Top 5 Milaan

Top 5 Milaan: deze dingen mag je niet missen

Dagelijks gaan er veel goedkope vluchten van Nederland naar de Italiaanse stad Milaan. Een ticket is dus zo geregeld, maar heeft deze modestad meer te bieden dan dure kledingwinkels? Absoluut! In deze blog mijn top 5 tips voor Milaan.

Bezoek de Dom

De Dom in Milaan is een van de meest indrukwekkend bouwwerken in Italië
De Dom in Milaan is een van de meest indrukwekkend bouwwerken in Italië.

Duh, dit is natuurlijk een must als in Milaan bent, je moet even een kijkje nemen bij de enorme Dom die het centrum domineert. Dit is de grootste kathedraal van Italië en je kijkt je ogen uit. Vergeet ook niet om even naar binnen te stappen, ook daar is veel moois te zien.

Het lekkerste Italiaanse ijs

Top 5 Milaan


Italië staat natuurlijk bekend om pizza en pasta, maar vergeet het ijs niet! In Milaan heb ik het lekkerste Italiaanse ijs ooit gegeten, bij Chocolat aan de Via Giovanni Boccaccio. Het water loopt me alweer in de mond.

Arco della Pace

Top 5 Milaan


Huh, is dat niet de Arc de Triomphe uit Parijs? Hij lijkt er inderdaad sprekend op, maar deze staat toch echt in Milaan. Hij heet alleen Arco della Pace, oftewel Arch of Peace. Dit pareltje is perfect om te bezoeken tijdens een mooie lente of zomerdag, want ligt aan stadspark Parc Sempione. In dit park kun je heerlijk wandelen en is een oase van rust in deze drukke Italiaanse stad.

De vreemdste kerk ooit: San Bernardino alle Ossa

Top 5 Milaan


Tijdens mijn dwaaltocht door de stad kwam ik langs de San Bernardino alla Ossa. Meestal vind ik het sowieso wel leuk om een kijkje te nemen in een kerk, maar dit is echt een hele bijzondere. De kapel naast de kerk is namelijk behangen met botten! Van mensen welteverstaan. Heel luguber, maar ook heel erg fascinerend.

Wandel door Navigli

Top 5 Milaan


Wist je dat ze in Milaan ook een soort van grachtengordel hebben? Ik voelde me dan in de wijk Navigli helemaal thuis! Het is in deze wijk lekker rustig, met veel leuke terrasjes langs de kanalen. Je kunt hier heerlijk wandelen op een relaxte zondagochtend.

Dat was mijn top 5 reistips voor Milaan. Ben jij al eens in Milaan geweest?

Meer lezen over Italië?

Lees dan ook deze artikelen:
Stedentrip Milaan | de ultieme gids
Een dag in Venetië: 14 hoogtepunten
Cinque Terre | Alles wat je wilt weten

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties