• Menu
 • Menu
Efteling

Uit in Nederland: de Efteling

Afgelopen vrijdag ging ik samen met mijn zusje dankzij een actie van onze landelijke buurtsuper en een spontane vrije dag naar de Efteling. Ik hou er wel van om af ten toe een pretpark te bezoeken (vooral die in Amerika), achtbanen zijn favoriet :) De weersvoorspellingen waren vrij slecht, maar gewapend met regenjas en paraplu vonden we wel dat we dat konden overleven. Ik was nog maar 1x in mijn leven naar de Efteling geweest (opgegroeid in Groningen, dan is het toch net te ver weg) en toen was het megadruk, waardoor ik vrijwel geen enkele attractie heb kunnen doen.


Deze keer was het het tegenovergestelde. Er waren wel mensen, maar niet heel veel, gezien de lege paden.

Efteling

Efteling

Joris en de Draak

Efteling

Bij de eerste attractie, Joris en de Draak, was het wel druk, we stonden daar maar liefst 30 minuten in de rij. Voor de rest hebben we vrijwel nergens echt hoeven wachten, heerlijk! De wachttijd voor Joris en de Draak was zeker de moeite waard, dit is namelijk een supergave houten achtbaan. Je kunt kiezen voor twee kanten; water of vuur. Beide karretjes vertrekken op hetzelfde moment en ‘racen’ dan tegen elkaar. Aan het einde wint één van de twee en wordt je toegejuicht. Leuk detail, in het midden van de achtbaan zit een vuurspuwende draak.

De Vliegende Hollander

Efteling

Misschien wel mijn favoriete attractie in de Efteling. Je komt binnen in een ‘oud’ Hollands pand, wat in het teken staat van de scheepvaart. Mooie details in de wachtrij (waar we verder niet hoefden te wachten) en ook de attractie zelf is heel erg leuk. Je start in een klein bootje waar je vaart tussen de grote schepen. Vervolgens kom je in een wilde onweersbui terecht (pas op, je kan hier nat worden ;)) en dan wordt het een soort van achtbaan, die ook deels over het water gaat. Heel mooi gemaakt met ontzettend veel details. Een aanrader!

Baron 1898

Efteling

De nieuwste attractie in de Efteling is Baron 1898. Voordat je aan de beurt bent krijg je een heel verhaal; je bent een mijnwerker en je moet zoveel mogelijk goud halen voor de baron. Ondertussen ben je ook nog op de vlucht voor de witte wieven. Bijzonder detail; je hangt in een stoel en de achtbaan begint met een vrije val van 37,5 meter. Recht naar beneden. Mijn zusje en ik hadden ook nog het geluk om voorin te zitten (vond ik iets minder leuk :P). Maar op die val na viel de achtbaan heel erg mee, het ging zo snel dat je na afloop niet meer wist wat er tijdens de rit was gebeurd (had van mij wel wat langer mogen duren).

Naast deze bijzondere grote attracties zijn we ook in de golden oldies geweest; de Python (lekker 6x over de kop), de Pagode (fantastisch uitzicht), Droomvlucht (supermooi gemaakt, één van mijn favorieten), Villa Volta (nooit meer, ben nog steeds misselijk), Piraña (niet heel spannend en gelukkig ook niet extreem nat), Fata Morgana (verrassend leuk), de Bobsleebaan (heb er blauwe knieën van, maar was wel erg leuk) en Vogel Rok (indoor achtbaan, ook een aanrader).

Efteling

Efteling

Ondanks het slechte weer (zelfs met regenjas en paraplu toch behoorlijk nat geworden), is de Efteling een superleuk pretpark. Mooie details en veel verschillende soorten attracties, vrijwel iedereen kan zich hier vermaken. Een kleine tip: bekijk voor je bezoek even de kalender op de website van de Efteling. Dan zie je meteen welke dagen druk of rustig zijn.
Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling?

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties