3 jaar Op reis met Co

3 jaar Op reis met Co!

Mijn reisblog Op reis met Co bestaat 3 jaar, wat een mijlpaal! Het afgelopen jaar deed ik wat nieuwe dingen, zo maakte ik video’s en schreef ik blogs in het Engels. In deze blog blik graag met jullie terug op het afgelopen jaar.

Nieuw in het afgelopen jaar

Video’s

Hoewel vloggen voor mij nog steeds een stap te ver is, heb ik tijdens diverse reizen wat korte videodagboeken gemaakt. De video’s zijn bij lange na niet perfect, ik moet nog een hoop leren op dit gebied. Maar ik vind het wel een fijne toevoeging en wil hier zeker mee doorgaan in het komende jaar.

Travel with Co

Yes, je leest het goed! Naast Op reis met Co is er nu ook een Engelstalige variant van mijn reisblog: Travel with Co. Hij staat al live sinds het voorjaar, maar ik heb hem eigenlijk nooit echt gelanceerd of aangekondigd.

Waarom ben ik een Engelstalige blog begonnen? Ik kwam regelmatig mensen tegen tijdens mijn (solo)reizen waarmee ik over mijn blog sprak en zij wilden mijn reisverhalen ook erg graag lezen. Enige probleem: ze spraken geen Nederlands en vroegen me of ik niet ook in het Engels kon gaan schrijven. Nou is dat niet mijn eerste taal, maar ik hou wel van een uitdaging, dus besloot ik dus om een Engelstalige variant te maken. Op deze blog verschijnt 1 artikel per week, meestal een vertaling van een van mijn oudere blogs. Ik blijf het iedere keer best spannend vinden om weer een blog te publiceren, want Engels is natuurlijk niet mijn eerste taal. Maar ik ben erg blij met het resultaat tot nu toe en zal hier ook zeker mee doorgaan.

Meest gelezen

Het afgelopen jaar bezochten veel meer mensen mijn blog dan de jaren ervoor. In juli 2018 zijn mijn bezoekersaaantallen maar liefst 300% gegroeid ten opzichte van december 2017. Zo gaaf om te zien! Zoals jullie weten publiceer ik graag reisverslagen, maar schrijf ik ook uitgebreide artikelen met handige reistips en af en toe een persoonlijk verhaal. Dit zijn de meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar.

Reisverslagen

Ik maakte het afgelopen jaar vele mooie reizen, o.a. naar de Filipijnen en Peru. Ook maakte ik een korte trip naar Amerika, ik ging in maart een weekje naar Las Vegas en Zion National Park. De reisverslagen die ik schreef tijdens dit tripje, waren ook meteen mijn meest gelezen reisverslagen van dit jaar.

1. Reisverslag Las Vegas #2: Zion National Park
Reisverslag Zion National Park - Co op Observation Point
Zion, wat ben je mooi! Ik vond het al een geweldig mooi park toen ik het in de zomer van 2016 bezocht, maar dit jaar in de winter was het eigenlijk nog mooier. Het was erg rustig in Zion, dus veel meer tijd om lekker rond te kijken en de geweldig mooie wandeling naar Observation Point te maken.

2. Reisverslag Las Vegas #1: de reis, de Hoover Dam en lekker shoppen
Het reisverslag dat ook erg goed gelezen werd was mijn eerste reisverslag uit Las Vegas. Ik beschreef mijn reis, we bezochten de Hoover Dam en we gingen lekker shoppen.

3. Reisverslag Las Vegas #3: Valley of Fire en terug in Las Vegas
Na ons bezoek in Zion was het tijd om terug te keren naar Las Vegas. Onderweg maakten we een stop in de Valley of Fire en wat is dat een prachtige plek! Dit reisverslag werd ook veel gelezen.

Reistips

Als ik niet op reis ben, schrijf ik vooral praktische artikelen over reizen. Bijvoorbeeld over mooie bestemmingen en praktische reistips. Dit waren de drie meest gelezen artikelen met reistips die ik in het afgelopen jaar publiceerde.

1. Rondreis in Amerika: zelf regelen of boek je een pakket?
Auto huren in Amerika - onderweg

Ik zie deze vraag regelmatig voorbij komen op fora en in facebookgroepen: ga je voor een rondreis in Amerika alles zelf regelen of boek je een pakket bij het reisbureau? Ik deelde in deze blog de voor- en nadelen van beide opties.

2. Hoe & wat: auto huren in Amerika
Nog een handige blog met reistips voor Amerika: wat moet je weten voordat je een auto huurt in Amerika? In deze blog deel ik mijn tips en een paar handige verkeersregels.

3. Hoe vraag je een ESTA aan?
Ook het derde artikel met reistips dat veel werd gelezen heeft te maken met Amerika. Want om naar Amerika te gaan heb je in de meeste gevallen een ESTA nodig. Dit is voor veel mensen best wel een dingetje, dus besloot ik een stap voor stap blog te schrijven over het aanvragen van je ESTA.

Persoonlijk

Uiteraard schreef ik ook dit jaar een aantal persoonlijke artikelen, vooral over mijn toekomstige reisplannen. En die werden behoorlijk veel gelezen!

1. Mijn reisplannen voor 2018
Machu Picchu - MP

Een van de eerste blogs die ik publiceer in het nieuwe jaar is er eentje met mijn toekomstige reisplannen. En blijkbaar wilden veel mensen alles over mijn reisplannen voor 2018 weten, want dit werd meteen mijn meest bezochte persoonlijke blog.

2. Jaaroverzicht: mijn mooiste reisherinneringen van 2017
Ieder jaar maak ik ook een aantal terugblikken, waaronder mijn mooiste reisherinneringen. Het artikel met mijn mooiste reisherinneringen van 2017 werd ook erg veel gelezen, misschien kwam het wel door de verrassende nummer één.

3. Grote reisplannen voor 2019: ik ga 4 maanden op reis!
Eerder dan andere jaren vertelde ik jullie over mijn reisplannen voor het volgende jaar. Ik ga namelijk nogal een reis maken in 2019! De blog waarin ik meer over mijn plannen vertelde, werd veel gelezen. Mochten jullie trouwens nog tips hebben voor Hawaii of Mexico, laat vooral weten!

Wat zijn mijn blogplannen voor 2019?

Eigenlijk gewoon lekker doorgaan met schrijven! Jullie kunnen dit jaar in ieder geval veel live reisverslagen van mij verwachten, ik heb ongetwijfeld veel te vertellen heb over mijn reis in Amerika en Mexico. Ook wil ik (dan) wat meer video’s gaan maken.

Verder ben ik ook bezig met een nieuw logo, want eerlijk is eerlijk, het palmboompje past niet meer zo bij de reizen die ik maak. De laatste jaren maak ik steeds vaker mooie (en lange) wandelingen, dus mijn blog zal ook meer en meer gaan over outdooractiviteiten tijdens het reizen. Een voorproefje van mijn nieuwe logo kun je al zien op Travelwithco.com. Hoe vinden jullie ‘m?

Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor het bezoeken van mijn blog en jullie (veelal positieve) reacties, op mijn blog, op social media en in real life. Ik vind het echt heel leuk om te horen dat mensen echt iets hebben aan mijn reistips en reisverhalen. Daar doe ik het voor, dus duizendmaal dank!

Meer Op reis met Co

Lees ook deze artikelen:
4 jaar Op reis met Co!
2 jaar Op reis met Co!
1 jaar Op reis met Co!

Co

Hoi! Ik ben Co en ik schrijf op deze website over mijn reisavonturen. Ook geef ik tips en zorg ik voor de nodige reisinspiratie. Ga je mee?

Bekijk alle artikelen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties