Pasen in Parijs

Pasen in Parijs: Père-Lachaise en veel mooie parken | reisverslag

Ik vier dit jaar voor de vierde keer Pasen in Parijs. Nadat we de eerste twee dagen vooral wijken en plekken hebben bezocht die we al kenden van vorige bezoeken, hebben we zondag alleen maar ‘nieuwe’ plaatsen bezocht: Canal Saint-Martin, Parc des Buttes-Chaumont, begraafplaats Père-Lachaise en Parc de Belleville.

Canal Saint-Martin

Pasen in Parijs

We namen de metro naar station Stalingrad, vlakbij bij Canal Saint-Martin. Je merkt meteen dat je in een ander deel van Parijs bent, er was amper een toerist te bekennen. Canal Saint-Martin is een breed kanaal van 4 kilometer lang, waar veel leuke restaurantjes en mooie pleintjes te vinden zijn. Ook doen veel Parijzenaars aan hardlopen bij dit kanaal, de paden langs het kanaal zijn hiervoor ideaal.

Parc des Buttes-Chaumont

Pasen in Parijs

Na een korte wandeling kwamen we aan bij Parc des Buttes-Chaumont, en dit is wat mij betreft een van de mooiste parken in Parijs! Het meest opvallende is de grote steile rots in het midden van het park met de kleine tempel op de top. Helaas was deze niet bereikbaar, maar alsnog hebben we genoten van de uitzichten in dit mooie park. Vanaf een aantal plekken kon je zelfs de Sacre Coeur bewonderen.

Pasen in Parijs

Cimetière du Père-Lachaise

Pasen in Parijs

Het stond al jaren op ons lijstje, maar Père-Lachaise hadden we nog nooit bezocht omdat het altijd net wat te ver uit de richting was. Deze keer zijn we er wel naar toe gegaan en het was absoluut de moeite waard! De rust, de prachtige paden, het uitzicht op de stad en al die bijzondere monumenten, zeker een aanrader.

Pasen in Parijs

Parc de Belleville

Parijs in Pasen

Onze laatste stop van de dag was Parc de Belleville, één van de nieuwste parken in Parijs. In mijn reisgids stond dat je vanaf hier een beter uitzicht zou hebben op de stad dan vanaf de Eiffeltoren. Nou heb ik die nooit beklommen, dus vergelijken kan ik niet ;) Maar het uitzicht vanaf Parc de Belleville was zeker de moeite waard!

Na al die mooie indrukken en de gelopen kilometers waren we te moe om ‘s avonds ook nog flink op pad te gaan. We hebben vlakbij het hotel in een Frans restaurant gegeten (één van de weinige restaurants die open was, vrijwel alles is dicht op zondag) en zijn lekker met een glaasje wijn op onze hotelkamer gaan zitten.

Montmartre

De laatste ochtend zijn we nog één keer de berg op geklommen, richting de Sacre Coeur. Nog even lekker door de straatjes van de Montmartre gedwaald, de schilders op Place du Tertre bekeken, een crêpe gegeten en van het uitzicht op de stad genoten.

Pasen in Parijs


Wederom weer een heerlijk weekend in Parijs gehad en ik ben er ook nog lang niet uitgekeken. I’ll be back!

Tijdens mijn stedentrip in Parijs gebruikte ik deze reisgidsen:

Time to momo – Parijs

Capitool Reisgidsen Top 10 – Parijs

Meer reisverslagen van toffe Europese stedentrips lezen?

Check dan ook een van deze reisverslagen:
5 leuke dingen om te doen in Wenen
In Business Class naar Praag
Een weekend in München | Reisverslag

Do you like this post? Share it!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties