• Menu
 • Menu
Travel tag

De Travel tag

Ik vind het altijd superleuk om een tag in te vullen en het is ook een mooie manier om iets meer over mezelf te vertellen. Ik ga dan ook regelmatig op zoek naar een leuke tag, en wat schetste mijn verbazing: ik had de Travel tag nog nooit ingevuld! Tijd voor verandering, dus hier komt ie.

Aan welk land heb je je hart verloren?

Gelijk een moeilijke vraag om mee te beginnen! Ik vind bijna ieder land fijn om te bezoeken, maar ik voelde me echt thuis in de Verenigde Staten, Costa Rica en Australië. Lekker ver weg allemaal, haha!

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming

goede voornemens
Ik reis het liefst met de auto of met de bus. Zo gaat het iets langzamer en kun je veel van de omgeving zien. De bus is altijd handig om mensen te leren kennen als je alleen reist en met een auto kun je overal stoppen waar je maar wilt.

Noem een land waar je nooit naar toe zou willen

Ik zeg liever niet dat ik nooit ergens naar toe zou willen gaan. Als ik iets nu niet wil bezoeken, dan betekent het niet dat ik dat over 10 jaar nog steeds niet wil doen. Ik kijk bij het boeken van reizen wel altijd even op de website van de rijksoverheid om te kijken hoe de situatie op een bepaalde plek is.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Tag kort maar krachtig
Deze vraag is echt onmogelijk om te beantwoorden, ik heb zoveel mooie plekken gezien tijdens mijn reizen! Hoogtepunten zijn o.a. de Grand Canyon (Arizona, VS), Whitehaven Beach (Australië) en Bryce Canyon (Utah, VS).

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik ben eigenlijk van alles een beetje. Ik vind het heerlijk om een dagje op het strand te chillen en lekker boeken te lezen, maar de dag erna wil ik weer op ontdekkingstocht! Ik wissel qua luxe echt enorm af, vind het prima om in een tent te slapen, maar een luxe hotel met zwembad is ook wel fijn af en toe.

Welk land staat bovenaan je wishlist?

Op dit moment Peru. Maar Nieuw-Zeeland en Hawaii staan ook erg hoog.

Wie is je favoriete reisgenootje?

Een vraag die ik niet kan beantwoorden, want ik reis vaak met verschillende mensen en heb het eigenlijk met iedereen gezellig!

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben een echte planner, ik bedenk meestal een jaar van te voren waar ik naar toe wil (bij langere reizen). Ik heb namelijk altijd vakantie in juli, volop hoogseizoen. Dus als ik een beetje een betaalbare reis wil maken, moet ik heel vroeg boeken. Ook maak ik eigenlijk altijd een route en een overzicht van de bezienswaardigheden die ik wil zien. Dat betekent trouwens niet dat ik perse alles wil zien en doen wat op mijn lijstje staat, dat bepaal ik tijdens de reis pas. Ik vind het gewoon zonde van mijn tijd om tijdens het reizen nog van alles uit te moeten zoeken, wat ik ook thuis had kunnen doen. Ter plekke wil ik gewoon zoveel mogelijk zien en volop genieten.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

Bali
Er zijn best veel plekken waar ik nog een keer naar terug wil, ik schreef er zelfs een blog over. Ik wil graag nog een keer terug naar Bali (vier dagen is echt te kort), Costa Rica (was ik ook te kort) en ik wil nog veel meer ontdekken in Australië en de Verenigde Staten.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Bali! Het water loopt me nu alweer in de mond, wat was het eten daar lekker (en goedkoop).

Wat is je favoriete stad?

Reistips Australie
Sydney! Die stad heeft echt alles: strand, mooie natuur, lekker eten, veel cultuur en een goede sfeer. Ik ben er een week geweest en was toen nog steeds niet uitgekeken.

Noem je mooiste reismoment

Weer een moeilijke vraag! Er zijn een paar momenten die ik nooit zal vergeten: het moment dat ik me besefte dat ik echt in mijn eentje aan de andere kant van de wereld zat (Australië), de eerste keer dat ik de Grand Canyon zag en de eerste keer in New York.

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis?

Mijn camera en mijn e-reader. En een paspoort is ook altijd wel handig.

Wat is je favoriete werelddeel?

Fotoblog Grand Canyon
Deze vraag kan ik eigenlijk niet beantwoorden, want ik ben nog niet in Afrika en Zuid-Amerika geweest. Van de werelddelen die ik wel heb bezocht is denk ik Noord-Amerika mijn favoriet. De natuur is daar echt overweldigend mooi.

Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

Op Pinterest heb ik een heel bord vol met reisquotes die ik allemaal tof vindt. Maar als ik er toch eentje moet uitkiezen is het deze:

Because in the end, you won’t remember the time you spent working in the office or moving your lawn. Climb that goddamn mountain. – Jack Kerouac

Wat is je minst leuke reiservaring?

Ook hier heb ik een blogje over getikt. Ik wordt vooral snel chagrijnig als het slecht weer is en ik veel buiten wil zijn. Dat is ook een van de redenen dat ik voornamelijk afreis naar warme landen.

And last bot not least: wat is je gaafste reiservaring?

Ik heb zoveel mooie reiservaringen, moeilijk kiezen! Een van de tofste momenten was kamperen in de woestijn (ik kon de melkweg zien!) en de walvis die opeens naast de boot zwom bij de Whitsundays. Deze en meer herinneringen kun je trouwens teruglezen in deze blogs: 2015: Reis top 10 en Mijn mooiste reisherinneringen van 2016

Ik kwam de Travel tag tegen op de website van Yvonne (goyvon.nl) en het origineel is van Sandra (travelbysan).

Share it!
 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  8
  Shares

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties