Lekker eten op Isla Holbox-min

Lekker eten op Isla Holbox (Mexico)

Wist je dat je heerlijk kunt eten op Isla Holbox? Ik verbleef vijf dagen in dit Mexicaanse paradijs en deel in dit artikel mijn favoriete plekken om te eten.

Raices

Raices

Langs het strand van Isla Holbox barst het van de beach clubs. De een nog mooier dan de ander. Met chille ligbedden en lekker eten. Er hangt echter wel een flink prijskaartje aan zo’n ligbedje of eten en de harde muziek is ook niet voor iedereen. Een paar locals raadden mij Raices aan. Dit is ook een beach club, maar iets minder luxe. Wel een heerlijk plekje op het strand om lekker te eten. De bediening vond ik niet zo goed, maar het eten en het uitzicht is fantastisch. En het is ook nog eens goed betaalbaar.

Restaurante Los Pescaditos

Restaurante Los Pescaditos

Los Pescaditos is een klein eettentje in een straatje vlakbij het centrale plein van Isla Holbox. Het heeft een terras met drie tafeltjes en het is een heerlijke plek om mensen te kijken. Eten en drinken is hier erg goedkoop en de bediening is vriendelijk.

ROOTS Pizzas a la leña Isla Holbox

De pizza’s van ROOTS zijn een begrip op Isla Holbox. Als je zin hebt om een keertje pizza te eten, doe het dan hier. Ze zijn best wel duur, maar het is het zeker waard! Ik heb er zo van genoten dat ik niet eens een foto heb gemaakt. Zo lekker!

Limoncito Breakfast

Limoncito Breakfast

Heb je zin in een echt Mexicaans ontbijtje? Ga dan naar Limoncito Breakfast, dit restaurantje ligt aan het centrale plein. Ze hebben veel keuze en lekkere fruitsapjes.

Taco Queto

Taco Queto

Taco Queto is de plek als je Mexicaans wilt eten voor weinig geld. Het is een foodtruck waar een soort van restaurant omheen gebouwd is. De kaart is enorm en het is verstandig om meerdere gerechten in een keer te bestellen. Het is elke dag erg druk, maar je wordt altijd geholpen met een grote glimlach. Eten afhalen is hier ook mogelijk. Ik ben tijdens mijn verblijf wel drie keer naar Taco Queto geweest, zo lekker vond ik het!

Restaurante Naranjas holbox

Restaurante Naranjas holbox

Ook restaurante Naranjas is een goede plek voor een lekker ontbijt. Een chille plek, mooi ingericht en tot mijn grote verbazing hadden ze zelfs groene thee. Daar had ik echt zo’n zin in! Je kunt hier ook lunchen en dineren.

Le Jardin

Le Jardin

Na drie maanden reizen in Amerika en Mexico snakte ik echt naar lekker brood. Tot mijn grote verbazing vond ik een Franse bakker op Isla Holbox: Le Jardin. Hier kun je heerlijk belegde stokbroden krijgen en lekkere sapjes. De openingstijden zijn beperkt: woensdag tot en met zondag van 8.30 tot 12.30 uur. En ga op tijd, want aan het eind van de ochtend is het brood echt op.

Palapa de Victor

Palapa de Victor

Verstopt tussen de drukke beachclubs ligt Palapa de Victor. Een klein terras op het strand met plastic tafels en stoelen, maar een heerlijke plek om na een dagje strand een cocktail te drinken en te genieten van de zonsondergang.

Op straat

Eten op straat

Last but not least: je kunt af en toe ook lekkere hapjes halen op straat! Aan het begin van de avond staan er diverse karretjes op het centrale plein waar je prima eten kunt krijgen voor weinig geld.

Waar kun je lekker eten op Isla Holbox?

Dit waren mijn favoriete plekken om te eten en te drinken op Isla Holbox. Hier een kaartje, zodat je alle plekken makkelijk terug kunt vinden:

Een paar tips

Hoe vind je de beste restaurants en kun je overal met pin of creditcard betalen? Een paar aanvullende tips:

  • Bijna alle restaurants accepteren alleen maar cash, zorg dat je genoeg hebt (er zijn amper werkende pinautomaten op Isla Holbox)
  • Als je de rekening krijgt, is de fooi in sommige gevallen alvast op de rekening gezet. Soms is dat behoorlijk veel en een aangename verrassing. Ben je het er niet mee eens, geef het dan aan en betaal wat je wilt betalen.
  • Ik ging altijd op zoek naar de tentjes met plastic tafels en stoelen. Het ziet er misschien niet zo mooi en luxe uit, maar dit zijn vaak wel de plekken waar de locals komen en waar je voor weinig geld lekker kunt eten en drinken.

Waar ga je overnachten?

Zelf sliep ik op twee verschillende plekken op Isla Holbox:

En beide plekken waren meer dan prima! Een plek om te slapen is zo geregeld via Booking.com. Let er wel op dat het ter plekke lastig is om iets te boeken, want de wifi is erg slecht. Het is dan ook verstandig om van tevoren een kamer te reserveren.

Meer lezen over Mexico?

Bestel een van deze reisgidsen:

Lonely Planet Cancun, Cozumel & the Yucatan

Trotter – Yucatan – Cancun

Of lees ook deze artikelen:

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt is het onderhouden van een website zoals deze niet gratis. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Het kost jou helemaal niets extra en ik krijg een kleine commissie. Dank je wel! Klik hier voor meer informatie.

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.