Reisverslag Parijs 2013

Reisverslag: Weekendje Parijs

Dit is het laatste uitje voor de grote reis naar Amerika: ik ga met mijn moeder weekendje naar Parijs! We gaan al voor de derde keer met Pasen, we moeten niks en alles mag. Het enige wat op de planning staat is een avondje ballet in Opera Garnier.

Wandelen over de Champs Elysees

We slapen in een heel leuk hotel genaamd Triangle d’or, dit ligt tussen Place Madeleine en l’Opera. Een hotel met een muziekthema op een mooie locatie en op loopafstand van de meeste highlights.

De eerste middag lopen we over de Champs Elysees naar de Arc de Triomphe. Een mooie wandeling, maar door de kou was het wel pittig.

Foto maken van de Arc de Triomphe - Weekendje Parijs

Na een paar verplichte foto’s gaan we terug naar hotel om even op te warmen. Rond 7 uur bezoeken we Opéra Garnier, echt een van de mooiste  gebouwen waar ik ooit ben geweest. We hadden de goedkoopste plaatsen en komen daardoor terecht op de vierde verdieping op een (bijna privé) balkon. Het zicht was nog best goed, het was een mooie balletvoorstelling met o.a. Carmen van Bizet.

Opera Garnier - Weekendje Parijs

Musée Rodin & l’Orangerie

De volgende dag is een wandel- en museumdag. We wandelen langs Place de La Concorde en over de prachtige Pont Alexandre-III naar Musée Rodin, waar we ons vergapen aan de mooie beelden in de tuin.

Place de la Concorde - Weekendje Parijs
Pont Alexandre - Weekendje Parijs
Co en Le Penseur van Rodin - Weekendje Parijs
Musee Rodin

Daarna dwalen door de wijk Saint Germain des Près en bekijken we mooie schilderijen in Musée de l’Orangerie.

Musee de lOrangerie

Het Louvre & de Eiffeltoren

Gelukkig is het eerste paasdag wat beter weer. Dus vermaken we ons binnen (?) en dwalen we rond in het Louvre.

Mona Lisa
Schilderijen bekijken in het Louvre

Daarna bezoeken we heel even een van de drukste plekken in Parijs (al was het voor de Mona Lisa ook erg druk): de Eiffeltoren. We zijn hier tijdens de voorgaande twee bezoeken aan Parijs nooit geweest, want we vonden het zo’n stom ijzeren ding. Maar nu we er eenmaal onder staan is hij best imposant.

Eiffeltoren van onderen

Laatste wandeling door Parijs

Tweede paasdag hadden we nog een paar uur de tijd voordat we de Thalys naar Amsterdam moesten halen. Daarom nog maar (per ongeluk) een flinke wandeling gemaakt langs Galerie Vivienne (oudste winkelcentrum/passage van Parijs) en de Seine.

Galerie Vivienne
Kraampje langs de Seine
Slotjes op een brug over de Seine

Daarna is het een tijd om een eind te maken aan ons weekendje Parijs en vetrekken we weer met de Thalys naar Nederland. Ook tijdens ons derde bezoek aan deze prachtige stad hebben we ons niet verveeld, we komen zeker terug!

Meer lezen over Parijs?

Ik bezocht deze heerlijke stad wederom samen met mijn moeder in 2016. Je kunt hier de reisverslagen lezen.

En misschien vind je deze artikelen ook leuk:

Voor mijn weekendje in Parijs gebruikte ik deze reisgidsen:

Time to momo – Parijs

Capitool Reisgidsen Top 10 – Parijs

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.