van Hadrianus en op de achtergrond zelfs het Akropolis!

Ik ging hier vrijwel iedere ochtend heen om te ontbijten. Dan haalde ik wat lekkers bij een van de bakkers of koffietentjes en ging ik lekker mensen kijken. Een leuke plek om de dag te beginnen.

Monastirakiplein

De wijk Plaka

De wijk Plaka is een van de meest sfeervolle wijken in de stad. Het ligt aan de noordoostzijde van het Akropolis en is een goede bestemming als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring. Met geplaveide straatjes, kleurrijke boetiekwinkels en traditionele tavernes ademt deze historische wijk een sfeer van nostalgie en romantiek. Het is hier altijd gezellig en dit is dan ook een goede locatie om te overnachten in Athene.

Lees ook: De 10 leukste wijken in Athene

De wijk Plaka

Anafiotika

In Plaka vind je Anafiotika, een verborgen juweeltje aan de voet van de Akropolis. Hier heb je meer het idee dat je in een schilderachtig Grieks eilanddorp bent in plaats van in een grote stad als Athene. Verdwaal in de smalle steegjes met witgekalkte huisjes en kleurrijke bloemen.

Het verhaal gaat dat als je binnen een nacht je huis kon bouwen in Anafiotika, dat je daar ook mocht blijven wonen. Het is dan ook niet heel gek dat alle huizen zo klein (en knus) zijn. Je vindt hier ook wat toffe street art en mooie doorkijkjes naar de stad.

Lycabettus Hill

Als je uitkijkt op de stad kun je de majestueuze Lycabettusheuvel bijna niet missen. Dit is met 277 meter de hoogste heuvel in Athene. Op de top vind je een lieflijk kerkje, een restaurant (gezien de recensies zou ik hier niet gaan eten) en een uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de stad met het Akropolis en de zee.

Je kunt naar de top wandelen of de kabelbaan (meer een lift) nemen. Ik raad je aan om in ieder geval een paar van de wandelpaden te ontdekken, want vanaf iedere hoek zijn de uitzichten weer anders. Dit is ook een mooie plek om heen te gaan tijdens zonsondergang, vooral als de lichtjes van de stad aangaan is het sprookjesachtig mooi.

De wijk Gazi

Lijkt het je leuk om een ander stukje Athene te zien? Ga dan naar de wijk Gazi, ten westen van het stadscentrum. Deze wijk staat bekend om zijn bruisende nachtleven en straatkunst. Ooit was dit een industriële wijk, maar Gazi heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan tot een trendy en hip gebied,. Zo zijn voormalige gasfabrieken omgebouwd tot moderne kunstgalerijen, hippe bars en modieuze restaurants. De energieke sfeer van de wijk wordt versterkt door veel street art.

Ontdek Athene op de fiets

Heb je maar weinig tijd en wil je toch veel van deze geweldige Athene bezienswaardigheden ontdekken? Boek een fietstour! Tijdens deze tour bezoek je in 3 uur tijd veel mooie plekken en ga je af en toe off the beaten path. Een gids vertelt je meer over alle bijzondere bezienswaardigheden onderweg.

Ontdek Athene op de fiets

De wijk Psyri

Tijdens mijn citytrip Athene verbleef ik in de wijk Psyri, ook wel Psyrri of Psiri genoemd. Het is een wijk vol smalle straatjes ten noordwesten van het Monastirakiplein. De wijk zit stampvol met bruisende cafés, bijzondere restaurants, vintage shops en kleurrijke muurschilderingen. Er hangt dan ook een gezellige en creatieve sfeer, die zowel de lokale bevolking als bezoekers aantrekt. Als vrouw alleen vond ik het geen probleem om hier ’s avonds rond te lopen, er was altijd wat te zien.

Varvakios Central Municipal Market

Als je je echt even tussen de locals wilt begeven, dan is het een aanrader om naar de Varvakios Central Municipal Market te gaan. Dit is een overdekte markthal net ten noorden van het centrum. Het is een levendige markt waar het altijd druk is. Binnen vind je vlees en vis, aan de buitenzijde worden ook groente en fruit verkocht. In de markt zijn ook een paar kraampjes waar je voor weinig geld wat street food kunt kopen.

Varvakios Central Municipal Market

Geniet van het uitzicht vanaf een van de vele rooftop bars

De rooftop bars in Athene zijn beroemd en het zijn er veel. Ze staan bekend vormen om hun panoramische uitzichten op de stad, de Akropolis en de Egeïsche Zee. De meeste zijn vrij luxe en je kunt genieten van bijzondere cocktails en lekkere maaltijden. Bij veel kun je zo binnenlopen, maar de beste plekken (oftewel de mooiste uitzichten) moet je bijna overal reserveren.

Zelf dronk ik een heerlijke mocktail bij 360 Cocktail bar en met het uitzicht was dat echt genieten! Andere rooftop bars waar ik goede dingen over heb gehoord zijn A for Athens, City ZEN en Attic Urban Rooftop.

Uitzicht vanaf 360 Cocktail bar

Bezoek de Kathedraal van Athene

Griekenland staat vol kerken en dat is in Athene natuurlijk ook het geval. De Kathedraal van Athene, ook bekend als de Metropolis, is een plek die je zeker even moet bezoeken tijdens je wandelingen in de stad. De kathedraal is gebouwd in de negentiende eeuw en heeft een indrukwekkende neoklassieke architectuur. Aan de binnenkant is hij erg rijk versierd met fresco’s, iconen en opvallende altaarstukken.

Panagia Kapnikarea

Zoals gezegd staan ontzettend veel kerken in Athene, het is onwijs leuk om er af en toe eentje binnen te stappen. De meeste zijn rijk versierd met veel goud en fresco’s. Panagia Kapnikarea is een van de oudste Byzantijnse kerken in Athene en staat op een hele bijzondere plek: midden in een drukke winkelstraat.

Panagia Kapnikarea

Als je je dwars door het winkelende publiek een weg baant naar het kerkje, kom je opeens in een soort oase van rust. Binnen is het donker, maar de kerk is erg rijkversierd met bijzondere schilderijen en fresco’s.

Philopappos Hill

Ik eindig deze lijst met wat te doen in Athene met mijn favoriete plek in de stad: Philopappos Hill. Dit stadspark, gelegen in het hart van Athene, heeft een interessante combinatie van natuurlijke schoonheid en historische betekenis.

Je hebt hier niet alleen een mooi landschap vol bomen en wandelpaden, maar ook vele eeuwenoude monumenten. Het beste? Op de heuvel zijn veel verschillende uitzichtpunten en je hebt echt een geweldig uitzicht op de stad. Vooral het Akropolis is hier goed te zien. Ga voor het mooiste licht aan het eind van de middag de heuvel op, dan krijg je de mooiste foto’s van de bijzondere bouwwerken. Dit is overigens veruit het minst drukke uitzichtpunt/park dat ik heb bezocht in Athene. Een perfecte plek om even tot rust te komen!

Leuke cafés en restaurants in Athene

Mijn budget voor eten & drinken in Athene werd ruimschoots overschreden: er zijn gewoon te veel leuke tentjes. Natuurlijk heb je genoeg typisch Griekse taverna’s, maar ook veel bijzondere restaurants. Dit zijn een paar leuke plekken voor een hapje en een drankje:

 • Maiandros Restaurant is de perfecte plek als je zin hebt in een echte Griekse maaltijd. Het heeft een klein dakterras met uitzicht op het Akropolis (wel even reserveren als je hier wilt zitten).
 • Little Kook is een van de meest bijzondere restaurants in Athene in een knotsgekke setting. Ze serveren vooral rijkversierd gebak en desserts. Het restaurant en de naastgelegen straat (Pittaki) zijn rijkversierd en je waant je hier in een sprookje. De versieringen wisselen, tijdens mijn verblijf in Athene in oktober had het alles te maken met Halloween. Tip! Ga hier ’s avonds ook even kijken, dan is het heel mooi verlicht.
 • Falafellas was mijn favoriete plek voor een afhaalmaaltijd. Je kunt hier heerlijke falafel krijgen voor weinig geld. Er staat altijd een rij, maar het gaat heel snel, dus je bent zo aan de beurt.
 • In Diego krijg je het gevoel alsof je op een tropisch eiland bent. Het heeft een mooi terras met een lekkere sfeer. Een goede plek voor cocktails met een lekker hapje.
 • Flint is een sfeervol ingericht restaurant in een gezellig straatje. De kaart is uitgebreid en afwisselend, er zit altijd wel iets lekkers voor je tussen. Daarnaast is dit ook een leuke plek om te gaan borrelen.
 • Hou je van roze? Dan is een bezoek aan ELLYZ Cafe echt een aanrader! De hele inrichting is roze en ze hebben hier prachtige (vooral roze) gebakjes. Daarnaast kun je ook roze cappuccino krijgen. Zelf at ik hier een gezonde bowl, uiteraard met roze saus. Verrassend lekker en gezond!
 • Voor lekkere koffie ga je naar Fika. Naast smakelijke koffie hebben ze ook erg lekker gebak.
Little Cook in Athene

Overnachten in Athene

Zoals je ziet ben je niet binnen een dag uitgekeken in Athene, het is dan ook aan te raden om minimaal drie dagen in Athene door te brengen om alle hoogtepunten te bekijken. Gelukkig barst het in Athene van de leuke accommodaties, van betaalbare hippe hostels tot luxe boutiekhotels. Dit zijn een paar van de leukste plekken om te overnachten in Athene.

 • Athens Hub Hostel is de plek waar ik zelf sliep tijdens mijn stedentrip Athene. Dit hostel ligt midden in de gezellige wijk Psyri en heeft slaapzalen met erg comfortabele bedden. Elk bed heeft een gordijn voor extra privacy. Op de begane grond is een gezellige bar waar je ook zelf meegebracht eten mag nuttigen.
 • Ik meerdere mensen gesproken die in A for Athens verbleven en ze waren stuk voor stuk laaiend enthousiast. Dit hotel ligt op een goede locatie naast metrostation Monastiraki. De kamers zijn stijlvol ingericht en vanaf het dakterras heb je een geweldig uitzicht op het Akropolis.
 • Coco-mat Athens BC (5⭐) is een goede plek om te overnachten als je wat te vieren hebt tijdens je stedentrip hotel. Dit luxe hotel is van alle gemakken voorzien en ligt vlakbij het Akropolismuseum. Je kunt hier gratis fietsen lenen en een verfrissende duik nemen in het zwembad met uitzicht op het Akropolis.

Kijk op Booking.com voor meer opties, prijzen en beschikbaarheid.

Boek een citytrip Athene

Lijkt het je leuk om Athene te ontdekken? Deze websites zijn handig voor het boeken van je stedentrip.

✈️ Vliegtickets – De beste manier om Athene te bereiken is per vliegtuig. De vlucht vanuit Nederland duurt circa 3,5 uur. Vanuit Nederland vliegen KLM, Aegean (vanaf Schiphol) en Transavia (vanaf Schiphol en Eindhoven) rechtstreeks naar Athene.

🎒 Tours en activiteiten – Wil je graag meer leren over de historie van Athene tijdens een rondleiding of ben je op zoek naar een bijzondere activiteit? Kijk op Get Your Guide voor het aanbod.

⛴️ Ferries – Vanaf Athene gaan er dagelijks veel ferries naar diverse Griekse eilanden. Het is dan ook erg leuk om je stedentrip Athene te combineren met een of meerdere eilanden. Dit deed ik zelf en ik reisde per ferry naar Naxos en Mykonos. Geweldig! Tickets kun je boeken via Direct Ferries.

Lees meer over Athene en Griekenland

Over Athene is veel geschreven en het is handig om je vooraf in te lezen. Als je na het lezen van dit artikel nog meer wilt weten, dan zijn dit een paar fijne reisgidsen met nog meer tips en informatie.

time to momo – Athene

De Groene Reisgids Weekend – Athene

Daarnaast kun je op deze website ook meer lezen over een vakantie in Griekenland. Lees bijvoorbeeld ook:

Wil je regelmatig leuke reistips en reisinspiratie in je mailbox? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Steun Op reis met Co. Dankjewel!

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.