• Menu
 • Menu
fotografie tag

De fotografie tag

Een paar dagen geleden werd ik via Twitter en Instagram door Kelly (van de website Reisheid.nl) genomineerd voor de fotografie tag welke is bedacht door Jenny van ikreis.net. Leuk, want één van de leukste dingen om te doen tijdens het reizen is het maken van mooie foto’s. Mijn handbagage is dan ook voor de helft gevuld met mijn Canon D1100 (en sinds vorig jaar ook nog een extra zoomlens). Ik sleep dat ding 99% van de gevallen mee als ik op pad ga.

Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Dat is een foto van mijn bureaubladachtergrond op mijn computer op mijn werk. Ik wissel mijn bureaubladachtergrond iedere maand en er staat altijd een afbeelding op van een toekomstige vakantie. Deze achtergrond is een foto van Canyonlands (Utah, Verenigde Staten), waar ik deze zomer naar toe ga. Ik stuur ook altijd even een foto naar Jess, met wie ik de reis ga maken. Extra vakantievoorpret :)

Fotografie tag

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Mijn meest populaire foto op Instagram is toevallig degene die ik heb gepost in het kader van mijn laatste blog: Reistips voor Costa Rica. Op de foto staat een strand in National Parque Manuel Antonio, één van mijn favoriete plekken in Costa Rica. Een waar paradijs!

Fotografie tag

Wat fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer het liefst landschappen, en dan vooral mooie stranden of kustgebieden. En sinds ik een zoomlens heb, vind ik het ook erg leuk om dieren te fotograferen. Vooral de prachtige vogels in Australië waren een dankbaar onderwerp.

fotografie tag

Op welke foto ben je het meest trots?

Eigenlijk niet zo’n hele goede foto, maar meer eentje in de trant van at the right place at the right time. In juli vorig jaar maakte ik een waanzinnig mooie zeiltocht van een paar dagen op de Whitsundays in Australië. Een paar uur voordat we weer terug naar de haven gingen, zwom er opeens een walvis onder onze boot door. Hij/zij kwam aan de andere kant weer boven, en precies op dat moment maakte ik een foto. Helaas zonder zoomlens, maar ik was toch heel blij dat ik toch ‘bewijs’ had dat ik echt een walvis had gezien!

fotografie tag

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Deze strandfoto zal voor niemand heel bijzonder zijn, maar dat is hij wel voor mij. 2015 was voor mij niet het allerleukste jaar, ik raakte namelijk overspannen en was daardoor ook niet erg happy. Ik ging in juli in mijn eentje naar Australië, wat ik best wel eng vond. Ik was namelijk nog nooit alleen zo lang en zo ver weg geweest. Na een helse reis van 35 uur was ik eindelijk in Clifton Beach, waar ik voor 2 nachten een appartement had geboekt. In eerste instantie dacht ik ‘wat doe ik hier’, maar na de eerste nacht ben ik ‘s ochtends vroeg naar het strand gelopen voor de zonsopgang (voordeel van een jetlag). Toen ik daar in mijn eentje op dat strand stond en de zon op zag komen, voelde ik me voor het eerst in maanden weer helemaal happy. Ik heb daarna ook een topvakantie gehad.

fotografie tag

Zo, dat was mijn ingevulde fotografie tag. Dank voor de nominatie Kelly, was erg leuk om te doen! Graag nomineer ik Bianca van Stripes & Stars om de fotografie tag ook in te vullen.

Share it!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties