Hoogtepunten in Page en Monument Valley _ Reisverslag Zuidwest Amerika deel 3

Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2016

2016 was een geweldig reisjaar. Ik ging o.a. roadtrippen in Amerika, bezocht Glastonbury Festival en maakte veel stedentrips. Dit zijn mijn mooiste reisherinneringen van 2016.

Welke plekken bezocht ik in 2016?

Welke reizen maakte ik in 2016?

Check dit artikel voor een uitgebreid overzicht.

Mooiste reisherinneringen van 2016

Deze reizen waren stuk voor stuk prachtig. Maar wat waren de mooiste plekken die ik bezocht? En waar heb ik de mooiste reisherinneringen aan? Een top 10.

10. Ronddwalen door eeuwenoud Efeze

In september van dit jaar vond ik het tijd voor een relaxvakantie en samen met Eddie reisde ik af naar Kusadasi in Turkije. We genoten volop van de zon, het zwembad en het lekkere eten in ons all inclusive hotel, maar we vonden ook dat we toch nog iets cultureels moesten doen.

Dit werd een uitstapje naar Efeze, een van de best bewaarde steden in de oudheid. Ik was enorm onder de indruk van deze stad, je kon nog helemaal zien hoe de straten waren en waar de huizen en belangrijke gebouwen stonden. Efeze verdiend daarom zeker een plekje in deze top 10.

Theater in Efeze

9. Varen in Gent

Mijn eerste solotrip in 2016 was in mei een paar dagen naar Gent en Brugge. Twee leuke Belgische steden die perfect zijn om te combineren in een bezoek. Het was bijzonder warm, dus ik heb veel genoten van de zon in diverse mooie parken en lekkere Belgische biertjes gedronken op het terras. Hoogtepunt was een rondvaart in Gent, natuurlijk perfect om te doen met dat mooie weer. En vanaf het water is de stad nog mooier.

Rondvaart over de Lieve en de Leie in Gent

Lees ook: Wat te doen in Gent? 10 mooie bezienswaardigheden

8. Mooi verlichte gebouwen in Boedapest

In november was ik voor de eerste keer in Boedapest en wat is dat een ontzettend leuke stad! Prachtige gebouwen, bijzondere barren, warme badhuizen en natuurlijk is het heerlijk wandelen langs de Donau. Vooral ‘s avonds is het prachtig om langs die rivier te lopen, de bruggen en de gebouwen (met name het Paleis en het Parlementsgebouw) zijn namelijk erg mooi verlicht.

Verlicht parlementsgebouw in Boedapest

Lees ook: Boedapest bezienswaardigheden | 11 tips voor een stedentrip

7. Wachten op de bus naar Glastonbury

In 2016 ging ik voor de tweede keer naar Glastonbury Festival. De vorige keer (in 2014) ging het behoorlijk smooth, ondanks wat regen tijdens het festival. 2016 was anders. Door de hevige regenval in Engeland vlak voor aanvang van het festival was het terrein bijna onbegaanbaar en was er amper vervoer van en naar het festivalterrein.

Toen we na een kort vluchtje van Amsterdam naar Bristol aankwamen op het busstation was het er een grote chaos. Het stond vol met backpacks, mensen in regenlaarzen en trolleys met veel bier. Urenlang was er geen bus te bekennen, dus we besloten er maar het beste van te maken met donuts van Krispy Kreme en gin tonics. Uiteindelijk was het erg gezellig en was dit ook nog het meest comfortabele moment van het hele weekend, want er was op dat busstation geen modder (of regen) te bekennen. Dat was in de 5 dagen die daarop volgden wel anders…

Wachten op het busstation

Lees ook: Glastonbury Festival: praktische tips & de leukste dingen om te doen

6. Warner Bros Studios Tour

Het zal jullie ook niet zijn ontgaan dat ik afgelopen zomer een reis maakte, waar ik al sinds mijn tiende van droomde: een roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Een reis vol hoogtepunten, waarbij het erg lastig is om een keus te maken uit mijn mooiste herinneringen.

Een van de gaafste dingen die we deden tijdens onze laatste dagen in Los Angeles was de Warner Bros Studios Tour. Tijdens deze tour zagen bezochten we onder andere de set van twee van mijn favoriete televisieseries aller tijden, die van Friends en die van de Big Bang Theory. Een geweldige dag!

Warner Bros Studio Tour-1

Lees ook: Op vakantie naar Los Angeles: tips & de mooiste bezienswaardigheden

5. Wandelen over Père-Lachaise

Ik had nooit gedacht dat ik een begraafplaats in deze lijst zou zetten, maar man, wat is Père-Lachaise, de meest beroemde begraafplaats in Parijs geweldig mooi! Met mijn moeder heb ik hier urenlang rondgedwaald (kwam ook een beetje omdat we de weg niet zo makkelijk konden vinden met al die kronkelende paden). Zeker een aanrader als je een keer naar Parijs gaat.

Begraafplaats Pere-Lachaise

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Parijs

4. De top van Angels Landing bereiken


In 2016 maakte ik mijn engste wandeling ooit en overwon ik mijn angst voor diepe afgronden: ik haalde namelijk de top van Angels Landing. Deze berg in Zion National Park (Utah, Verenigde Staten) staat bekend om het prachtige uitzichtpunt en de moeilijke weg er naar toe.

De klim is vrij steil en het laatste stuk loop je over een smalle rots, waarbij je vast kunt houden aan kettingen. Verstandig, want zowel aan de linker- als aan de rechterkant is een flinke afgrond. Ik was supertrots op mezelf dat ik heb doorgezet en de top heb gehaald.

Lees ook: Angels Landing: de engste wandeling in Amerika

3. Verrassing in Haarlem

Mijn eerste trip in 2016 was een weekendje naar Zandvoort met mijn zusje. Koud en vies weer, maar het was reuzegezellig. Als klap op de vuurpijl had ze voor mij een verrassing geregeld. Op het moment dat we naar Haarlem wilden gaan om te shoppen stond opeens m’n oudste broertje voor m’n neus, superleuk! En toen we in Haarlem aankwamen was ook mijn jongste broertje daar, verrassing! Een hele bijzondere reünie, want we brengen zelden tijd door met z’n vieren.

Zandvoort en Haarlem

2. Rijden over de strip van Las Vegas

Ik wilde al weet ik niet hoeveel jaar naar Sin City en dit jaar was het eindelijk zo ver! Alles wat ik kende uit films kwam voorbij: de fontein van Bellagio, de herrie in de casino’s, de rare mensen op straat. Hoogtepunt was rijden over de Las Vegas Strip, net als in de film!

Rijden over de Las Vegas Strip

Lees ook: De beste tips voor je vakantie naar Las Vegas

1. Kamperen in de woestijn

Om eerlijk te zijn vond ik het ter plekke verschrikkelijk, maar nu ik op mijn reisjaar terugkijk is dit echt mijn meest mooie reisherinnering van 2016: kamperen in de woestijn. Onze vierde nacht in de Verenigde Staten brachten we namelijk door op een camping in Page, naast Lake Powell. Het was er bloedheet, toen de zon onder ging was het nog steeds 36 graden.

We besloten dan ook om het ‘dak’ van onze tent in de auto te laten, in de hoop dat er door het gaas aan de bovenkant van de tent nog een beetje zou waaien. Dat was niet het geval en ik heb die nacht amper geslapen. Wilde ik eigenlijk ook niet, want elk moment dat ik wakker werd zag ik de sterren, prachtig! Op gegeven moment was zelfs de Melkweg zichtbaar, hoe gaaf is dat? Ook de zonsopkomst was geweldig mooi, waarbij de jackrabbits (konijnen met enorme oren) rond onze tent sprongen.

Kamperen bij Lake Powell

Een supergaaf reisjaar toch? En dan heb ik nog zoveel gave dingen niet genoemd, zoals fietsen over Venice Beach, badderen in een badhuis in Boedapest en de Grand Canyon tijdens zonsondergang.

Wat waren jouw mooiste reisherinneringen van 2016?

Mooiste reisherinneringen

Benieuwd naar meer mooie reisverhalen? Ieder jaar publiceer ik een lijstje met mooiste reisherinneringen. Lees ook deze artikelen:

Co

Als introvert meisje uit de provincie droomde ik altijd al van lange verre reizen. Ik dacht dat het altijd bij dromen zou blijven, maar inmiddels reis ik 6 tot 8 maanden per jaar en wandel ik duizenden kilometers in de mooiste natuurgebieden. Op deze website lees je alles over mijn favoriete bestemmingen en wandelroutes.

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties