Weekend Keulen - reisverslag van een stedentrip

Weekend Keulen | Reisverslag van een stedentrip

Samen met mijn plan ik een weekend Keulen. In mei dwalen een lang weekend door deze leuke Duitse stad. We bezoeken o.a. de beroemde dom en de dierentuin.

Weekend Keulen: op ontdekkingstocht

Vrijwel ieder jaar ga ik met mijn moeder een lang weekend op stedentrip. Twee jaar geleden waren we in Parijs, vorig jaar in Maastricht en dit jaar gaan we naar Keulen.

We zijn begin mei een weekend in Keulen en we hebben tweeënhalve dag de tijd om de stad te verkennen. Tijdens onze stedentrip lopen we veel kilometers en bijna overal waar we komen is de beroemde Dom zien. Dit is echt een imposant oud bouwwerk midden in het verder vrij nieuwe Keulen. In de Tweede Wereldoorlog is bijna de hele stad platgebombardeerd, dus het is een wonder dat deze enorme kathedraal er nog staat.

De inwoners van Keulen zijn ontzettend trots op hun Dom, in ieder restaurant, cafeetje hangt wel een foto van de Dom. Ook zien we iedere dag tientallen toeristen met selfiesticks op het Domplein. In de rest van de stad heb ik die verder niet meer gezien.

Het was een beetje regenachtig weer tijdens ons weekend Keulen en we hebben dan ook veel geshopt, musea bezocht en lekker gegeten. Op de droge momenten waren we te vinden in de Zoo (een mooie oude dierentuin) en de botanische tuin die echt prachtig is. Jammer genoeg ging het weer stortregenen toen we daar waren.

Weekend Keulen: een fotoverslag

Aan de hand van dit fotoverslag kun je zien wat we allemaal hebben gedaan tijdens ons weekend Keulen.

Shoppen

We vonden dit outdoor winkelcentrum heel gaaf. Je kunt er zelfs kano’s even kunt uitproberen! En sommige winkels hebben wel hele leuke namen.

Duitse biertjes

Uiteraard drinken we een paar Kölsche biertjes tijdens onze stedentrip.

Biertjes in Keulen

Ludwig Museum

We bezoeken het Ludwig Museum vol moderne kunst. Het is echt een aanrader en vanaf hier heb je ook weer een ander uitzicht op de Dom.

Naar de Zoo

We hebben goede verhalen gehoord over de Zoo, die twee kilometer uit het centrum ligt. We hebben geen zin om daar helemaal naartoe te lopen, dus nemen we de supertoeristische bejaardentrein en leren zo meteen meer over de stad. Overigens is dit treintje geen aanrader voor bejaarden, de bankjes zijn keihard!

Met het treintje naar de Zoo in Keulen

Botanische tuinen

Daarna brengen we nog een bezoek aan de botanische tuinen, die liggen namelijk vlak naast de dierentuin. Prachtig om te zien, alleen gaat het hier stortregenen dus gaan we snel weer terug naar het centrum

De Dom in Keulen

Uiteraard moeten we ook de Dom eens van binnen bekijken en die is echt prachtig om te zien!

Stedentrip Keulen

Een stedentrip Keulen is echt leuk als je er een even een weekendje uit wilt. Verwacht niet te veel must-sees, maar slenter lekker langs de Rijn, bezoek de musea, ga shoppen en drink een biertje.

Keulen is een toffe stad voor een Europese stedentrip met de trein. Vanaf Utrecht doe je er slechts twee uur over. Treinkaartjes kun je kopen via de website van NS International. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets meestal zijn.

We sliepen tijdens ons weekend Keulen in Lindner Hotel City Plaza. Inclusief ontbijt en dit is erg uitgebreid, ze hebben echt alles! Ook lekkere koffies. De kamers zijn ruim en schoon. Het hotel ligt in tegen het Belgische Viertel, een buurt vol leuke cafeetjes, winkeltjes en restaurants. Let wel: op zon- en feestdagen is alles potdicht, dus dan is het iets minder gezellig.

In 2015 maakte ik meerdere toffe stedentrips in Europa en een geweldige reis naar Hong Kong, Australië en Bali. Je kunt hier de reisverslagen lezen:

Meer lezen over Keulen?

Voor ons weekend in Keulen maakten we gebruik van deze reisgidsen:

Time to momo – Keulen

ANWB Extra – Keulen

Meer lezen over Duitsland?

Over Duitsland schreef ik ook deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.