Relaxen op Isla Holbox en de grote verrassing

Relaxen op Isla Holbox (Mexico) en een grote verrassing! | Reisverslag

Na een geweldige rondreis in Amerika relax ik een week op Isla Holbox in Mexico en bereid ik me voor op de grote verrassing: ik kom 3 weken eerder thuis!

Waarom ga ik eerder naar huis?

Toen ik op Hawaii was, keek ik eens goed naar mijn financiën en mijn planning en kwam ik tot de conclusie dat nog twee maanden reizen met het spaargeld dat ik nog had wel erg lastig zou worden. Ik besloot wat meer op mijn uitgaven te letten en dat lukte me aardig goed tijdens de road trip de Pacific Northwest. Ik baalde echter iedere keer als ik uit eten ging en een hotelkamer boekte in plaats van een nachtje op de camping en dat werd op gegeven moment niet leuk meer. Dit is niet de manier waarop ik wil reizen.

In Grand Teton National Park hak ik de knoop door, ik wilde eerder naar huis komen zodat ik me de rest van mijn reis niet zo druk hoef te maken over mijn financiën. Daarnaast had mijn broertje laten weten dat hij begin juli zou afstuderen als ingenieur en ik wilde hem erg graag verrassen op zijn afstudeerfeestje. Het lukt gelukkig vrij makkelijk om mijn ticket om te boeken (had geboekt met miles die ik had gespaard met Flying Blue) en opeens heb ik maar een week in Mexico in plaats van vier weken.

Playa del Carmen

Vanuit Portland vlieg ik via Dallas naar Cancun. Ik stap daar de warme lucht in, heerlijk! Ik neem de bus naar Playa del Carmen, waar ik twee nachten zal blijven. Mijn hotelkamer in Casa Tucan is knalgroen hutje met een junglebook muurschildering en hangmatten. Ik kan hier wel aan wennen!

Casa Tucan Playa del Carmen
hangmat Casa Tucan

Playa del Carmen zelf vind ik een vreselijke plek, te druk. Er zijn niet eens zoveel toeristen, maar vooral veel proppers die een tour, souvenirs, eten of tequila willen aanbieden. Het is nogal een omslag na wekenlang kamperen in Amerika. Ik wandel nog een stuk langs het mooie strand, waar ze flink bezig zijn om het zeewier (dat is nogal een groot probleem hier) op te ruimen. En dat stinkt! Ik vermaak me dan ook vooral bij het zwembadje van mijn hotel en eet daar ook heerlijke Mexicaanse gerechten met veel guacamole.

Strand Playa del Carmen
Guacamole Casa Tucan

Isla Holbox

Omdat ik maar een weekje in Mexico ben en te moe ben om nog een rondreis te maken, besluit ik het grootste deel van mijn tijd door te brengen op Isla Holbox. Na een busrit van 2,5 uur en een boottocht van een half uur kom ik daar aan en wat is het hier fijn! Geen asfalt, bijna geen auto’s en overal kleurrijke muurschilderingen.

Ook zijn de stranden gelukkig niet zo vervuild met zeewier, heel fijn. Ik ga volledig in de relaxmodus; lees tig boeken, ga zwemmen in zee, geniet van het zonnetje op het strand, dwaal door de straten om de street art te bewonderen, eet veel vis, taco’s en guacamole en drink ook lekker wat frisse biertjes en cocktails. Life op Isla Holbox is good!

straten Isla Holbox
Street art Isla Holbox
strand Isla Holbox
street art op het strand van Isla Holbox

Op mijn laatste dag doe ik nog even wat actiefs: ik huur een fiets om de flamingo’s te zien bij Punta Cocos. Die heb ik nog nooit in het wild gezien en het is echt een heel gaaf gezicht.

Fiets Isla Holbox
Flamingos op Punta Cocos
Vliegende flamingos Isla Holbox

Lees ook: Wat te doen op Isla Holbox? 15 tips!

Terug naar Amsterdam

Na 5 dagen relaxen zit mijn tijd op Isla Holbox er op. Tijd voor mijn geheime missie: terug naar Nederland. Ik heb alleen mijn beste vriendin ingelicht en verder weet niemand dat ik drie weken eerder thuis kom. Eerst slaap ik nog een nachtje in Cancun (dichterbij de luchthaven) in het heerlijke Hotel Adhara Hacienda en ga ik souvenirs shoppen in Mercado 28. Een grote bazaar boordevol Mexicaanse snuisterijen, waar ik al snel slaag.

Hotel Adhara Hacienda Cancun

De volgende ochtend is het tijd om naar huis te gaan en dat voelt echt zo gek na dik drie maanden reizen!

Ingepakt om terug naar huis te gaan

Ik vlieg met Copa Airlines naar Panama. Ik kende deze luchtvaartmaatschappij nog niet, maar het beviel erg goed. In Panama moest ik overstappen op de vlucht van KLM naar Amsterdam en dat was me toch een chaos! Ik moest in een rij gaan staan, die later opeens ophield en een andere rij vormde.

Toen ik eindelijk aan de beurt was moest ik me bij iemand anders melden die me weer terugstuurde. En er was zo weinig plek bij de gate dat iedereen hutje mutje naast elkaar moest gaan staan om te wachten tot we mochten boarden. Ik was blij toen ik na twee uur in het vliegtuig zat! Helaas was het niet een fijne vlucht (en ik heb al wat last van vliegangst), heel veel turbulentie en twee rijen voor me zaten mensen met twee kleine baby’s die ongeveer vijf uur lang hebben gehuild. Arme kindjes. Ik was blij en helemaal kapot toen we landden in Amsterdam.

vliegveld Panama City
Terug naar Amsterdam

Verrassing!

Binnen een uur na landing stond ik weer in mijn woonkamer en dat was heel raar. Het voelde echt nog maar een paar weken geleden dat ik de deur achter me had dicht getrokken. Na een paar broodnodige boodschappen (ik had zo’n zin in een broodje kaas!) ben ik even bij vrienden langsgegaan die mijn tuin hebben verzorgd. Die schrokken aardig toen ik opeens voor hun neus stond, haha!

De volgende dag was het feestje van mijn broertje in Delft en ik heb hem nog nooit zo verbaasd zien kijken toen ik opeens voor zijn neus stond. Die blik was echt priceless. Maar ik geloof dat hij het wel leuk vond. Samen hebben we mijn ouders gebeld (met video) en ze snapten er helemaal niks van toen mijn broertje naast me stond. Hoe kan dat nou? Ze waren erg blij dat ik weer terug in Nederland was. En ik moet zeggen dat ik ook erg opgelucht was dat ik nu niet meer zo geheimzinnig hoefde te doen.

Het was een mooi slot op deze geweldige reis, die me ongetwijfeld nog lang na zal blijven. Ik heb helaas niet alles kunnen doen en zien in Mexico wat ik had willen zien, maar het is goed zo. Uiteindelijk draaide deze reis vooral om de drie maanden in Amerika en ik heb daar vrijwel iedere seconde met volle teugen van genoten. In een volgende blog zal ik nog een poging doen om de tofste momenten te benoemen, maar nu ga ik eerst even lekker chillen in mijn tuintje in Amsterdam.

Overnachtingen

Playa del Carmen: Casa Tucan Hotel
Isla Holbox: Hostel Beach Inn en Casa Frida
Cancun: Hotel Adhara Hacienda

Wil je alle reisverslagen lezen van mijn reis in Amerika? Kijk dan op deze pagina.

Meer lezen over Mexico en Isla Holbox?

Ik schreef ook deze artikelen:
Lekker eten op Isla Holbox (Mexico)
Lekker eten op Isla Holbox (Mexico)
Review Casa Tucan, Playa del Carmen (Mexico)

Voor mijn reis gebruikte ik deze reisgidsen:

Lonely Planet Cancun, Cozumel & the Yucatan

Lonely Planet Central America

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties