Pasen in Parijs - Père-Lachaise en veel mooie parken - Reisverslag

Pasen in Parijs: Père-Lachaise en veel mooie parken | Reisverslag

Dit jaar ben ik met mijn moeder voor de vierde keer tijdens Pasen in Parijs. We ontdekken wederom nieuwe plekken, zoals Père-Lachaise en veel mooie parken.

Pasen in Parijs

Ik vier dit jaar voor de vierde keer Pasen in Parijs. Tijdens de eerste twee dagen van onze stedentrip in Parijs, bezochten we vooral wijken en plekken die we al kenden van vorige bezoeken. Nu bezoeken we verschillende plekken die we nog niet kennen: Canal Saint-Martin, Parc des Buttes-Chaumont, begraafplaats Père-Lachaise en Parc de Belleville. Stuk voor stuk prachtige plekken om eens te zien!

Canal Saint-Martin

We nemen de metro naar station Stalingrad, vlakbij bij Canal Saint-Martin. Je merkt meteen dat je in een ander deel van Parijs bent, er is amper een toerist te bekennen. Canal Saint-Martin is een breed kanaal van vier kilometer lang en hier zijn veel leuke restaurants en mooie pleintjes te vinden. Dit is ook een populaire plek om te hardlopen, en we zien veel Parijzenaars die dit dan ook doen.

Parc des Buttes-Chaumont

Na een korte wandeling komen we aan bij Parc des Buttes-Chaumont en dit is wat mij betreft een van de mooiste parken in Parijs! Het heeft veel hoogteverschillen en daardoor zijn er ook diverse mooie uitzichtpunten. Vanaf een aantal plekken kun je zelfs de Sacre Coeur bewonderen!

Het meest opvallende in het park is de grote steile rots met de kleine tempel op de top. Helaas is deze niet bereikbaar, maar dat maakt de rest van het park wel goed. Het is echt een prachtige plek om even rond te lopen.

Cimetière du Père-Lachaise

Een bezoek aan Cimetière du Père-Lachaise staat al jaren op ons lijstje om te bezoeken tijdens een stedentrip in Parijs. We zijn er alleen tot nu toe nooit geweest omdat het nogal uit de richting lag van de andere dingen die we wilden zien.

Tijdens deze citytrip bezoeken we deze beroemde begraafplaats wel en daar zijn we blij om. Het is absoluut de moeite waard! De rust, de prachtige paden, het uitzicht op de stad en heel veel bijzondere monumenten, zeker een aanrader.

Parc de Belleville

Onze laatste stop van de vandaag is Parc de Belleville, één van de nieuwste parken in Parijs. In mijn reisgids staat dat je vanaf hier een beter uitzicht hebt op de stad dan vanaf de Eiffeltoren. Nou heb ik de Eiffeltoren nooit beklommen, dus vergelijken is wat lastig. Maar het uitzicht vanaf Parc de Belleville is zeker de moeite waard! Je hebt echt het idee dat Parijs aan je voeten ligt.

Uitzicht vanaf Parc de Belleville

We vluchten hierna snel terug naar het hotel, want het begint te stortregenen. We zijn ook wat moe na al die mooie indrukken en de gelopen kilometers, dus doen ‘s avonds lekker rustig aan. We eten in een Frans restaurant vlakbij het hotel (één van de weinige restaurants die open was, vrijwel alles is dicht op zondag) en drinken daarna nog een glaasje wijn op onze hotelkamer. Lekker even ontspannen.

Montmartre

Het is alweer onze laatste ochtend in Parijs en we bezoeken nog een keer onze favoriete plek: Montmartre. We beklimmen de trappen naar de Sacre Coeur en dwalen lekker door de straatjes. De schilders op Place du Tertre zijn flink aan het werk en dat is altijd leuk om te zien. We eten nog een heerlijke crêpe en genieten van het uitzicht op de stad.

Daarna is het tijd om onze spullen te pakken en weer in de Thalys naar Nederland te stappen. Dit was wederom weer een heerlijk weekend in Parijs en ik ben er ook nog lang niet uitgekeken. I’ll be back!

Tijdens mijn stedentrip in Parijs gebruikte ik deze reisgidsen:

Time to momo – Parijs

Capitool Reisgidsen Top 10 – Parijs

We sliepen in Hôtel Diva Opera, een fijn hotel in het negende arrondissement. Vanaf ons hotel konden we veel mooie bezienswaardigheden in Parijs te voet bereiken.

Meer reisverslagen lezen?

Ik maakte in 2016 veel toffe reizen. Je kunt ook deze reisverslagen lezen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties